Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 24-30 év közötti nők/lányok,...

24-30 év közötti nők/lányok, miért válnak le olyan nehezzen a szüleikről? Miért olyan sok manapság az apuci kedvence?

Figyelt kérdés
Ezt veszem észre a környezetembe,hogy a elég sok ennyi idős nő,egyszerűen nem tud leválni a szüleiről,ezért nem is tudnak egy pasi mellett elköteleződni.Nem mondom,hogy ez a jellemző,de elég sok apuci kedvence van manapság ez kb ugye olyan 20 és 30 éves korosztályra jellemző többnyire.Nekem eddig 4 komoly kapcsolatom volt,na jó inkább 5.Úgy 19 éves kromtól,egészen mostanáig,32 éves koromig.Az 5 komoly kapcsolatomból,4 teljesen apuci függő volt,pedig saját autom volt,rendes jól fizető állásom,szóval nem votl indolkolt,az hogy ennyire függjenek a szüleiktől,hiszen megtudtam adni a biztonságot úgy mond.És akkor még a férfiakra mondják azt,hogy életképtelen stb,ebből a korosztályból.
2015. márc. 3. 12:46
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
55%
Mondjuk jobban meg kene ismerni a masikat, mielott komolyra fordulna a dolog es akkor nem lenne ehhez hasonlo problemad. Nyilvan aki anyuci/ apuci kedvence az mar elso hetekben olyan lesz amilyen , nem pedig ra honapokra, evekre.
2015. márc. 3. 13:06
 12/33 anonim ***** válasza:
68%

Ja, apuci pici lánya voltam, úgy 6-7 éves koromig, amíg nem pisis kölyök voltam hanem királylány. Utána mit maceráltok az olyan ciki korszak jött, majd a hülyék vagytok ősök, majd én megmutatom. Végül igen, najó, mindenben igazatok volt, nem lehetnénk újra jóban?

Azóta szeretek anyukámmal főzni ha meglátogat minket két-három havonta egy hétvégére vagy én megyek haza félévente egyszer, illetve megyünk karácsonykor. Illetve szívesen beszélgetek vele 1-2 órát hetente a mizujs veletek témakörben. Apukám pedig évekkel ezelőtt meghalt, pedig csak a kérdésben említett korosztály legalját értem el.

Így igazából kíváncsivá tett, mit jelent nálad a szülőkről való leválási képtelenség? Mert én ezt inkább csak pasiknál vettem észre, hogy a mama főztje jobb, a mama ezt nem így, azt nem úgy csinálta. Mert bezzeg anyukám... általában nálam itt szakad a cérna és közlöm, hogy akkor csináltasd anyukáddal, kalap, kabát ott az ajtó. Mondjuk lehet az én anyukám rontott el valamit a nevelésemben, de már olyan 14-15 éves koromtól önállóságra neveltek. Ha tehettem volna már 16 éves koromtól nyári munkát vállalok (kis falu, így a környéken csak max saját családban dolgoztak a gyerekek), de így 18 éves koromra kitolódott mikor elkerültem egyetemre. Hadd ne mondjam mennyire örültem az első fizetésemnek, amit én kerestem meg egyes egyedül. Aztán az első tanulmányi ösztöndíj és így tovább. Olyan 21-22 éves korom óta önellátónak számítok. Csak a lakhatást és a rezsit fizette még anyukám, kaja pipere, egyéb már az én pénzemből ment. Azóta meg már az se, mert elköltöztem a párommal, és nem csak simán el, teljesen más városba. Már 2 éve együtt élünk, én várom az eljegyzést, ő még be van ijedve, de egyszer elvesz, mert megbeszéltük, hogy nem hülyítjük feleslegesen egymást, én pedig bízok benne. Akkor most ki nem képes elköteleződni? :)

2015. márc. 3. 13:17
 13/33 anonim ***** válasza:
53%
Mindig is apuci kedvence leszek, akkor is, ha férjhez megyek. Ez van. :) Az őseim meg még jobban tartották-tartják a kapcsolatot a rokonsággal, én így lettem nevelve, nem úgy, hogy nahh, elmúltál 18, innentől nem ismerünk.
2015. márc. 3. 13:18
 14/33 A kérdező kommentje:

ma 13:03

Bennem milyen hiba lenne?20 éves koromtól önálló talpraesett ember vagyok,aki azóta dolgozik,ahogy elkezdtem dolgozni,még egy sza...ros alsógatyát is magamnak vettem.Honnan tudjam előre,hogy az adott nő,aki felnőttnek mutatja magát,az valójában a szüleitől függ?Szerinted hol vagyok ezekben a sztorikba én a hibás?Nálam az aranyközépút működik a nőnknél is,kedvesség,szeretet,de mellette talpraesetség,és nem naponta ajándékokat venni nekik.Nem tudom ezt jobban megfogalmazni..

2015. márc. 3. 13:21
 15/33 anonim ***** válasza:
51%

juj nyugika van.

azért ne mond hogy tök véletlen hogy te ilyen csajokat fogsz ki.

2015. márc. 3. 13:23
 16/33 A kérdező kommentje:

ma 13:17

Oké ez a te sztorid,akinek nem inge az nem veszi magára.Az hogy a te pasid az anyja főztjét jobban szereti,az a tebajod.Én soha egy nőnek nem mondtam ilyet,én nem függök a szüleimtől,bennem van annyi büszkeség lehet még sok is,hogy ha sz..at helyzetbe kerülnék,akkor se kérném a segítségüket és nem azért mert nem segítenének,hanem azért mert van bennem büszkeség és annyi talpraesettség,hogy megoldanám a gondokat magamtól,ahogy eddig is tettem..

Szinte 100%-ra vettem,hogy majd jön valaki,aki elmondja,hogy persze bezzeg a pasik ilyenek.Az hogy a pasid ekkora lúzer,hogy 2 év után bevan sz...rva és nem meri megkérni a kezedet,arról szerinted ki tehet?Én vagy te?Az is lehet,hogy magába bizonytalan,és az is lehet,hogy benned,vagy jobbra vár.Én tudom magamról,ha elkötelezem magam valaki mellett,akkor engem senki és semmi más nem érdekel,se anyuci se apuci,se senki.Engem az az egy nő érdekel.De ez én vagyok,a többi lúzerral meg ne példálozzál felém,mert az nem én vagyok.

2015. márc. 3. 13:29
 17/33 anonim ***** válasza:
8%

Az hogy a pasid ekkora lúzer,hogy 2 év után bevan sz...rva és nem meri megkérni a kezedet,arról szerinted ki tehet?

pff de kedves vagy te :)

hiűba lúzered le, te vagy az.

nagy ffit játszol itt, érzéseid fix h nem mutatod ki, csak a kemény sziklát, te szeretnél újapuci lenni...beteg

2015. márc. 3. 13:37
 18/33 anonim ***** válasza:

13:17-es vagyok

Tyúkszemre léptem, hogy ennyire felkaptad a vizet? És ki mondta, hogy az aktuális emlegette az anyját? Vagy a lányoknak nem lehet 1-nél több komoly kapcsolatuk? És nem lúzer a párom, köszönöm, csak bizonytalan, mert ha tetszik ha nem, egy házasság komoly lépés, előtte pedig nincs jó példa a szülei révén, így igen, kissé beijedt, hogy mi van ha velünk is az lesz, mint a szüleivel, vagy mi van ha megváltozunk attól, hogy összeházasodunk? Az én apám is olyan volt, hogy meglátta anyám és eldöntötte neki ez a nő kell, anyám meg képen röhögte elsőre. Ők ilyen temperamentummal rendelkeztek. Úgy tűnik te is ilyen heves természet vagy. :P

Más részről, attól, hogy valaki szar helyzetben a szülei segítségét kéri szerintem nem teszi apuci kedvencévé. Hanem úgy hívják az ilyet, hogy család. Ex utáni bánatomat is anyám vállán sírtam ki ahelyett, hogy elmentem volna berúgni és elfelejtem az egészet. És igen, volt olyan, hogy pénzügyi döntésben kikértem a tanácsát, aztán vagy megfogadtam vagy nem.

De mindegy, szerintem bármit mondok lényegtelen, mert nem gondolom magam apuci kedvencének, ezért nem a megszólított közönség vagyok.

2015. márc. 3. 13:38
 19/33 anonim ***** válasza:

Én meg pont úgy vettem észre, hogy a nők önállóbbak. Sok férfi (főként ha egyedüli gyerek) nem tud elszakadni otthonról, vagy nem akar a kényelem miatt.

Ha neked minden kapcsolatod ilyen volt, akkor vagy rosszul választasz mindig. Rá kéne jöjjön, hogy miért pont mindig ilyen lányokat választasz. Valami oka biztosan van.

Vagy pedig rosszul értelmezel valamit. Talán neked nem volt ideális a családod, és ezért neked egy normális, támogató család már sok, mert te nem vagy olyan jóban a szüleiddel. Az, hogy valaki felnőtt korában is jóban van a szüleivel, nem jelenti azt, hogy nem tud elszakadni.

2015. márc. 3. 13:43
 20/33 A kérdező kommentje:

ma 13:38

Nem léptél a tyúkszememre:)))Nem arról van szó,szerintem te kevered a szezont a fazonnal...és kicsit félreértesz.

Nem arról beszélek,amikor valaki bajba van,és akkor megy a szüleihez,mert pl szakít a barátjával,hanem arról amikor mindig a szülei nyakán lóg,ha kell ha nem.Ha kell naponta pl.Amikor minden sza..rért az anyját az apját hívja,a legpitibb dolgokért is akár.Vagy a legalapvetőbb dolgokról is kikéri a szülei véleményét,mert döntésképtelen.Nagyon félreértesz.A te esetedet megértem,és nem is ilyen dolgokról beszéltem.

2015. márc. 3. 13:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!