Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megcsalt feleségek! Ti meg...

Megcsalt feleségek! Ti meg tudtatok bocsájtani a férjeteknek, vagy elváltatok?

Figyelt kérdés

A mi esetünk nagyon komplikált... 7 éve vagyunk együtt, van egy 1,5 éves gyermekünk. Én nagyon szeretem, mindig is szerettem, minden időmet vele szerettem tölteni. Az utóbbi 2 évben feltűnt egy pár dolog, gondoltam is rá, hogy lehet megcsal, de nem akartam elhinni róla. Egy pár hete viszont megtudtam, hogy majdnem 2 évig volt egy másik nője, a szívem szakad meg ha rágondolok... A férjemmel nem tudom megbeszélni a dolgot, mivel önhibáján kívül nincs itthon hónapok óta, és egy pár hónapig még nem is lesz. Most egyenlőre nem tudok úgy gondolni rá, ahogy eddig, nagyon csalódott vagyok! Amúgy rendes, dolgos ember, sokat dolgozott, hogy fenn tartsa a családot. Gondoltam azért még egy esélyt adok neki, miután átbeszéltük a történteket.

Várom a tapasztalatokat azoktól a nőktől, akiket megcsaltak, de adtak még egy esélyt a párjuknak! Kíváncsi lennék, hogy mi lett utána?!

Előre is köszönöm a válaszokat!

2010. febr. 11. 15:36
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
61%
Gondolj arra, ha ezt jól tűröd, akkor a szerető feleség szó hallatán miattad fog könnybelábadt szemmel elérzékenyülni mindenki előtt!!! Ez már valami!!!.DDD
2010. febr. 11. 16:12
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

A megcsalt embernek ezekbe kell csak belegondolnia: vajon mi játszódott le a párja fejében, amikor megcsalta őt? Gondolt arra, hogy a párja szereti őt és érte él? Eszébe jutott ő, miközben a másik embert ölelte? Ha eszébe jutott, hogyan volt képes megtenni mindezt?

Nem zavarta a lelkiismeretét, hogy olyasvalakit árul el, akinek talán 1-2 napja mondta, hogy szereti?

Szerintem ezért nem megbocsátható a megcsalás.

Én is megcsalhattam volna már párszor a páromat, de amint ez eszembe jutott, rögtön eszembe jutott az is, hogy ő az, aki elfogad annak, aki vagyok, ő az, aki mindig kitartott mellettem bármi is volt a baj, és ő az, aki boldoggá tett akkor, amikor boldogtalan voltam. Ekkor úgy elszégyelltem magam már csak a gondolat miatt is, hogy még csak gondolni sem gondoltam más nőkre. Mert csak egy számít, a többi értéktelen számomra.

Szerintem aki ezt nem tudja belátni, az alkalmatlan a komoly párkapcsolatra.

2010. febr. 11. 16:22
 13/31 anonim ***** válasza:
100%
Én két férjemnek nem tudtam megbocsájtani, hogy megcsalt, holott hibásnak éreztem magamat is benne, mivel már elhidegültünk egymástól eléggé addigra. Mindkettőtől elváltam rögtön, ahogy kitudódott, mert képtelen lettem volna így együtt lenni vele, mindig arra gondoltam volna. Most olyan férjem van, akiről el sem tudnám képzelni, hogy valaha megcsaljon hála az égnek.
2010. febr. 11. 16:27
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

Megrteném,hogy gondolkozol rajta,hogy megbocsájtasz neki,ha 1-2 alkalommal csalt volna meg,de itt 2 éves viszonyról beszélünk!

Az nagyon hosszú idő,és lelkiismeret furdalás nélkül csalt,nem érdemli meg ,hogy megbocsáss neki.

Arra nem godoltál,hogy már érzelmek is lehettek abban viszonyban?

2010. febr. 11. 16:27
 15/31 anonim ***** válasza:
100%
Valóban, 2 év esetén nem lehet, hogy csak a szex vitte előre a kapcsolatot, azért az nagyon nagy idő...
2010. febr. 11. 16:30
 16/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igen, valószínűleg már érzelmek is lehettek a kapcsolatukban, különben nem lett volna ilyen hosszú... Nagyon nehéz dönteni...

2010. febr. 11. 16:33
 17/31 anonim ***** válasza:
100%

Iszonyúan megalázottnak, dühösnek és becsapottnak érezném magam, ha kiderülne ilyen a férjemről/páromról.

"Most egyenlőre nem tudok úgy gondolni rá, ahogy eddig..."

Ne haragudj, de két évig folyamatosan hazudozott neked, más nővel kefélt (már elnézést), és azt írod, nem tudsz EGYELŐRE ugyanúgy rágondolni?! Ez komoly?? Fogadd el, hogy eddig hazugságban éltél, számára mást jelent a kapcsolatotok, mint számodra. Ha neked így is megfelel (és úgy néz ki, számomra teljesen érthetetlen okból, hogy neked megfelel), bocsáss meg neki. De ne gondold soha az életben, hogy tisztel vagy megbecsül téged. Azt meg aztán végképp ne is álmodd, hogy több ilyen nem fog történni.

Sajnálom, lehet hogy nyers voltam, de még egy ilyennek csak a hallatán is elönt a düh. Azért nem kell mindent elviselni, vagy ha mégis, jó ha tisztában vagy azzal, mit vállalsz.

2010. febr. 11. 16:34
 18/31 A kérdező kommentje:
Nagyon igazad van! Dühös vagyok, és csalódott. Már pár hete gondolkodom rajta, hogy mit csináljak, de még csak most jutott eszembe az a lehetőség, hogy mi lenne ha megbocsájtanék?!
2010. febr. 11. 16:40
 19/31 anonim ***** válasza:
100%
De hogy lehet, hogy két év alatt nem vettél észre rajta semmit?
2010. febr. 11. 16:40
 20/31 A kérdező kommentje:
Írtam, hogy volt pár gyanús eset... Éjszakai horgászatra beparfümözte magát meg ilyesmi. Kérdeztem is, hogy a halaknak illatosítja-e magát, vagy esetleg egy "sellőre" vár? Persze, hogy mindent tagadott, és fel volt háborodva, hogy gyanúsítgatom.
2010. febr. 11. 16:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!