Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hány éves korban illik már...

Hány éves korban illik már elköltözni otthonról?

Figyelt kérdés
Nagyon jó a kapcsolatom a szüleimmel. Vannak súrlódásaink, de semmi komoly. Mindenben segítenek amiben tudnak. 28 éves vagyok, nincs partnerem, és a fizum sem túl jó. A szüleim néha adnak is pénzt ha megszorulok, de a háztartásba nem adok. Tudom, hogy manapság sokan vannak így, de mégis, mikortól ciki már?
2010. febr. 11. 15:14
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
100%

Én pl semennyire sem vagyok önellátó, nappalis egyetemista vagyok, munkát sehol nem adnak mert valahogy rugalmas munkaidőt nem szeretik, meg a szakom miatt max egy pénteki napot tudnék óramentessé tenni... :S:S De én nem kapok sem bursát, sem szoctámot, semmit... ugyanis hiába pályázom meg nem kapok egy fityinget se, helyette viszi a vállalkozó hátrányos helyzetben lévő csemetéje..:S Szóval én csakis otthonról kapok pénzt, most micsináljak??

Muterom meg aztmondta ha tanulok akkor kötelességem hogy tanuljak, ne dolgozzak, nem azért küldött tanulni...

21/f

2010. febr. 11. 15:51
 32/42 anonim ***** válasza:
95%
Arra én is kíváncsi lennék, hogy aki annyira önálló minden szülői segítség nélkül, az hogy csinálja, és hogyan tud mellette még tanulni is, mert egy fizetés a megélhetésre sem elég, hogy tud mellette még iskolát is fizetni? Én is szívesen tanultam volna, de a szülők nem segítettek, hiába ösztöndíj, diákhitel, diákmunka, semmit sem adnak ingyen, a rezsi és a kaja is pénzbe kerül, és mi van ha valami közbejön, pl nem talál munkát egy ideig?
2010. febr. 11. 16:05
 33/42 anonim ***** válasza:
Nyugi, nappali egyetemisták 24 év alatt nem ez a kategória! :)) 21/F -nak üzenem. :)
2010. febr. 11. 16:14
 34/42 anonim ***** válasza:
69%

én vagyok a szoctám-bursás válaszoló

kis faluban laknak a szüleim,mindenki megkapja a bursát,anyagi helyezttől függetlenül,mert összesen 8 egyetemista van az 1000fős falura...

szociális támogatást azért kapok,mert egyrészt messze lakok,másrészt otthonra vagyok bejelentve

és dolgozom,sokszor 12órázok,én is adózó ember vagyok

szüleim pedig nem szorulnak támogatásra szerencsére,ha rajtuk mulna még mindig támogatnának,csak én ezt már pofátlannak tartanám,elég sok pénzt költöttek rám 18 éves koromig a magántanárok jó iskola miatt,most had tegyék ugyanezt az öcsémmel

amugymeg munka...csak akarni kell...borsodban lakok,és én akarok dolgozni,ezért tudok is...mert elvállalok mindent...ha kell,akkor 200forintos órabérért,mert tudom,hogy előbb bizonyitani kell,és akkor kapok jobb melokat is...mára ez megvan,nekem igy jó

nem otthon panaszkodok,hogy ide se vettek fel,meg ide se...hanem megyek a következő helyre,még akkoris ha az csak 8 általánost igénylő munka,nekem meg ennél nemkevéssel több képesitésem van...és nem vagyok lusta most is hajnal 4kor kelni,és este 8ig dolgozni...

2010. febr. 11. 17:22
 35/42 anonim ***** válasza:
Én is sokat 12órázok, mindig volt munkám, mert nem válogattam, de nálunk csak az ismerősök és rokonok gyerekei kapnak támogatást, mert ők biztos jobban rá vannak szorulva. Te nagyon szerencsés lehetsz, hogy így összejött.
2010. febr. 11. 17:32
 36/42 anonim ***** válasza:
75%
Ha hajnal 4kor kelsz és este 8ig dolgozol akkor mikor jársz be az órákra? Mikor tanulsz?
2010. febr. 11. 17:32
 37/42 anonim ***** válasza:
100%
Ha ennyit dolgozol, akkor biztos nem nappalin tanulsz. Mennyibe kerül az iskola?
2010. febr. 11. 17:34
 38/42 anonim válasza:

15:50.

15:47 vagyok, amire kell arra ad. En nem szoktam igy elb@szni annyira amugy sem. Amim van, azzal ki vagyok elegulve még.^^ (most h jon az adojovairas, megbeszeltuk, hogy havi 15ot hagy nekem, ameddig jar plusszba)

2010. febr. 11. 17:54
 39/42 anonim ***** válasza:
69%

nem minden nap dolgozok,168 órát lehet egy hónapban diákként jelenleg

nappalis vagyok,de jó az átlagom,igy csak gyakorlatra kell bejárnom,előadásra nem,ezért tudok ennyit dolgozni,és végzős vagyok,nyáron diplomázok,ősztől másoddiploma

akarni kell...

párom ugynezt csinálja

(és nem büfészakot végzek)

22/L

2010. febr. 11. 17:55
 40/42 anonim ***** válasza:
100%
Könnyű annak mondani aki vidéken lakik, hogy vállaljunk el mindent. Csak nekem a 200ft-os órabérből nem jön ki a buszbérletem ami 20 ezerbe kerűl és lakás+rezsi...
2010. febr. 11. 18:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!