Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hány éves kortól lehet babám,...

Hány éves kortól lehet babám, hogy én dönthessem el kell-e? Hány évesen lehet elköltözni, hogy a szülők ne tudjanak bele szólni?

Figyelt kérdés
2009. dec. 15. 17:37
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
90%
18-nak kell lenned!
2009. dec. 15. 17:42
 2/16 A kérdező kommentje:
16 éves koromban nem lehet elköltöznöm??
2009. dec. 15. 17:43
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
18 év a nagykorúság határa, addig a szülők tartoznak érted felelősséggel, ők döntenek helyetted.Ezt úgy hívják korlátozott cselekvőképesség 16-18 éves korig.Várjál még 2 évet.
2009. dec. 15. 17:45
 4/16 anonim ***** válasza:
71%
Tancsak nem terhes vagy es ez a gond?
2009. dec. 15. 17:46
 5/16 anonim ***** válasza:
66%

És el fogod tudni tartani magad?

Főleg babával együtt, terhesen? Akkor sok sikert, hogy 18 évesen elköltözz.

2009. dec. 15. 17:49
 6/16 anonim ***** válasza:
94%
Kérheted,hogy nagykoruvá nyilvánitsanak (az usa-ban biztos) itthon talán.És onnantól csinálhasz amit akarsz.A gyerek az más kérdés,elvileg nem kényszerithenek abortuszra de felmerülhet az is ,hogy téged arra kényszeritenek,hogy legyél terhes,és ezért lehet téged abortálni mert a gyerek erőszak hatására fogant. egyszerübb ha vársz 2évet addig sok minden történhet és különben is:2011,11,11.11H 11p-kor született gyerek mekkora gizdaság.
2009. dec. 15. 17:59
 7/16 anonim ***** válasza:
81%

Én 16 évesen költöztem el és semmit nem tudtak tenni, anyámmal nem volt jo a viszonyom.Viszza akart vitetni rendorséggel,de nem tudok, csak kiskoruaknál mukodik.Amugy meg nem kotelezhet senki abortuszra sem, csak ha te nem akarnád megtartani, akkor kell szuloi beleegyezés.De a te döntésed a baba. A családvédelmissel el kell beszélgetni és ha elmondod h meg akarod tartani, de a szülök nem akarják ok segitenek.Az már más kérdés, hogy van hova menned?Biztos jobb lesz?Én 16 évesen költöztem el, tanultam, dolgoztam,albérletben laktam, párom nem dolgozott akkor.Nagyon kemény idoszak volt.De túléltem, o is talált munkát, egész jol kijottunk, bár nem volt egyszerű.17 évesen sajna volt egy abortuszom:'(

Anyám nem engedte és én ugy tudtam beleszolhat, de tévedtem, azóta is bánom.Most várjuk a babánkat,aki tervezett volt.20 vagyok most és nagyon boldog vagyok, hogy helyrejottunk és babát várok tole.Márc-ban meg is születik!Ne félj segítséget kérni!

2009. dec. 15. 18:08
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

hmm... anyum 16 éves volt mikor megszülettem, papáék nagyon ellenezték, azt mondták h nem teheti be a lábát a házba ha megszül stb. és nem hagyta anyu h elvetessenek és azóta is itt vagyok és imádnak, sőt anyu utánam csak 16 évvel később lett ismét terhes öcsémmel, de addig 8szor elvetélt, méhen kívüli terhességek voltak, közben még az egyik petefészkét is kivették... 15 évesen esett teherbe, megdolgoztatta a fiatal szervezetét és nem úgy bírta, mint egy 25 éves "kifejlett" nő, szerintem meggondolandó hogy akarsz-e gyereket...

most én is egy olyan fázisba vagyok hogy nekem kell gyerek de számos akadálya van:

-sulit nem tudod befejezni, estire járni rosszabb

-fiatal vagy, még min 2 évig használd ki a fiatalságod és menj el szórakozni a barátnőiddel a pároddal, mert ha ott lesz egy pici baba utána te már nem mehetsz el sehova (én anyum azt mondta neki nem volt szórakozási lehetősége mert én ott voltam és rám kellett vigyázni, persze 19-20 év között már ment volna, de mamám nem engedte xD)

-ha a szüleiddel élsz nem biztos h ők is ugy látnák h fel vagy egy babára készülve

-ha nincs kereseted már elúszott a dolog... =S

de viszont ha barátoddal együtt éltek és dolgozik és egy csöppségre rátudtok szánni min.havi 30-40 ezret mindennel együtt és még ti is megéltek akkor már csak annyi probléma van hogy az érettségit meg kell szerezned, mert később nehéz lenne visszarázódnod a padok közé...

sztem bármikor elköltözhetsz otthonról, de persze csak békével!!! de egyáltalán hova mennél??? ha nincs egy biztos palid aki az életét is adná érted, nincs kereset sehonnan, nincs időd tanulni mert el kell látnod a házimunkákat és még főznöd, takarítanod is kell.... hidd el hogy nehéz lenne, bár nem tagadom, megoldható!!! persze ha ezek a feltételek megvannak (dolgozó pasi, jó kereset,tudsz tanulni is, fenntudjátok magatokat tartani) nem hinném h szüleidnek bármilyen ellenvetése is lenne ellene...

de ahhoz ezeknek meg kell lennie:

-biztos kapcsolat

-jó jövedelem

-tudják h képes vagy leérettségizni (minden szülőnek ez a minimális célja)

jah és amugy ha már megszülsz egy gyereket egyszerűen nem tudnám elhinni h a saját unokájukat "megöletnék" vagy örökbe adnák... ha már ott van nem tudnak túl sok mindent csinálni már =SS

hát sok sikert a döntéshez...

18/L

2009. dec. 15. 18:32
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Elköltözni csak 18 éves korod után költözhetsz el a szüleidtől, de erre csak akkor leszel képes, ha lesz saját jövedelmed, mégpedig annyi, hogy legalább egy albérletet ki tudj fizetni, meg tudd venni az ennivalódat, ruháidat...

Olyan állásod, amiből az önálló életedet fedezni tudod, csak akkor lesz, ha szerzel valamilyen szakmát!

A gyerekedet megtarthatod 16 éves korodban is (akár a szüleid ellenére is!), csak ha nem tudod eltartani, etetni, ruházni, vigyázni rá, akkor állami gondozásba fogják venni!!!

A szüleidnek nem kötelességük felnevelni, etetni, gondozni a te gyerekedet, viszont ha az ő "zsebükre" akarnád megszülni, akkor jogosan van beleszólásuk, hogy ők ezt akarják-e vagy sem?... Amíg nincs saját jövedelmed és nem tudod a gyerekedet eltartani, addig joggal szólnak bele abba, hogy ÖK mit vállalnak!

2009. dec. 15. 18:36
 10/16 anonim ***** válasza:
51%
Eköltözni el lehet bármikor. Szíved joga elszúrni az életed. Egy gyerek pedig nem megoldás semmire. Most a szüleid az ellenségeid? Fiatalon én is lázadtam, de milyen jól tettem hogy felnőttként vállaltam gyereket. Így sem könnyű.
2009. dec. 15. 18:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!