Vannak más szülők is, akiktől nem akar a gyerekük elköltözni, pedig van saját lakásuk, keresetük?
munkatársam "kis"fia 40 éves.. van lakása, munkája, mégis a 63 éves anyjánál él, azóta is ő pucolja neki a gyümölcsöt, meg csinálja a teát, meg stb..
a 22 egyáltalán nem vészes, én 20 vagyok, és még itthon vagyok. adok a családi kasszába, és kiveszem a részem a házimunkából. nővéreim már 18 évesen elköltöztek, és elég kényelmetlenül érzem magam emiatt, hozzá hasonlítgatnak. igaz, hogy dolgozom, de szeretnék még kicsit gyerek maradni.
mi zavarja muterodat?
én még nem hallottam ilyen esetről, hogy minden feltétel adott, mégis otthon van a gyerek.
bár ő még csak 22. Szerintem anyukád lehetne egy kicsit türelmesebb, mert alkattól függ, én ennyi idősen még szinte gyerek voltam, nem is éreztem magam igazán felnőttnek. Nem volt igényem különmenni, más kérdés, hogy muszáj volt, az élet rákényszerített 23 évesen.
Azonban ha a tesódnak jó így, elvárható, hogy ő alkalmazkodjon maximálisan a szüleihez, csak tolerálható szokásai legyenek, és azért ne tartson tovább 2-3 évnél ez az állapot, tehát pár év múlva azért illene elköltöznie.
Illetve akár már most is, de csak abban az esetben, ha nem akar a szokásain változtatni, amivel zavarja anyukádat.
Nah igen.. én is mit nem tennék azért, ha lenne egy kész lakás a nevemen, ahová csak be kell tennem a fenekem. :)
Amúgy mit mond akkor, mikor beszéltek vele? Mit mond olyankor, ha mondjátok neki, hogy talán az Anyutok is élhetné az életét, ha picit önállósodna?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!