Szeretnék elköltözni?
Az, hogy mennyibe kerül egy albérlet, sok mindentől függ. Pl. hogy melyik városban, azon belül melyik városrészben van. Hogy bútoros vagy bútorozatlan. És a lényeg: hogy egyedül laksz-e benne, vagy másokkal együtt, esetleg csak egy szobát bérelsz egy lakásban, ahol ott lakik a főbérlő is.
Nem tudom, hogy te mire gondoltál, a miénk havi 45 ezer (rezsi nélkül persze), nem nagy lakás, de fel van újítva, és jó környéken van. Ja, és megyeszékhelyen, de nem a fővárosban.
Nézelődj hirdetős oldalakon, akkor kapsz valami képet az árakról. De számold hozzá, hogy rezsit is kell fizetni (télen a fűtés eléggé megdobja a költségeket), meg az esetek nagy többségében van kaució, ez 1-2-3 havi lakbér is lehet, amit kiköltözéskor kapsz vissza, ha nem okoztál kárt a lakásban. Ha másokkal laksz együtt (bérlő társakkal), akkor persze a kaució is, és a lakbér is arányosan elosztódik.
60 ezres lakás?? Az durva... Itt a miénk még viszonylag drágának is számít, vannak valamivel olcsóbbak, a korábbi, ahol még nem a férjemmel laktam, az 30 ezer volt havonta. Budapesten laksz, vagy merre, hogy ilyen árak vannak?
De szerintem anyagilag jobban jársz, ha közösen bérelsz lakást valakivel/valakikkel, bár ki tudja... Én csak egyszer laktam együtt idegenekkel, az nem volt jó, de ismerősökkel más lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!