Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hány éves korban illik már...

Hány éves korban illik már elköltözni otthonról?

Figyelt kérdés
Nagyon jó a kapcsolatom a szüleimmel. Vannak súrlódásaink, de semmi komoly. Mindenben segítenek amiben tudnak. 28 éves vagyok, nincs partnerem, és a fizum sem túl jó. A szüleim néha adnak is pénzt ha megszorulok, de a háztartásba nem adok. Tudom, hogy manapság sokan vannak így, de mégis, mikortól ciki már?
2010. febr. 11. 15:14
1 2 3 4 5
 11/42 A kérdező kommentje:
mire költök? megtehetem, hogy magamra és a hobbimra! amúgy lány vagyok
2010. febr. 11. 15:32
 12/42 anonim ***** válasza:
100%
Én 29 vagyok,nekem sincs párom,én leadok+kutya teljes költsége+bevásárlások,és engem is feszélyez,hogy otthon lakom,bár édesanyám is egyedül van:segítjük egymást.Nagyon szeretnék a saját lábamra állni,de kiszámoltam:ha kiperkálom az albérletet A LEGJOBB esetben 15-20.000.-ft-om marad.Őrültségnek tűnik.A 18/24 éves egyedül lakók megoszthatnák pénzbeosztási titkaikat.
2010. febr. 11. 15:35
 13/42 anonim ***** válasza:
100%

ha magadra és a hobbidra költöd akkor szégyellheted magad. akkor miért nem adsz bele a rezsibe? azt nem teheted meg??

és mi az, hogy megengedheted magadnak? akkor talán azt is megengedhetnéd magadnak, hogy félrerakd azt a pénzt, az önálló életkezdésre - ha már a szüleid ilyen nagyvonalúan eltartanak.

14/42 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem gáz. Gondolj bele fordítva. Mit gondolnál, ha összejössz egy lassan harminc éves pasival, akihez ha át akarsz menni, akkor anyuci lakásába mentek a gyerekszobába? Nem gondolnád azt, hogy anyám itt valami nincs rendben?

28 éves korodra már el kellett volna jutni odáig, hogy igényed legyen a felnőtt életre, és legalább erőteljesen dolgozz rajta, ahelyett, hogy elvered a pénzt.

15/42 anonim ***** válasza:
100%
Én 19 évesen elköltöztem, majd három év múlva hazamentem, mert vége lett a párkapcsolatnak, és egyedül egy fizetésből nem tudtam volna lakást fizetni, de minden hónapban adtam haza pénzt, és saját magamat tartottam el, jól kijöttem a szülőkkel, de így is nagyon zavart, hogy otthon vagyok, majd 26 évesen megismertem a mostani páromat, és azóta vele élek boldogan.
2010. febr. 11. 15:36
 16/42 anonim ***** válasza:
100%
Huszonnyolc évesen én ezzel egyáltalán nem dicsekednék. Mármint azzal, hogy a háztartásba nem adsz. Mégis: hogy képzeled te ezt? Van állásod, keresel, mégha nem is sokat. Elvárod, hogy gyakorlatilag a szüleid tartsanak el, hiszen még így is megszorulsz néha, hogy magadra költöd a pénzedet. Nem írtad, hogy fiú vagy-e vagy lány, de majdnem mindegy. Én ellekező neműként messze elkerülnélek, az biztos! És hova is költöznél, ha még így - albérlet fizetése nélkül - is őket pumpolod?
2010. febr. 11. 15:36
 17/42 anonim ***** válasza:
100%

Én is hamar elköltöztem otthonról, barátnőmmel közös albit vettünk ki Pesten, és elkezdtük a saját életünket. 20 évesek voltunk akkor.

Én úgy veszem észre, hogy a nagy többség, aki 30 éves korig otthon marad, utána már nehezen "kirobbantható", és otthon is ragad. (mielőtt nekem estek, még egyszer hangsúlyoznám, a NAGY TÖBBSÉG, és nem mindenki)

2010. febr. 11. 15:37
 18/42 anonim ***** válasza:
77%

Hát én nem értek egyet az előttem hozzászólókkal.

Ha a családja nem neheztel rá és nem áll módjában elköltözni akkor ugyan miért menjen?

Az igaz, hogy vállalhatnál több munkát, hogy kicsit önállósodj de szerintem nem vészes a helyzeted.

Az én nővérem most 27 és itthon lakik velünk. Az orvosin tanul és nincs ideje milliókat keresni amiből vehetne lakást. Dolgozik ő, de épp annyi jön össze neki amiből magának veszi meg a könyveket és ruhákat stb. Anyaék főznek, mosnak rá és nincs ezzel semmi baj. Mindenkinek van külön szobája így anya mindig érezteti velünk, hogy csak akkor repüljünk ki ha már meg van hozzá a kellő anyagi fedezetünk.

Szerintem a kérdezőt is felesleges elküldeni nyomorogni egy kis albérletbe amikor otthon is szívesen látják...

2010. febr. 11. 15:39
 19/42 anonim ***** válasza:
75%
A többségnek nem azzal van baja, hogy otthon lakik, hanem inkább azzal, hogy "ingyen él"...
2010. febr. 11. 15:40
 20/42 anonim ***** válasza:
68%
Egyébként 28 évesen már ciki.. akár takarítónő, akár kezdő orvos.
2010. febr. 11. 15:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!