Nem tartjátok undorító dolognak a tejfakasztó bulit?

Amit a védőnőtől kaptam Apafüzetet abba is benne van h fontos a tejfakasztó,h az apuka a barátokkal koccintson a babára. És h ez ilyen népi hagyomány,babona h minnél többen isznak a babára,annál több teje lesz az anyukának.
Tehát elvileg nem az a lényege h minnél többet,hanem minnél többen igyanak egy pohárral.
Ez miért baj?

Szerintem semmi baj sincs vele.
A férjemék aznap tartották, amikor megszületett a lányunk. Rá is fért, másfél napig ott állt mellettem, amíg vajúdtam. Mifelénk megtartják még abban az időszakban, amikor az anyuka és a baba kórházban vannak (gondolom máshol is így szokás), akkor a segítségére úgysincs szükség odahaza.

De normális baráti társaságok akkor is összeülnek, ha nincs rá apropó. Ettől barátok.
Mit szólnátok, ha lenne ilyen női változat? Mondjuk ha a pár eldönti, hogy legyen gyerekük, akkor a nő elmegy a barátnőivel spermafakasztó bulira. :D A nő a terhesség elején, a férfi a terhesség végén bulizik. Tök poén lenne.
Mellesleg nekem magával a bulival nincs bajom, de a neve nagyon gáz. "Elmegyünk megünnepelni az apaságomat" sokkal normálisabban hangzik. A "tejfakasztó" olyan sok büdös részeg parasztosan hangzik.

"Hmmm... Ha azt hiszed attól találtál jó apát a gyerekednek, mert nem tart tejfakasztót, akkor érhetnek még meglepetések"
Hogy te ezt a konzekvenciát miből vontad le, fogalmam sincs. Különben engem aligha érnek meglepetések, mert tudtam, kihez mentem hozzá. És nem csak azt becsülöm benne, hogy hozzám hasonlóan soha nem iszik, azzal sem lenne bajom, ha néha, mikor megkívánja, inna, vagy eljárna hébe-hóba kocsmázni. De elzavarni sem lehetne, mert neki az nem szórakozás, és a piát is utálja.
"A te szuperférjed a kórházban is melletted fog ülni non-stop,tán még a wc-re is ki fog kísérni? :)"
Megint egy újabb tipikus női válasz. :) Rögtön átmegyünk burkolt szurkálódásba.
Akár hiszed, akár nem, az én férjemnek nincs igénye ilyen kiruccanásokra. Igenis legjobban akkor érzi magát több év után is, ha velem lehet. Ő sem szórakozni járó típus, meg én sem, ezért is vagyunk pont egymáshoz valók.
Tehát igen, még pisilni is kísérgetne, de biztosan a teljes látogatási időt velem töltené és a pici babánkkal, nem a haverokkal. :) Sajnálom, ha az átlagnő számára ez annyira irreális, hogy csak gúnyolódással tudja leplezni a csodálkozását: valakivel ennyit törődik a férje, és a férj nem házon kívül keresi a mulatságát.

"Hogy te ezt a konzekvenciát miből vontad le, fogalmam sincs."
Talán olvasgasd a kommentedet és rájössz.
Nem mellesleg a mi fiunk már 2,5 éves, a férjemnek volt tejfakasztó bulija és ettől még, bármilyen nehéz elhinni is egyeseknek, szuper apa lett. Amíg nincs meg a gyerek, amíg nem jönnek a nehézségek, addig bizony érhetnek meglepetések. Ez tény, sajnos sokakkal megesett már és semmilyen formában nem függ össze a tejfakasztó létével. Aki sajnál egy kis kikapcsolódást a férjétől, netán -úristen milyen felháborító- némi alkoholfogyasztást is a baba születésének örömére, elég házisárkány lehet.

"Utolsó, gondolom neked és a barátaidnak még nem igazán van gyereketek."
A gyerekek, ha lehet, még jobban élvezik az összejöveteleket.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!