Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem tartjátok undorító dologna...

Nem tartjátok undorító dolognak a tejfakasztó bulit?

Figyelt kérdés
Megszületik a pici, erre a férfiak találnak ürügyet arra, hogy lerészegedjenek és nagy kegyesen, önfeláldozóan hangsúlyozzák, hogy ez mind csak a baba miatt van, mintha ez egy komoly feladat, kötelesség lenne. Én úgy látom jónak, hogy a szülést követő napokban inkább úgy lehet támogatni az anyát és a babát, hogy a férj segít nekik, nem másnaposan otthon döglik. Elég szabadszellemű vagyok, én magam is szeretem a bulikat és a páromat is mindig küldöm, hogy nyugodtan menjen, de ezt kifejezetten gusztustalan tradíciónak tartom. Mi a véleményetek?
2015. febr. 12. 22:58
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
71%

Amit a védőnőtől kaptam Apafüzetet abba is benne van h fontos a tejfakasztó,h az apuka a barátokkal koccintson a babára. És h ez ilyen népi hagyomány,babona h minnél többen isznak a babára,annál több teje lesz az anyukának.

Tehát elvileg nem az a lényege h minnél többet,hanem minnél többen igyanak egy pohárral.

Ez miért baj?

2015. febr. 13. 14:32
 32/40 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem semmi baj sincs vele.

A férjemék aznap tartották, amikor megszületett a lányunk. Rá is fért, másfél napig ott állt mellettem, amíg vajúdtam. Mifelénk megtartják még abban az időszakban, amikor az anyuka és a baba kórházban vannak (gondolom máshol is így szokás), akkor a segítségére úgysincs szükség odahaza.

2015. febr. 13. 22:01
 33/40 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem a pisiltetés még mindig jobb, mint a tejfakasztás. Lehet én vagyok a gyökér, mert azt nem mondanám, hogy prűd vagyok, de engem marhára zavart mikor a tejjel meg a szoptatással macerált, nemhogy még 20-25 hapsi "azért" igyon, mert a tejemet fakasztják, meg minél többet isznak annál több tejem lesz.. Igyanak azért, hogy a gyerek pisiljen, az egész más, mint ez a tejeztetés. Komolyan, tudom, hogy hülyeség, meg úgyse vagyok ott meg stb. de én eleve úgy utáltam már az első perctől fogva, hogy a teherbeeséstől számítva mindenki azt hiszi, hogy a testem közkincs, és a legutolsó vadidegennek is joga van fogdosni a hasam érdeklődni az aranyeremről, a szülés alatti tágulásomról, gátsebemről, a mellemről a szoptatásról stb. stb. Nem lehetne ezeket a témákat egyszer és mindenkorra mellőzni azokon a körökön kívül, akikkel előtte is megbeszéltem ilyen magánjellegű dolgokat?
2015. febr. 14. 00:15
 34/40 anonim ***** válasza:
29%
Szerintem teljesen mindegy, hogy hívják. A férfiaknak ez fontos és várják! Nem az ivás a lényeg, hanem az, hogy együtt legyenek. Ez ugyanolyan, mint a legény- meg a lánybúcsú. Alapjában véve az is hülyeség, szívatják azt, aki házasodik, meg mindenki részeg... De együtt van a banda! És a fene se tudja, hogy mikor lesz rá megint alkalmuk. A tejfakasztó is pont ezért van.
2015. febr. 14. 11:32
 35/40 anonim ***** válasza:
49%

De normális baráti társaságok akkor is összeülnek, ha nincs rá apropó. Ettől barátok.

Mit szólnátok, ha lenne ilyen női változat? Mondjuk ha a pár eldönti, hogy legyen gyerekük, akkor a nő elmegy a barátnőivel spermafakasztó bulira. :D A nő a terhesség elején, a férfi a terhesség végén bulizik. Tök poén lenne.

Mellesleg nekem magával a bulival nincs bajom, de a neve nagyon gáz. "Elmegyünk megünnepelni az apaságomat" sokkal normálisabban hangzik. A "tejfakasztó" olyan sok büdös részeg parasztosan hangzik.

2015. febr. 14. 13:25
 36/40 anonim ***** válasza:
5%
Utolsó, gondolom neked és a barátaidnak még nem igazán van gyereketek.
2015. febr. 14. 16:35
 37/40 anonim ***** válasza:
31%

"Hmmm... Ha azt hiszed attól találtál jó apát a gyerekednek, mert nem tart tejfakasztót, akkor érhetnek még meglepetések"

Hogy te ezt a konzekvenciát miből vontad le, fogalmam sincs. Különben engem aligha érnek meglepetések, mert tudtam, kihez mentem hozzá. És nem csak azt becsülöm benne, hogy hozzám hasonlóan soha nem iszik, azzal sem lenne bajom, ha néha, mikor megkívánja, inna, vagy eljárna hébe-hóba kocsmázni. De elzavarni sem lehetne, mert neki az nem szórakozás, és a piát is utálja.

"A te szuperférjed a kórházban is melletted fog ülni non-stop,tán még a wc-re is ki fog kísérni? :)"

Megint egy újabb tipikus női válasz. :) Rögtön átmegyünk burkolt szurkálódásba.

Akár hiszed, akár nem, az én férjemnek nincs igénye ilyen kiruccanásokra. Igenis legjobban akkor érzi magát több év után is, ha velem lehet. Ő sem szórakozni járó típus, meg én sem, ezért is vagyunk pont egymáshoz valók.

Tehát igen, még pisilni is kísérgetne, de biztosan a teljes látogatási időt velem töltené és a pici babánkkal, nem a haverokkal. :) Sajnálom, ha az átlagnő számára ez annyira irreális, hogy csak gúnyolódással tudja leplezni a csodálkozását: valakivel ennyit törődik a férje, és a férj nem házon kívül keresi a mulatságát.

2015. febr. 14. 17:01
 38/40 anonim ***** válasza:
18%

"Hogy te ezt a konzekvenciát miből vontad le, fogalmam sincs."

Talán olvasgasd a kommentedet és rájössz.

Nem mellesleg a mi fiunk már 2,5 éves, a férjemnek volt tejfakasztó bulija és ettől még, bármilyen nehéz elhinni is egyeseknek, szuper apa lett. Amíg nincs meg a gyerek, amíg nem jönnek a nehézségek, addig bizony érhetnek meglepetések. Ez tény, sajnos sokakkal megesett már és semmilyen formában nem függ össze a tejfakasztó létével. Aki sajnál egy kis kikapcsolódást a férjétől, netán -úristen milyen felháborító- némi alkoholfogyasztást is a baba születésének örömére, elég házisárkány lehet.

2015. febr. 15. 08:12
 39/40 anonim ***** válasza:
87%

"Utolsó, gondolom neked és a barátaidnak még nem igazán van gyereketek."

A gyerekek, ha lehet, még jobban élvezik az összejöveteleket.

2015. febr. 15. 12:11
 40/40 anonim ***** válasza:
100%
A bulizás miért számít ma egyenlőnek a lerészegedéssel?
2015. febr. 27. 19:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!