Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem tartjátok undorító dologna...

Nem tartjátok undorító dolognak a tejfakasztó bulit?

Figyelt kérdés
Megszületik a pici, erre a férfiak találnak ürügyet arra, hogy lerészegedjenek és nagy kegyesen, önfeláldozóan hangsúlyozzák, hogy ez mind csak a baba miatt van, mintha ez egy komoly feladat, kötelesség lenne. Én úgy látom jónak, hogy a szülést követő napokban inkább úgy lehet támogatni az anyát és a babát, hogy a férj segít nekik, nem másnaposan otthon döglik. Elég szabadszellemű vagyok, én magam is szeretem a bulikat és a páromat is mindig küldöm, hogy nyugodtan menjen, de ezt kifejezetten gusztustalan tradíciónak tartom. Mi a véleményetek?
2015. febr. 12. 22:58
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
69%
Ja.... és ,a férjet ki támogatja,ő is veled együtt izgul,fél amikor a szülőszobán ordítasz a fájdalomtól!Mindent megtenne azért hogy,enyhítse a fájdalmad,és minden gondolata rólatok szól akkor!Szerintem egyáltalán nem gusztustalan dolog hogy,isznak az egészségetekre!Ünnepelnek hisz nem minden nap lesz apuka belőle!Ki engedi a gőzt,és csak örül a családjának!Amikor a férjem tartotta a tejfakasztót,nagyon sokan elmentek,még a szomszédok is át mentek hogy,gratuláljanak sőt pár emberrel telefonon is beszélgettem akik nagyon kedvesek voltak és szinte fel töltődtem tőle!
2015. febr. 13. 00:30
 12/40 anonim ***** válasza:
53%
De miért nem mehet anya is a saját tejét fakasztani? Biztos meginna ő is egy korsó sört 9 hónap meg egy szülés után.
2015. febr. 13. 00:46
 13/40 anonim ***** válasza:
64%

Nem

Szerintem szép szokás,

Nalunk pisiltetőnek hívják..

Szerintem jó ha egy férfi is megünepli a babája érkezését, és utoljára, mielőtt hazajön az anyuka a kórházból kiörömködi magát a nagy menet előtt, mert neki is az lesz.

Nekik nincs a szülés stb lelkileg felkészülni a babára, ilyenkor a haverok ugratják..stb

Ja és ha részeges gáz a banda, akor a buli is olyan lesz..

Nem azt mondom, hogy nem isznak,vagy keveset, de annak is vannak fázisai..

Én a legenybúcsúkor sem aggódtam..

Lehet mostanság már tarták később is, régen pont az volta lényege, hogy akkor még nem volt mit segíteni a babával,mert nem voltak otthon..

Nem tudom mi a gusztustalan,més miért baj, hogy megünnepli.. Úgy ünnepli, ahogy szeret ünnepelni/ aki enem szeret iszogatni, itt sem fog, aki igen, az talál más ürügyet is/

Vagy ha megszüleiptik a baba, akkor megszűnik,mhogy "a páromat ndig küldöm"? Vagy mekkora lesz a baba amikor már "engeded"??

2015. febr. 13. 03:10
 14/40 anonim ***** válasza:
77%
Nem zavar! Hagy ünnepeljen. Mi még kórházban voltunk,amikor a férjem megtartotta, és utána gyönyörűen ki is takarított. Császárom volt, a férjem minden nap órákat volt bent a kórházban, munka előtt és után. Rohangált naponta 25 km-ert az otthonunk és a kórház között. Bármit kértem, már hozta is. Miért sajnálnék tőle egy kis lazítást?
2015. febr. 13. 05:54
 15/40 anonim ***** válasza:
75%
Nalunk az a hu de nagy buli nem volt.parom megivott par sort a barataival.szegenynek annyi inteznivaloja volt h azt se tudta hova kapjon.ket hetig itthon volt velunk.es rettegtem h mi lesz ha egyedul maradok a kicsivel itthon.aztan persze ment minden magatol.csak ilyen raparazos tipus vagyok.:)de visszaterve a kerdesre ezt akkor szokas tartani mikor anyuka es a baba meg a korhazban vannak.szerintem ebben nincs semmi rossz.
2015. febr. 13. 07:17
 16/40 anonim ***** válasza:
69%

Nem,miért tartanám undorítónak?

Még a kórházban voltam mikor megünnepelték,és ez általában így szokott lenni.Megünnepelte,hogy megszületett a lánya,nem értem mi ebben a rossz.

2015. febr. 13. 07:20
 17/40 anonim ***** válasza:
31%

Ezt is lehet jól és rosszul csinálni. Ismerek olyat, aki egy cimborája halálának az ürügyén hívta össze gyorsan este a társaságot egy nagy közös kesergésre (ivászatra), de a temetésre már nem ment el, akkorra már nem volt annyira bánatos. Szóval akinek ez csak egy ürügy a lerészegedésre, annál én is undorítónak tartom. Aki viszont valóban a gyereke születésére akar egyet koccintani, az tegye, egészségére.

Egyébként olyan ismerős is van, aki a tejfakasztó bulin találkozott a szórakozóhelyen egy hölggyel, akivel szerelembe esett. Válás lett a vége. Persze ez nagyon durva véglet, de ezt tényleg nagyon undorítónak találtam.

2015. febr. 13. 07:42
 18/40 anonim ***** válasza:
54%
Nem tartom undorítónak. A férjemnek is volt, ráadásul 2 héttel a szülés után (szóval már régen itthon voltunk). Anyukám eljött arra az éjszakára, de enélkül is megoldottam volna egyébként. Miért baj, ha megünnepli egy férfi, hogy gyereke született?
2015. febr. 13. 08:22
 19/40 anonim ***** válasza:
75%

Én kb két hónap múlva fogok szülni, de már most megígértettem a férjemmel, hogy amíg mi a kórházban leszünk, ő megünnepli helyettem is a baba születését. :)

Nem értem, miért baj ez, pláne ha akkor tartják, amikor én még a kórházban vagyok. Mégis mit tudna nekem segíteni, amíg bent fekszem?

Az meg, hogy esetleg másnapos lesz... Na és, nem az én bajom. :) Felnőtt férfi, nyilván tudja hogy hol a határ, és egy kis fejfájás miatt nem fog otthon "dögleni" egész nap. Ha erre látnék esélyt, akkor biztosan nem mentem volna hozzá és nem akartam volna tőle gyereket.

2015. febr. 13. 08:53
 20/40 anonim ***** válasza:
77%
A tejfakasztó valóban csak egy ürügy. Ugyanakkor egyrészt a férfiaknak szüksége van a haverjaik társaságára, és ha hazamegy a baba, utána egy darabig sanszos, hogy nem fogják őket látni, valamit a szülés nekik is nagy feszültség, és hatalmas öröm, ha mindenféle komplikáció nélkül megvan a gyerek, és ezt az örömöt szívesen megosztják a barátokkal. Szóval én megértem ezt a "tradíciót", annak ellenére, hogy nő vagyok. Nálunk ez mindig akkor volt, amikor még a kórházban voltam, szóval egyáltalán nem volt kihatással se rám, se a gyerekre. Amikor már volt nagyobbik, az anyámék vigyáztak rá, míg a férjem tejet fakasztott, szóval mindent meg lehet oldani.
2015. febr. 13. 09:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!