Mit tegyek, ha az idősebb fiam rendszeresen megeszi a testvére adagját is?
A 30 és 40 E Ft nagyon kevés egy hónapra, még az ennivalómat sem fedezi, pedig 60 kilós lány vagyok.
A rájuk eső rezsire és a tisztálkodószerekre elég talán, de ingyen kosztolnak.
Elég régi a kérdésem, de mivel érdekelt, mi történt azóta, megírom.
A kisebbik fiam októberben összeköltözött a barátnőjével, már nem lakik velünk.
Az idősebbik hosszabb történet. A nagy túlsúly miatt nehezen kapott levegőt, egyre kevésbé bírt mozogni, a munkáját alig tudta végezni, rossz lett a vérképe. Szerencsére az orvos eléggé megijesztette, fogyott is valamennyit, olyan 10-15 kg-t, nem tudom pontosan, de azért próbálkozik valami egészségesebb életmóddal. Ha pizzát rendel, már csak a legkisebbet. Még így is elkeserítő, de úgy látom alakul. Ebben nem vagyok biztos, de szerintem valami lány is lehet a dologban, bár még nem mondott semmi konkrétumot, de vannak utálosok. Nagyon remélem, hogy így egy kicsit összeszedi magát.
Mivel a kérdés elsősorban anyagi jellegű volt, és hogy eleszi más elől az ételt, azt tudom javasolni,hogy vásároljatok a nagyfiaddal együtt, és vegyetek több ételt (hideg ételt és mirelit pizzát), mert az otthon melegített mirelitpizza és ételalapanyag kb. negyedébe kerül a rendelt pizzának.:) aztán ha nem elég neki az általad elkészített főtt étel, akkor összeüt egy rántottát vagy főzeléket - de ugye ehhez kell legyen otthon alapanyag!
Éjjel 11-kor ha nincs ennivaló, én se tudnék mást tenni, mint pizzát rendelni, ha nincs kedvem elmenni egy éjjelnappali közértbe - ami ugye szintén drágább, mint a nappal nyitva tartó közértekben, piacon történt beszerzés.
Ha van otthon pl. nyers csirke, tej, vaj, felvágott, hagyma, máris nincs értelme pizzát rendelni, mert van mit enni vagy gyorsan kisütni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!