Mit tegyek, ha az idősebb fiam rendszeresen megeszi a testvére adagját is?
" a nagyobb kb. 140 kg"
Bocs, de lassan vágósúlyban lesz!
Az utolsónak: Tény hogy egész kiskorától vékony volt, de azért nem ennyire. Mielőtt az egész elkezdődött talán a maximális súlya 10-15-tel lehetett több, nem nagyon foglalkoztam vele. Őszintén szólva én is elborzadtam, mikor elmondta mennyit fogyott az utóbbi évben. Látszott rajta, főleg az arcán, de nekem nem tűnt annyira fel, hiszen naponta láttam, nem egyik napról a másikra lett ennyi. Gondolom hozzátett a munka is, de ennek a problémának is köze van hozzá.
Nem tudom, hogyan lehetne megoldani, egyszerűen tanácstalan vagyok. Jót akarok az idősebbnek, de tényleg komolyabb ez a probléma, minthogy eldugdossuk előle az ételt, aztán megoldódik. Ha akar, vesz magának, aztán néhány év múlva oda jutunk, hogy nem bír felekelni az ágyból? Én ez nem akarom, belehalnék, ha végig kéne nézne, ahogy tönkreteszi magát. Segíteni szeretnék neki, de csak ellenállásba ütközöm.
Azért én irigylem a fiatalabbik fiad türelmét és megértését is. Én 22 éves 50 kilós nőként/lányként ha napi 10-12 óra robot után arra érnék haza, hogy nincs kaja, és már x ideje csak szendvicseken tengődök, miközben a testvérem már kórosan túlsúlyos, csak mert jó dolgában nem tud mást csinálni, minthogy az én ebédem-vacsorám tömje magába... Na, akkor ott olyan balhé lenne, hogy nagyon. Lehet, hogy a fiatalabbik fiadnak is ki kéne állnia magáért, mármint, az, hogy te próbálsz hatni az idősebbre, nem ér semmit, az látható, de ha az éhségében és fáradtságában érthetően stresszes, frusztrált fiad behúzna egy isteneset ennek a bunkónak (már elnézést), az lehet, hogy segítene valamennyit.
Lehet, hogy velem van a baj, de én kb a második alkalom után konfrontálódtam volna. Ha az idősebbik ennyire éhes, csináljon magának szendvicset, ő már kapott a finom kajákból. Vagy esetleg csinálhatsz te szendvicseket, és külön az idősebbik fiú nevével fémjelzett dobozba rakod a frigóba, egy másik dobozba meg a maradék főtt kaját rakod, és arra meg a fiatalabb fiú nevét írod. Aztán komoly szankciók, ha azt ellopja, pl elveszed előle a kaját, ha még enni kér ebédkor, vagy hasonlók.
Alapjáraton békés leányzó vagyok, de a hasamra nagyon érzékeny, ezért lazán képes lennék verekedni. Durvább dolgokat is javasolnék, pl hogy kisebb adagokat főzz, amiből a nagyobb egyáltalán nem kap, oldja meg, a fiatalabbnak meg személyesen beviszed a munkahelyére az ő ebéd adagját, meg ilyenek.
Mert amúgy igaza van annak a válaszolónak is, aki azt mondja, hogy aggódna a gyereke egészségéért. Ez már bőven az egészségtelen határ, 20-30 kg felesleg minimum van rajta, testalkattól függően akár több is lehet. Az pedig már igenis kóros. Egészséges táplálkozás és testmozgás abban is segítené amúgy, hogy nőt szerezzen. Csak mondom. Mindkettejüknek az előnyére válna, ha ő kapna ebédre a rántott hús helyett két szál répát, és a másiknak meg szépen beviszed a pörköltet a munkahelyére.
Köszönöm a válaszokat, megmutattam őket a férjemnek. Megbeszéltem vele, hogy készít egy masszív zárható dobozt, amiben majd berakom a félretett ételt a hűtőbe. Megbeszéltük, kevesebbet fogok főzni, normális adag étlet kap majd a fiam. Ezzel a probléma egyik része remélhetőleg megoldódik.
A válaszokra reagálva: Nem egyformák az erőviszonyok, tényleg elhízott, de azért mégis több mint duplaakkora mint az öccse, nem sok értelme lenne verekedni, aminek amúgy sem vagyok híve.
Igen, tényleg el kéne vinni orvoshoz, de nem tuszkolhatom be a kocsiba és kényszeríthetem rá. Viszont eljutottam arra a pontra, hogy ha lehetne, megtenném.
Aki azt írta, hogy jobban aggódok a nagyobb miatt, annak igaza van. Bár nem kellett volna hagynom, hogy idáig eljussunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!