Mit tegyek, ha az idősebb fiam rendszeresen megeszi a testvére adagját is?
22:31
"kövér, az igaz, de nem az a borzadály kategória."
A napokban voltam orvosnál, mert lejárt a jogsim.
(182 magas és 94 kiló vagyok)
Rám nézett a doki és azt mondta, hogy nem ártana egy kicsit lefogynom.
Akkor szerinted mit mondana a 140 kilós zabagépre??!
Szerintem mondogasd neki folyamatosan, hogy fogynia kéne, hidd el, sokszor a kitartó győzködés sikerre vezet.
Ha pedig megelégelné, akkor legfeljebb elköltözik, de akkor legalább nem kell nap, mint nap szembesülnöd az egészségtelen életmódjával.
sztem jó lépés volt ez... Az ő pénze, elvileg arra költi, amire akarja, meg hát ez sztem ilyen tüntetőleges hiszti is.
Majd rádöbben idővel, de ha nem: hát felnőtt ffi. Tudom h nehéz mindezt tétlenül nézni, de hát ha ő nem akarja... nem nagyon tudsz neki segíteni.
Így legalább az öccse is tud enni.
"Erre néhány perce látom, hogy viszi be a szobába a pizzát, amit rendelt. Most hogyan tovább?"
Bocs, de ha így megy tovább, akkor egyszer majd látjuk a tv-ben, hogy csak a tűzoltók tudják kihozni majd a szobájából falbontással...
Amúgy ha végre a SAJÁT lábára állna és nem a "Mama-Hotelben" lakna, akkor a keresetének egy nagy részét elvinné az albérlet és a rezsi, és nem maradna pénze ilyen mennyiségű kajára.
Szerintem is az a megoldás, hogy küldjétek el otthonról.
Így jó eséllyel fogyni is fog.
Azért azt szeretném tisztázni-mert egyre több a gúnyos hangnemű hozzászólás, hogy ez nem úgy néz ki, hogy én vagyok a házicseléd, nekik meg semmi dolguk sincs. Beszálnak a közös költségekbe 40-40 ezer forintot fizetnek. A kisebb fiamtól az utóbbi időben csak 30-at kérek, a vacsora-probléma miatt.(Ebből 30-at külön bankszámlára teszek, majd megkapják, ha megnősülnek, bár erről nem tudnak). Igaz én főzök, de a takarítást nem egyedül végzem, a ház körüli munkákat a férjemmel hárman csinálják, a fürdő és wc takarítás a fiaim feladata, ha pedig hétvégente megkérem őket valamire, szintén segítenek.
Az idősebb 150 ezer forint körül keres, az ebédet a munkaadó biztosítja. Ha albérletben lakna is folytathatná az életvitelét, tekintettel arra, hogy a hasán kívül más területeken nem igényes.
Az a gond, hogy ez mind csak látszatmegoldás, mert a valódi problémát nem biztos, hogy sikerül megoldani, legalábbis addig, amíg komoly következményei nem lesznek.
Egyébként már készül a zárható doboz, remélem jövő hétre elkészül. Egyébként tegnap meglepő módon nem rendelt plusszba, csak pár szelet kenyeret evett a vacsora után. Remélem tényleg vezet ez majd valahova.
Köszönöm a tanácsokat.
Semmit, mégis mit tudnál tenni?
Ha egy 24 éves nem látja be, hogy mindez hogy hat az egészségére, akkor az az ő baja. Nem 7 éves, hogy gondoskodni kelljen az egészségéről is. Magára vessen, ha senkinek nem kell és nem is fog...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!