Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha az idősebb...

Mit tegyek, ha az idősebb fiam rendszeresen megeszi a testvére adagját is?

Figyelt kérdés
Két felnőtt fiam van, mindketten dolgoznak. Naponta főzök, hatalmas adagokat, mert nagyétkű a család. A kisebb fiam később jár haza a munkaideje miatt. Mire hazaér általában az üres hűtő fogadja, mert a bátyja addigra befalta az ő vacsoráját is. Próbáltuk szép szóval kérve, fenyegetve, semmi nem használ. Kitenni nem fogom, mert a gyermekem. Lakatot nem tehetek a hűtőre, nagyon központi helyen van, leégne a bőr a képemről, ha valaki meglátná, máshova pedig nem lehet tenni. Néha rendel magának ételt, de minden nap nem engedheti meg magának. A külön hűtő sem megoldás, mert át kell menni a két szobán, nem a folyosóra nyílnak. Odáig fajult a dolog, hogy a nagyobb kb. 140 kg, a kisebb pedig 60. (mindketten több mint 190 cm magasak) Ti mit tennétek? Mit lehetne még megpróbálni? Köszönöm a segítséget.

2015. jan. 26. 15:33
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
100%

22:31

"kövér, az igaz, de nem az a borzadály kategória."

A napokban voltam orvosnál, mert lejárt a jogsim.

(182 magas és 94 kiló vagyok)

Rám nézett a doki és azt mondta, hogy nem ártana egy kicsit lefogynom.

Akkor szerinted mit mondana a 140 kilós zabagépre??!

2015. jan. 27. 11:38
 42/54 A kérdező kommentje:
Elmesélem a fejleményeket. Ma hazaértem, megpróbáltam leülni és elbeszélgetni vele, hogy nagyon rossz úton halad, elmondtam az egészségügyi következményeket, majd felajánlottam, hogy ha szeretné, egészségesebb ételeket fogok készíteni. Felháborodott, hogy semmi közöm hozzá és átvonult a szobájába.Vacsorázni természetesen kijött, de most az öccse adagját bevittem a hálószobába, majd ha megjön odaadom neki. Naivan gondoltam, ezzel is valamit elérek, hiszen nem fog tudni annyit enni. Erre néhány perce látom, hogy viszi be a szobába a pizzát, amit rendelt. Most hogyan tovább?
2015. jan. 27. 18:55
 43/54 anonim ***** válasza:
Az a baj hogy ha o nem erzi problemanak,te nem sokat tehetsz. Nem tudom mi a megoldas....Talan probalj egeszsegesebb eteleket fozni kezdeskent...Ajanld fel az orvosi segitseg lehetoseget..
2015. jan. 27. 20:09
 44/54 anonim ***** válasza:
Felesleges őrleni magad ezen. Örökké nem ehet pizzát ezt te is tudod és a pénze sem tart örökké. Csináld így aztán előbb utóbb lesz valami. Igaza van az utolsónak, ha ő saját maga nem jön rá, hogy ez így nem jó, hát nem tudsz mit tenni. Hagyni kell, hogy ő maga jöjjön rá a dolgokra. Vagy pedig külön főzni neki egészséges ételeket és ő csak azt ehet. Ha nem eszik inkább rendel pizzát nem baj, majd a kisebbik tesó megeszi a munkahelyén. Előbb utóbb rájön, hogy jobb az a főtt étel....
2015. jan. 27. 23:01
 45/54 anonim ***** válasza:

Szerintem mondogasd neki folyamatosan, hogy fogynia kéne, hidd el, sokszor a kitartó győzködés sikerre vezet.

Ha pedig megelégelné, akkor legfeljebb elköltözik, de akkor legalább nem kell nap, mint nap szembesülnöd az egészségtelen életmódjával.

2015. jan. 28. 00:28
 46/54 Költőnő? ***** válasza:

sztem jó lépés volt ez... Az ő pénze, elvileg arra költi, amire akarja, meg hát ez sztem ilyen tüntetőleges hiszti is.

Majd rádöbben idővel, de ha nem: hát felnőtt ffi. Tudom h nehéz mindezt tétlenül nézni, de hát ha ő nem akarja... nem nagyon tudsz neki segíteni.

Így legalább az öccse is tud enni.

2015. jan. 28. 06:22
 47/54 anonim ***** válasza:

"Erre néhány perce látom, hogy viszi be a szobába a pizzát, amit rendelt. Most hogyan tovább?"

Bocs, de ha így megy tovább, akkor egyszer majd látjuk a tv-ben, hogy csak a tűzoltók tudják kihozni majd a szobájából falbontással...

Amúgy ha végre a SAJÁT lábára állna és nem a "Mama-Hotelben" lakna, akkor a keresetének egy nagy részét elvinné az albérlet és a rezsi, és nem maradna pénze ilyen mennyiségű kajára.

2015. jan. 29. 10:34
 48/54 anonim ***** válasza:

Szerintem is az a megoldás, hogy küldjétek el otthonról.

Így jó eséllyel fogyni is fog.

2015. jan. 29. 13:08
 49/54 A kérdező kommentje:

Azért azt szeretném tisztázni-mert egyre több a gúnyos hangnemű hozzászólás, hogy ez nem úgy néz ki, hogy én vagyok a házicseléd, nekik meg semmi dolguk sincs. Beszálnak a közös költségekbe 40-40 ezer forintot fizetnek. A kisebb fiamtól az utóbbi időben csak 30-at kérek, a vacsora-probléma miatt.(Ebből 30-at külön bankszámlára teszek, majd megkapják, ha megnősülnek, bár erről nem tudnak). Igaz én főzök, de a takarítást nem egyedül végzem, a ház körüli munkákat a férjemmel hárman csinálják, a fürdő és wc takarítás a fiaim feladata, ha pedig hétvégente megkérem őket valamire, szintén segítenek.

Az idősebb 150 ezer forint körül keres, az ebédet a munkaadó biztosítja. Ha albérletben lakna is folytathatná az életvitelét, tekintettel arra, hogy a hasán kívül más területeken nem igényes.

Az a gond, hogy ez mind csak látszatmegoldás, mert a valódi problémát nem biztos, hogy sikerül megoldani, legalábbis addig, amíg komoly következményei nem lesznek.

Egyébként már készül a zárható doboz, remélem jövő hétre elkészül. Egyébként tegnap meglepő módon nem rendelt plusszba, csak pár szelet kenyeret evett a vacsora után. Remélem tényleg vezet ez majd valahova.

Köszönöm a tanácsokat.

2015. jan. 29. 16:16
 50/54 anonim ***** válasza:

Semmit, mégis mit tudnál tenni?

Ha egy 24 éves nem látja be, hogy mindez hogy hat az egészségére, akkor az az ő baja. Nem 7 éves, hogy gondoskodni kelljen az egészségéről is. Magára vessen, ha senkinek nem kell és nem is fog...

2015. jan. 30. 14:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!