Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha az idősebb...

Mit tegyek, ha az idősebb fiam rendszeresen megeszi a testvére adagját is?

Figyelt kérdés
Két felnőtt fiam van, mindketten dolgoznak. Naponta főzök, hatalmas adagokat, mert nagyétkű a család. A kisebb fiam később jár haza a munkaideje miatt. Mire hazaér általában az üres hűtő fogadja, mert a bátyja addigra befalta az ő vacsoráját is. Próbáltuk szép szóval kérve, fenyegetve, semmi nem használ. Kitenni nem fogom, mert a gyermekem. Lakatot nem tehetek a hűtőre, nagyon központi helyen van, leégne a bőr a képemről, ha valaki meglátná, máshova pedig nem lehet tenni. Néha rendel magának ételt, de minden nap nem engedheti meg magának. A külön hűtő sem megoldás, mert át kell menni a két szobán, nem a folyosóra nyílnak. Odáig fajult a dolog, hogy a nagyobb kb. 140 kg, a kisebb pedig 60. (mindketten több mint 190 cm magasak) Ti mit tennétek? Mit lehetne még megpróbálni? Köszönöm a segítséget.

2015. jan. 26. 15:33
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
97%

# 20 vagyok, már csak utólag olvastam, amit a # 17-ben írtál. Szerintem is igaza lehet azoknak, akik szerint "öröm-evő" a nagyobbik fiad. Talán az evésbe menekül, örömforrás, és egyben egyfajta pótcselekvés is a számára. Szerintem is érdemes lenne a pszichés hátterével foglalkozni, az okát megtalálni, ha hajlandó valamifajta terápiára. De pszichológushoz nyilván csak akkor fog elmenni, ha ő maga felismeri, beismeri - legalább saját magának - hogy ez így nincsen rendben, és változtatnia kell rajta az egészsége érdekében is.

Megkérdezhetem, hogy mennyi idősek a fiaitok?

2015. jan. 26. 17:47
 32/54 anonim ***** válasza:
90%
Ezeket a mini hűtőket lehet saját kulccsal zárni!
2015. jan. 26. 17:58
 33/54 anonim ***** válasza:
100%
Ha tényleg az a gond, hogy féltékeny az öccsére, akkor megenné a hűtőt is meg a lakatot is.
2015. jan. 26. 18:00
 34/54 anonim ***** válasza:
21%

ne is haragudjatok, de ez vicc én is 10+ órákat dolgozom, de kimegyünk ebédelni vagy rendelünk, vagy viszek otthonról

az előző helyemen 60-70 órás kemény munkahetek mellett is ettünk, nem volt kaja az üzemben és nem lehetett kimenni sem, rendeltünk vagy vittünk

Teletál és hasonlók vagy a helyi rendelős helyek simán kiviszik a kaját, napi max 2000 Forintból megvan a kajája reggelivel együtt

2015. jan. 26. 20:30
 35/54 anonim ***** válasza:
Itt nem ez a probléma.
2015. jan. 26. 21:04
 36/54 anonim ***** válasza:
8%
de az a probléma, hogy a mami kicsit elkapatta a 2 kölköt és egyik se képes gondoskodni magáról
2015. jan. 26. 21:26
 37/54 anonim ***** válasza:
Berakhatjátok az ételt egy zárható szobába is. Hacsak nem korán reggel készült, nem fog megromlani akkor sem, ha nincs hűtőben. Pláne nem, ha délután készült.
2015. jan. 26. 22:15
 38/54 anonim ***** válasza:
0%
Nekem amúgy van egy ismerősöm, aki 130 kiló, de ő csak 165 centi magas férfi. Elképzelni az ő méreteit egy több, mint 190 centi magas emberen, plusz még 10 kiló, azért nem olyan vészes látványra... Jó, kövér, az igaz, de nem az a borzadály kategória.
2015. jan. 26. 22:31
 39/54 anonim ***** válasza:
32%

140 kilós mama pici fia.

Bélpoklos. Kezeltetni kell.

2015. jan. 26. 22:51
 40/54 anonim ***** válasza:
26%

ne fözz nekik ha nincs ott a kész kaja amit csak be kel lapátolni nem tud zabálni és hizni amúgy is felnötek,

ha elköltöznek anyuci föz majd rájuk pont itt az ideje önálloságra szoktatni öket

2015. jan. 26. 22:57
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!