Mit tegyek, ha az idősebb fiam rendszeresen megeszi a
testvére adagját is?
Figyelt kérdés
Két felnőtt fiam van, mindketten dolgoznak. Naponta főzök, hatalmas adagokat, mert nagyétkű a család. A kisebb fiam később jár haza a munkaideje miatt. Mire hazaér általában az üres hűtő fogadja, mert a bátyja addigra befalta az ő vacsoráját is. Próbáltuk szép szóval kérve, fenyegetve, semmi nem használ. Kitenni nem fogom, mert a gyermekem. Lakatot nem tehetek a hűtőre, nagyon központi helyen van, leégne a bőr a képemről, ha valaki meglátná, máshova pedig nem lehet tenni. Néha rendel magának ételt, de minden nap nem engedheti meg magának. A külön hűtő sem megoldás, mert át kell menni a két szobán, nem a folyosóra nyílnak. Odáig fajult a dolog, hogy a nagyobb kb. 140 kg, a kisebb pedig 60. (mindketten több mint 190 cm magasak) Ti mit tennétek? Mit lehetne még megpróbálni? Köszönöm a segítséget.
# 20 vagyok, már csak utólag olvastam, amit a # 17-ben írtál. Szerintem is igaza lehet azoknak, akik szerint "öröm-evő" a nagyobbik fiad. Talán az evésbe menekül, örömforrás, és egyben egyfajta pótcselekvés is a számára. Szerintem is érdemes lenne a pszichés hátterével foglalkozni, az okát megtalálni, ha hajlandó valamifajta terápiára. De pszichológushoz nyilván csak akkor fog elmenni, ha ő maga felismeri, beismeri - legalább saját magának - hogy ez így nincsen rendben, és változtatnia kell rajta az egészsége érdekében is.
Megkérdezhetem, hogy mennyi idősek a fiaitok?
2015. jan. 26. 17:47
32/54 anonim válasza:
Ezeket a mini hűtőket lehet saját kulccsal zárni!
2015. jan. 26. 17:58
33/54 anonim válasza:
Ha tényleg az a gond, hogy féltékeny az öccsére, akkor megenné a hűtőt is meg a lakatot is.
2015. jan. 26. 18:00
34/54 anonim válasza:
ne is haragudjatok, de ez vicc én is 10+ órákat dolgozom, de kimegyünk ebédelni vagy rendelünk, vagy viszek otthonról
az előző helyemen 60-70 órás kemény munkahetek mellett is ettünk, nem volt kaja az üzemben és nem lehetett kimenni sem, rendeltünk vagy vittünk
Teletál és hasonlók vagy a helyi rendelős helyek simán kiviszik a kaját, napi max 2000 Forintból megvan a kajája reggelivel együtt
2015. jan. 26. 20:30
35/54 anonim válasza:
Itt nem ez a probléma.
2015. jan. 26. 21:04
36/54 anonim válasza:
de az a probléma, hogy a mami kicsit elkapatta a 2 kölköt és egyik se képes gondoskodni magáról
2015. jan. 26. 21:26
37/54 anonim válasza:
Berakhatjátok az ételt egy zárható szobába is. Hacsak nem korán reggel készült, nem fog megromlani akkor sem, ha nincs hűtőben. Pláne nem, ha délután készült.
2015. jan. 26. 22:15
38/54 anonim válasza:
Nekem amúgy van egy ismerősöm, aki 130 kiló, de ő csak 165 centi magas férfi. Elképzelni az ő méreteit egy több, mint 190 centi magas emberen, plusz még 10 kiló, azért nem olyan vészes látványra... Jó, kövér, az igaz, de nem az a borzadály kategória.
2015. jan. 26. 22:31
39/54 anonim válasza:
140 kilós mama pici fia.
Bélpoklos. Kezeltetni kell.
2015. jan. 26. 22:51
40/54 anonim válasza:
ne fözz nekik ha nincs ott a kész kaja amit csak be kel lapátolni nem tud zabálni és hizni amúgy is felnötek,
ha elköltöznek anyuci föz majd rájuk pont itt az ideje önálloságra szoktatni öket
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!