A párom nem szereti a volt feleségét. Miért idegesít ez engem?
Még nem távolodott el tőle érzelmileg. A szeretet és a gyűlölet ui. nem ellentétek, ezért is tud átcsapni a nagy szerelem nagy gyűlöletbe.
A szeretet ellentéte a közöny.
Igen, tényleg azt mondják, a szeretet és a gyűlölet egy oldalon állnak, de téved az, aki azt gondolja, minden gyűlölet egyforma. Ha az ember azért gyűlöli a másikat, mert elhagyta, az még átcsaphat szerelemmé. Ha viszont megalázta, kihasználta, akkor annak köze sincs a szerelemhez, a kapcsolat attól még lehet közömbös, hogy a másik valós személyiségét megismerve meggyűlölte őt.
Kérdező, a te életedben még nem volt olyan személy, akiben igazán bíztál, és kihasznált és megalázott volna, mert azt nem lehet egy beszélgetéssel lezárni. Ha valaki hátbadöf és kirabol az utcán, az az élmény sem lesz egyből közömbös számodra, pedig az a düh/gyűlölet sem fordulhatna át szerelemmé semmiféle hatásra. Ha egykor szeretted is, attól még soha többé nem tudnád szeretni az illetőt, mert az az ember, akit szerettél, nincs többé.
Az exem ilyen volt, az ő két előző komoly barátnőjéről ilyen gyűlölettel beszélt. Szidta őket, soha el nem ismerte vola egy erényüket sem, pedig volt gyerek is az előző kapcsolatból.
Nekem is furcsa volt és rossz érzéssel töltött el, mert ki nem állhatom a gyűlölködést, mások szapulását és a csúnya beszédet.
Azóta mi is szakítottunk (többek közt a gyűlölködő és indulatos viselkedése miatt) és bizony engem is elhordott mindennek a hátam mögött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!