Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyermekelhelyezésnél mennyit...

Gyermekelhelyezésnél mennyit számt, hogy vkinek nincs munkája?

Figyelt kérdés
A (volt) párom másfél éve folyamatosan csal engem, de a lányunk (4 év) miatt nem akartam elmenni. Viszont most terhes a szeretőjétől. Igy nyilván nem maradhatunk együtt, viszont nem akarom, hogy elvigye, és egy ilye erkökcstlen nő nevelje a lányomat. Nekem van munkám, ugyan csak minimálbéres. Az ő munkaviszonya decemberben megszűnt, és terhesen nem hinném, higy találna mást. Szóval, össze akarnak költözni a pasival (vagy az anyjához akar menni, nem tudom). A lényeg. mennyi esély van arra, hogy én kapjam Törpét? Mellettem szól, hogy megcsalt, és hogy nem dolgozik?

2015. jan. 18. 06:53
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
28%

Jó sokat nyom a latba az biztos - normál esetben. Na ez minden, csak nem normál.

Az nem érdekel senkit, hogy megcsalt, és hogy terhes. Elárulom, a rossz hír, hogy a születés utánig és a dns tesztig a gyereket a te gyerekednek fogják tekinteni 20 nyilatkozat ellenére is, és elsőnek a te nevedre fog kerülni! A születés után lehet az apaság vélelmét megdönteni.

A másik rossz hír, hogy testvéreket nem választanak szét - csak a legritkább esetben, a születendő gyermek pedig mint írtad nem a tiéd, így semmi esélyed.

2015. jan. 18. 13:16
 32/43 A kérdező kommentje:
Nem vagyunk házasok.
2015. jan. 18. 13:21
 33/43 A kérdező kommentje:
Egyébként az én szüleim kilüve, édesanyám 4 éve meghalt, apámat meg hagyjuk
2015. jan. 18. 13:23
 34/43 anonim ***** válasza:

Milyen munkarendben dolgozol?

Tudnád vinni hozni a kislányt oviba?

Lenne segítséged?

2015. jan. 18. 13:42
 35/43 A kérdező kommentje:
Délelőtt vagy délután, vagy köztesben. De lehet meg tudnám beszélni, hogy csak de. legyen. Segitségem nemigen lenne
2015. jan. 18. 13:47
 36/43 anonim ***** válasza:
75%

Vsak azért szólok közbe, mert megint keveredik a válaszokban a felügyeleti jog meg a gyermekelhelyezés. Az új Ptk szerint a felügyeleti jog alapértelmezetten KÖZÖS marad, az ellen a nőnek kellene érvelnie, ha kizárólagosat szeretne... ebben a történetben semmi esélye sem lenne rá. Szóval a közös felügyeleti jogot vehetjük mindenképp adottnak.

A gyermek elhelyezése meg egy másik történet, azon van a per. Ott az első fokon általában az anyának szoktak ítélni, másodfokon viszont - ahol 3 bíró ítél, nem egy általában nő, mint első fokon - ha mindkét szülő szeretné, ma 40/60 a megítélt megoszlás a nő javára, szóval jól közelít a fele-fele helyzethez, ez a TÉNY. Szóval a Kérdezőnek nincsenek rossz esélyei, HA nem hallgat a szirénekre, és nem adja fel.

Ha felmerül a megosztott elhelyezés mint kompromisszum, azt meg el kell fogadni.

2015. jan. 18. 13:48
 37/43 A kérdező kommentje:
Inkább az anyját szereti. Hozzá ragaszkodik jobban, de nem akarom, hogy tönkretegye az ő életét is.
2015. jan. 18. 13:58
 38/43 anonim ***** válasza:
64%

Megint miről beszélünk?? Az anyját jobban szereti, ahogy te mondod. Miért tenné tönkre? Gondolkodj már reálisan. Váltott munkarendben dolgozol, gondolom nem hétfőtől péntekig, nincs segítséged, hogy gondoltad?

Van az az eset, amikor nem anyuka mellett lennék (egy barátom is elvált, a volt felesége fakanállal verte a gyereket, na azt elítélem, és kizárt h neki ítélném), de ez nem az az eset. Itt annyiról van szó, hogy KETTŐtök hibájából tünkrement a kapcsolatotok, és a párod szerint nincs értelme egy rossz kapcsolatnak. ÉS szerintem sincs, az a gyereknek sem tesz jót. Rég lezárta volna, te mondtad. Ésszerűen cselekedett, továbblépett. A megcsalás nem volt szép, ez tény, de ha te tudtad és mégis, akkor mért őt kell megint bántani??

2015. jan. 18. 14:08
 39/43 anonim ***** válasza:
100%

Én megértem, hogy el vagy keseredve, de attól, hogy téged megcsalt a párod, nem biztos, hogy a gyerek életét tönkreteszi.

Szerintem is nagyobb esély van a közös felügyeletre, mint hogy kizárólagosan neked ítélik.

Én nem vagyok ellened, csak egyszerűen nem látok erre okot.

2015. jan. 18. 14:12
 40/43 anonim válasza:
29%

Nézd kedves Kérdező. Nem értek egyet a volt pároddal, de egy kislánynak elsősorban az anyukájára van szüksége. Iszik? Drogozik? Veri a gyermeket? Éhezteti? Gondolom nem. Hidd el, sokkal több értelme van, ha mondjuk kéthetente egyszer találkoztok, és azt minőségi idővel töltitek el, mintha ugyan minden nap, de stresszesen, fáradtan... Nem mellesleg, bár nem írtad milyen idősen vagytok, ha otthon vagy vele, nehezebben találsz mást. Egyébként, ha csak minimálbért kapsz (az anyától 12e Ft gyt-t ítélnének meg, ez a minimum, de mivel gyesen lesz több nem járna neked), albérletben nem fogod tudni egyedül nevelni. Másodállást vállalsz? Vagy reménykedsz hátha lesz jobb munka? Oké, ő most nem dolgozik, de gondolom nem tervezi, hogy örökre munkanélküli legyen, a szülei/ új párja pedig valószínűleg mellette lesz.

Megértem, hogy haragszol az exedre, de a kislány érdekeit nézd. És az nem az, hogy Neked ítéljék.

Azt pedig mi nem tudjuk megítélni, hogy a volt élettársad anyaként milyen. És egyáltalán nem biztos, hogy olyan rossz ő, ebből a szempontból. Megcsalt, csúnya dolog, de előfordult már a történelemben. Ahogy az is, hogy szülők elváltak, majd normális kapcsolatban voltak, és a gyerek(ek) is ugyanúgy szeretté(k) az apjukat, annak ellenére, hogy nem találkoztak minden nap.

Ha felnőttként, normálisan állsz hozzá, én nem hinném, hogy ellened nevelné a kislányt. Azt sem (ahogy egy válaszoló rta), hogy mindig több és több gyerektatást követelne. Egyszerűen megszeretett valakit, és egy boldogabb életre vágyik.

(bocsi kicsit összevissza lett lehet, mert sok minden eszembe jutott erről)

2015. jan. 18. 17:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!