Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyermekelhelyezésnél mennyit...

Gyermekelhelyezésnél mennyit számt, hogy vkinek nincs munkája?

Figyelt kérdés
A (volt) párom másfél éve folyamatosan csal engem, de a lányunk (4 év) miatt nem akartam elmenni. Viszont most terhes a szeretőjétől. Igy nyilván nem maradhatunk együtt, viszont nem akarom, hogy elvigye, és egy ilye erkökcstlen nő nevelje a lányomat. Nekem van munkám, ugyan csak minimálbéres. Az ő munkaviszonya decemberben megszűnt, és terhesen nem hinném, higy találna mást. Szóval, össze akarnak költözni a pasival (vagy az anyjához akar menni, nem tudom). A lényeg. mennyi esély van arra, hogy én kapjam Törpét? Mellettem szól, hogy megcsalt, és hogy nem dolgozik?

2015. jan. 18. 06:53
1 2 3 4 5
 21/43 A kérdező kommentje:
Amikor először megtudtam, együtt döntöttük el (tavaly ősszel), hogy megpróbálunk még egy esélyt asni magunknak, hátha meg tudjuk beszélni a problémáinkat. Pár hónapig úgy tűnt menni is fog. Aztán mégsem. De ő mondta, hogy hagyjuk abba, kár erőltetni. Én viszont azt akartam hogy a lányunknak normális családja legyen.
2015. jan. 18. 10:08
 22/43 anonim ***** válasza:
76%
Utolsó, szerintem meg ez az "új apukázás" a kicsit gusztustalan. Igen, magyrázd már meg a kérdezőnek, hogy ő a szar ember, mert a nő megcsalta, de nem baj, a szertő lesz a kislányának az új apja, mert ők lesznek egy család, de semmi vész, majd két hetente nagy kegyesen láthatja a kislányt. Komolyan, hihetetlen hogy milyen beteg elméjű nőszemélyek írnak ide.
2015. jan. 18. 10:08
 23/43 anonim ***** válasza:
27%
Nem mondtam, hogy ő a sz-r. de igenis tehet arról, hogy megcsalták. És az is az ő hibája, hogy nem akarta elfogadni, akár már 1 éve, hogy vége... Ráadásul, korlátlan káthatást is említettem, nem kéthetenkéntit...
2015. jan. 18. 10:14
 24/43 anonim ***** válasza:
74%

Kérdező, valójában ha hallgatsz a női szirénhangokra - mint itt a válaszok zöme - akkor semennyi... ha bíróságon elviszed másodfokig, akkor meg kb 50/50.

(a megcsalás tényleg nem érdekli a bíróságot amúgy)

2015. jan. 18. 10:17
 25/43 anonim ***** válasza:
83%
23-as, remélem, hogy amikor a te életed lesz mélyponton, akkor neked is lesz valaki, aki az éppen legfàjóbb dolgokat fogja a fejedhez vàgni. Ùj apa meg új csalàd...
2015. jan. 18. 10:22
 26/43 anonim ***** válasza:
67%

Az a gusztustalan, hogy a pasit hibáztatjátok... Undorító!! Bezzeg, ha ő csalt volna már lekapnátok a tíz körméről. Ja, egyébként nő vagyok, ha valaki megkérdőjelezné.

Kérdező, te megpróbáltad megjavítani a házasságod, csodállak érte! Én neked drukkolok! :))

2015. jan. 18. 10:37
 27/43 anonim ***** válasza:
97%

Az, hogy megcsalt, nem fog számítani. Hogy nem dolgozik, azt nem tudom, mert az is közre fog játszani, hogy a szülei, vagy az új pasi segítik-e anyagilag, nyilván igen. Szóval utóbbit felhozhatod indoknak, de elég kétséges, hogy számítani fog.

Azért próbáld meg, keress egy jó ügyvédet, ha tudsz.

2015. jan. 18. 10:55
 28/43 haemorgen ***** válasza:
9%

Tisztelt Kérdező!

A fentebbi hozzászólásokat olvasva körülbelül láthatod, hogy a magyar társadalom hogyan ítéli meg a szóban forgó kérdést. A többség még Téged hibáztat, hogy mi az már, hogy megcsalt a feleséged, és gyermeket vár a szeretőjétől.

Leírom, hogy sajnos mi fog történni, ennek valószínűsége 99,999 %. Elmentek a válás miatt bíróságra, ott a nő fogja megkapni a gyereket, valószínűleg képtelen dolgokkal is meg fog vádolni mellesleg, te fizetheted gyerektartásnak a jövedelmed 20-25%-át. Láthatod a gyereked kéthetente. Ellened fogják nevelni a gyereket, mert a "szemét apa" miatt ment tönkre ugye a házasság, mert minden miatt Te vagy illetve leszel hibáztatva (már most is a válaszolók jó része ezt tette!). A gyereked felnőtt korában lehet szóba se fog állni Veled. Ja, és azt a pár ezer Ft gyerektartást ha több lenne akkor úgyse a gyerekre költenék, mert ugye egy elvált anyának szüksége lenne 150 e Ft gyerektartásra minimum, hogy minden igényt kielégítsen belőle (értsd: szoli, kozmetikus, márkás ruhák).

Szerintem harcold végig a köröket a bíróságon, mintha lenne esélyed (bár sajnos nincs). Aztán menj ki külföldre dolgozni, és ha lehet, akkor ne támogasd a gyereked új szüleit a gumi vásárlásban!

(Gyereke a jog szerint Európában és Amerikában gyakorlatilag csak egy nőnek lehet, bármikor leléphet, bármilyen okból. Lásd a fenti esetet.)

2015. jan. 18. 11:58
 29/43 anonim ***** válasza:
85%

Van bizonyítékod arra, h feketén dolgozott? Esetleg hathatnál rá h feljelented aztán fizethet a NAV-nak meg járkálhat a bíróságra ill. gyerekelhelyezésnél se jó pont az éppen folyó peres ügy.

Ha a gyerek hozzád kerül, akkor neki is kell gyerektartást fizetnie, szóval ahogy beleszámolják nála, nálad is ugyanúgy bele fogják.

Te nem tudsz a gyerekkel a szüleidhez költözni? Ha vállalják, h besegítenek akkor könnyebben hajlik feléd a bíróság.

Gyerek kihez ragaszkodik jobban? Pszichológus véleménye is számítani fog.

Mindenesetre kezdj el gyorsan jobban fizető állást keresni.

2015. jan. 18. 12:42
 30/43 anonim ***** válasza:
48%
Tűzz ki reális célt. Nem kell kizárólagos felügyelet, legyen 50/50, így egyszer nálad van a gyerek, máskor az anyjával. Ennek nagyobb az esélye mint a kizárólagos felügyelet elnyerésének.
2015. jan. 18. 13:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!