Miért szül huszonévesen az akinek alig van vmije?
Utolsó előtti: persze, hogy minden tinit érdekel, mit adnak rá, de nehogy már attól legyen valaki jó szülő, hogy meg tudja venni a gyerekének a 8-10 ezer forintos rucikat (itt most nem a télikabátra gondolok persze). Nekem sem vettek full márkás cuccokat, de ettől még csinosan, ízlésesen tudtam öltözni. Kaptam hébe-hóba olyat, ami drága volt, de amikor felvetettem, hogy bezzeg az xy mindig márkás cuccban jár, akkor jóanyám azt mondta, hogy majd ha felnőtt leszek, és megkeresem a rávalót, akkor vehetek én is magamnak. Szerintem igaza volt. A szülők pénzéből könnyű urizálni.
Én viszont megbecsültem a drágább holmijaimat, vigyáztam rájuk.
Másrészt pedig, aki fiatalon szül, és még nem keres sokat, annak is változhat az anyagi helyzete addigra, mire a gyereke nagyobb lesz. Amikor szültem (20 évesen), sajnos az iskolai végzettségem szinte a nullával volt egyenlő. Még érettségim sem volt, mert annak idején tojtam bele magasról. Most úgy néz ki, hogy mire iskolás lesz a fiam, nagy valószínűséggel két diplomám is lesz. Mielőtt lehurrognátok, nem állítom, hogy diplomásan nem lehet valaki munkanélküli, de azért ha reálisan nézzük, több az esélye a jó keresetre annak, akinek van valami végzettsége, mint annak, akinek se szakmája, se érettségije, se semmije.
13:35!
Ha Okosanyuka 35 évesen szül egy gyereket, akkor az nem fog 5 év múlva elballagni, de még 15 év múlva sem. Hacsak nem a 8 általános a cél. Szóval ki az okos? Gondolkodj, vagy legalább fogj egy számológépet, ha már anélkül nem megy.... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!