Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért szül huszonévesen az...

Miért szül huszonévesen az akinek alig van vmije?

Figyelt kérdés
Kiakadok, mikor látom, h vki huszonéves fejjel szül, de se lakás, alig pár év munkaviszony, aztán megy a nyavalgyás, h nincs pénz, hibás az állam, az anyós akit emiatt el kell viselni pl mert csak ott tudnak lakni, kivéve ő..Miért van ez?Nem szeret dolgozni, tanulni?Én 31 évesen szültem.Estig munka, mellette levelezős tanulmányok.Nem volt a szüleimtől pénzem.Most megvan mindenem.De felhúz, h a gazdaság is azért olyan amilyen mert ezek veszik fel a hiteleket, a segélyeket, én meg érdekes gürizéssel megtudtam oldani az életem.Ja és az ilyen nem egy gyereket szül, hanem sorba többet..
2010. febr. 6. 21:02
 111/137 anonim ***** válasza:
100%
Bocsánat,félre értettem,de akkor is az a véleményem,hogy nem a múlt rendszerhez kéne hasonlítani a mostanit.
2010. febr. 7. 15:58
 112/137 anonim ***** válasza:
61%
Én vagyok az, aki a Kádár rendszerrel kapcsolatban írt. Nem gyárban dolgozok, diplomás vagyok, közgazdász. Dolgozom valahol + van egy vállalkozásunk. Összesen napi 15-16 órát dolgoztam szülés előtt. Most, hogy még itthon vagyok a lányommal elkezdtem a másoddiplomát mérnökként. Ezt csak azért írom, mert két műszak nem csak a futószalag mellett létezik. Amúgy nem huszonéves vagyok, és persze nem dolgoztam a Kádár rendszerben, de láttam a lényegét. Aki azt írta, hogy a gyest + családit nem gáz kifizetnie az államnak, az szorozza már be ezt az összeget a gyerekek számával. Szerintem bármit is mondtok, nem korrekt azokkal kifizettetni mindent, akik sokat dolgoznak, míg mások valahol henyélnek, és nekik is elég sok pénz összejön.
2010. febr. 7. 16:43
 113/137 anonim ***** válasza:
81%
Még az utolsó vagyok. Akkor ne a múlt rendszerhez hasonlítsunk, hanem Európához. Sehol nem finanszíroznak ennyi időt, amit mi itthon töltünk.
2010. febr. 7. 16:44
 114/137 anonim ***** válasza:
100%
15.16os,várom hogy ugyan alakitsál már itt bölcsödét!van itt egy,de nyár közepire a létszámon felül még 73-man vártak!ennyi volt kezdésig a túljelentekezés!!az óvódáért harc van ember!! miről beszélsz?
2010. febr. 7. 16:56
 115/137 anonim ***** válasza:
68%

.De megfogalmazom röviden a lényeget:az bosszant, aki nem gondolkodik, nem tervez, és nem szeret dolgozni..majd mögöttem van a család, a férjem majd gürizik miattunk...Semmi bajom a tisztességes, dolgozó fiatalokkal,akiknek fiatalon lett gyerekük, de mellette megtettek mindent, h annak mindene meglegyen ÖNERŐBŐL, és nem másoktól várva a segítséget.

értem én mit akarsz ezzel. De azért látnod kell a válaszokból is és a világból is, hiszen hoztál a maga ismeretségi köréből példákat.

Hogy nm lehet minden fekete és fehér.

Hiszen lehet felelőtlenül gyereket vállalni 45 évesen is és 17 évesen is. S az,hogy valakinek nincs lakása munkája, nem biztos, ohgy felelőtlenségen alapul.

Szóval felesleges ilyenen agyalnod és felidegesítened magad. mert mindig is lesznek tényleges ingyen élők, olyanok akik a pénzért szülnek és ténylegesen lesznek olyanok is akik ezt rossz néven veszik és becsülettel nevelnek huszonéves koruktól akár 4- 5 gyereket.

tényleg nagyon rá érhetsz ezzel foglalkozni.

2010. febr. 7. 17:00
 116/137 anonim ***** válasza:
100%
16.44 azt azért tartsd szem előtt,hogy a fizetés is más,meg az egész hozzáálláss "odaát"
2010. febr. 7. 17:00
 117/137 anonim ***** válasza:
85%

Gondolom én is le leszek pontozva,de azért leírom:

Abban tényleg igaza van a kérdezőnek,h minek kell a semmire gyereket szülni,aztán megy a nyavajgás.Ha az ember gyereket akar szülni,jól megtervezi,h mire mennyi pénze van/lesz-egy gyereknek igenis legyenek meg az alap dolgai,meg néha 1-1csoki,játék,most mégis h magyarázod meg egy pár évesnek h nincs rá pénz?.Ezek a fiatalok aztán megbánják a gyereket,mert jönnek az anyagi problémák a gyerekkel együtt,stb,meg 1-2év alatt rájön h mekkora felelősség és még inkább bulizna.A múltkor láttam vmit,ami nagyon kiakasztott:buszvégállomáson kb 20-22éves anyuka,apuka nagyon kicsi kisfiú,a 2 szülő rohant elöl kézen fogva(!)szegény kisfiú meg sietett utánuk(!),ahogy csak tudott,erre mi volt?Kedves anyuka ordít rá,h siess már,miattad(!)fogjuk lekésni a buszt...ÉRTITEK???Ahelyett h 1más kezét szorongatják inkább kapták volna szegény gyereket ölbe,amúgy is utánuk kullogott a buszok között...legszívesebben szájon vágtam volna a "kedves" anyukát...

20/L

2010. febr. 7. 20:05
 118/137 anonim ***** válasza:
59%

Kedves nagyszájúak itt a példa hogy szídják azt aki nem olyan fiatalon szült! Külön kiemelendőek a buta indokok amiből is látszik milyen éretlenek a 20on évesek ( nem fogja látni a nagyi meg a dédi...)!

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

Nagyon naívak vagytok... :D Azt hiszitek az olyan parasztoknak akik a pénzért szülnek, van annyi eszük hogy ki tudják számolni hogy abból meg lehet-e élni? Vagy szerintetek a gyerekre költik? Hát nem, nagyon rózsaszínben éltek ti...

De hát persze nektek van igazatok, MERT NEKTEk JOGOTOK VAN A GYEREKHEZ és senki ne mondja meg, az meg le van sz*rva ha a gyerek szenved! Bezzeg hogy sír a szátok ha láttok egy éhező, rosszul nevelt gyereket! Hát minek sajnáljátok, az ő anyjának is JOGA VOLT szülni, tönkre tenni a gyerek éltetét. Bezzeg amikor abortuszról van szó akkor mennyi joga van magzatnak míg az anyának semmi hiszen az nem az ő teste... Akkor ilyenkor már miért nincs joga a gyereknek az jó élethez, miért csak az anyjának van joga megszülni? ÉS NEM ARRÓL BESZÉLEK AKI FIATAL ÁMDE FELELŐS ÉS ELTARTJA TISZTESSÉGESEN A GYEREKÉT.

2010. febr. 7. 20:27
 119/137 anonim ***** válasza:
77%

20:05 "0/L

Ebben igazad van tervezzük meg, hogy hogyan és miből.Mi is terveztük,hogy esküvő aztán meg majd 1 év ,úlva baba. De nászútról úgy jöttünk haza, hogy kisbabát vártunk. Azért mert férjem egyetemista volt, albérletben laktunk el kellett volna vetetnem? Mert nem akkor jött mikorra terveztük?

Szerintem nem.

Nehéz így most két gyerekkel, úgy hogy tudom hiába szeretnék dolgozni,de nincs lehetőségem,mert nem vesznek fel a szakmámba a többihez ( müszakozáa bármi fizikai meló) túlképzett vagyok. Így marad az,hogy ha GYES mellett hívnak előadni megyek. Gyereke ovisok, bölcsisek,mert nincs nagymama itt akire rá bízhatnánk, ugyanis 100 km-rekre laknak. még is vállaljuk és mindent megadunk nekik. Lehet néha mi is idegesek és fáradtak vagyunk és rászólunk a gyerekeinkre. De nem ez a fő állapotunk.

Szóval lehet mi is a semmire vállaltuk az elsőt. De azóta van lakásunk ( jó lakás hitel is) van munkája a férjemnek, pedig volt ,hogy nem volt neki és mentünk segélyért két diplomásan. Van mit adni a gyereknek és mind ezt a saját erőnkből kevés szülői segítséggel értük el. Nem panaszkodunk,mert nem érünk arra rá.

Mivel itthon dolgozom amikor van mit én hordom mindenhová a gyerekeinket. Stb.

2010. febr. 7. 20:33
 120/137 anonim ***** válasza:
75%
Hát ez az,h nem is olyanokról írtam,mint te,hanem azokról,akik nyavajognak:))
2010. febr. 7. 20:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!