Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért szül huszonévesen az...

Miért szül huszonévesen az akinek alig van vmije?

Figyelt kérdés
Kiakadok, mikor látom, h vki huszonéves fejjel szül, de se lakás, alig pár év munkaviszony, aztán megy a nyavalgyás, h nincs pénz, hibás az állam, az anyós akit emiatt el kell viselni pl mert csak ott tudnak lakni, kivéve ő..Miért van ez?Nem szeret dolgozni, tanulni?Én 31 évesen szültem.Estig munka, mellette levelezős tanulmányok.Nem volt a szüleimtől pénzem.Most megvan mindenem.De felhúz, h a gazdaság is azért olyan amilyen mert ezek veszik fel a hiteleket, a segélyeket, én meg érdekes gürizéssel megtudtam oldani az életem.Ja és az ilyen nem egy gyereket szül, hanem sorba többet..
2010. febr. 6. 21:02
 101/137 anonim ***** válasza:
78%

Ahhoz,hogy gyest kapj,legalább egy év folyamatos munkaviszony szükséges.Ennyit erről.

A másik,hogy nem biztos,hogy felelősségteljesebb az a szülő,aki harmincévesen szüli meg agyerekét,mint aki 22 évesen.Van,aki még 30 évesen is alkást meg autót törleszt,de ez nem jelenti azt,hogy egy szelet csokit nem fog a gyereke kapni,vagy hogy rosszabb ember másnál.

Az egész kérdés egyébként már elve szánalmas és undorító,a Kérdezővel,és a pártfogóival együtt.Jó hogy már nem meg akarjátok mondani,ki és mikor szülhet.Nevetséges,amit itt műveltek!

2010. febr. 7. 12:26
 102/137 anonim ***** válasza:
84%

A gyes-ről csak ennyit: [link]

Ajánlom figyelmedbe az olvasmányt, szerintem az államkincstár jobban tudja. NEM KELL HOZZÁ MUNKAVISZONY!

2010. febr. 7. 12:31
 103/137 anonim ***** válasza:
62%
Ne ezen lovagoljunk,ha más támadási felületed nincs,akkor maradj csendben.Törődj a saját dolgoddal,és örülj a saját tökéletességednek.Én nem fogom rongyembernek érezni magam,ha majd 25 évesen megszülök,és 30 ezerből veszem a pelenkát.ha TE valami hibát érzel az életedben,akkor az a Te bajod.
2010. febr. 7. 12:52
 104/137 anonim ***** válasza:
0%
Jújj na most oda a magabiztosságod, és már rögtön én vagyok az idióta, mert felhívtam a figyelmed arra, hogy rosszul tudod, amit itt bizonygatsz. Rossz helyen kopogtatsz, én senkit nem szóltam le, aki fiatalon szült, mivel én is 20 éves voltam, amikor született a fiam. De te már rögtön nekem esel, csak azért, mert írtál valamit, ami hülyeség, és amikor kijavítottalak, még neked állt feljebb, aztán rá kellett jönnöd, hogy tévedsz. Gratulálok.
2010. febr. 7. 13:11
 105/137 A kérdező kommentje:

Nagyon sokan nem értették a kérdést.De megfogalmazom röviden a lényeget:az bosszant, aki nem gondolkodik, nem tervez, és nem szeret dolgozni..majd mögöttem van a család, a férjem majd gürizik miattunk...Semmi bajom a tisztességes, dolgozó fiatalokkal,akiknek fiatalon lett gyerekük, de mellette megtettek mindent, h annak mindene meglegyen ÖNERŐBŐL, és nem másoktól várva a segítséget.Van egy ismerősöm, aki hirtelen szült egy harmadik gyereket, azt mondja véletlenül alakult így...na persze...az utóbbi időben sokat nyavalygott, ő 4ig (???) dolgozik és milyen fáradt..soha nem szeretett dolgozni!3 év munkaviszonya van, 8at otthon ült 2 gyerekkel, most is vett ki egy kis szabit magának...a családja meg tarthatja el, a férjét is sajnálom annyit gályázik pluszba a három gyerekért, és nyomorognak 55 négyzetméteren, a kisbabának még külön hálótere sincs, az apuka 3 műszak mellett ott alszik a síró baba mellett.A nagyszülők szedtek össze nekik egy csomó mindent, mindezt miért?Mert őnagysága pihenni akart...ja és ami leginkább alátámasztja a fentieket, a gyereket nyűgnek tartja, sokszor nem úgy gondozza ahogy kéne!Márcsak azt nem értem, h a férje ezt hogy engedhette meg neki...Azt is mondogatja az illető nő, h tudja, h tanulnia is kéne, de...(szóval lusta, ja és nincs szakmája sem) De szerintem majd örül, h nem kap állást, lesz mrie fogni, h nem tud elhelyezkedni.Nagyon sajnálom azt a kisbabát!!!!Szerintem igenis valamilyen szinten fel kellene mérni, ki mennyire alkalmas mentálisan stb a gyerekvállalásra!Tudom, h ez egyéni jog, de pl tudok egy lányról aki 3 gyereket szült, sajnos szellemileg sérüt(de a férje nem az!) és mind a hármat csecsemőotthonba adták...vérzik a szívem, mi lesz ezekkel a kisbabákkal!!!Na pl ő minek szül??Mikor nem is kell neki??

Tudom, h sokan nem ismernék be, h büdös a munka, pedig sokszor ez van a dolog mögött!

2010. febr. 7. 13:28
 106/137 anonim ***** válasza:
40%

Már egy választ írtam, de lepontoztatom magam mégegyszer. Szóval ha a kérdező kommentje után is úgy gondoljátok, hogy a kérdezőnek nincs igaza, akkor nagyon készek vagytok. A lányeg csak a gyerekek száma, az életminőség az mindegy. Én amúgy átalakítanám az egész családtámogatást, és ezt is kéne tenni, hogy ne csődöljön be az ország. Én a szülés után, ha megvan a munkaviszony, akkor adnék 2 év gyedet, ha nincs akkor egy év gyest. Lehet lehurrogni. Aki nem dolgozott egy percet se, az csak rossz példát mutathat a gyereknek. Általában a nem dolgozó szülőknek nem fog dolgozni a gyereke se ha felnő. Ennél jobb, ha egy évesen bölcsibe kerül, ott legalább értelmes gondozónőket lát, kap normálisan enni, és még agyilag is fejlődik. És igen, ehhez kell a munka, kell hogy értéke legyen a pénznek. A szociális hálót is átalakítanám, ha valakinek a véágzettségének megfelelő munkát tud adni az állam, és legyen ez utcaseprés vagy bármi, és nem fogadja el, akkor semmilyen segélyt ne kapjon. Akkor legalább a felnövő generáció látná, hogy anya apa dolgozni megy, és nem otthon issza el a segélyt és a családi pótlékot. Akik dolgoztok, gondoljátok már át, hogy miért fizetünk ennyi adót... A sok ingyenélő miatt kell akár két műszakban dolgoznunk, hogy számunkra megfelelő színvonalon élhessünk. Akik nem dolgoztok: miért gondoljátok úgy, hogy tök jó dolog most szülni, ha az apa nem lépett le, majd eltart, ha igen még mindig ott vannak a szülők és az állam. Milyen gyerekeket fogtok nevelni!!! Akik nem huszon alja: azért gondolom ti is úgy gondoljátok, hogy a Kádár rendszerben a aközveszélyes munkakerülő fogalma nem lenne baj, ha visszatérne. A többiek ezt úgy sem értik!

Na várom a pontozást!!!

2010. febr. 7. 15:16
 107/137 anonim ***** válasza:
27%
Huszon alja vagyok, te nagyon okos, és még én is értem mi az a KMK! Na bumm, most jól odamondtad!
2010. febr. 7. 15:21
 108/137 anonim ***** válasza:
24%

Érteni értheted, de csak törióráról... a világháborút is értem elméletben, de szerencsére igazából nem értem, mert nem éltem át. Más beszélni valamiről, mint átélni. Az a bajom, hogy itt is többen beszélnek a munkáról, mint ahányan dolgoznak.

De ha megsértettelek bocs, nem akartam megbántani senkit, csak jó volna valami munkamorált visszaállítani ebben az országban.

2010. febr. 7. 15:26
 109/137 anonim ***** válasza:
80%
Miért te voltál KMK, hogy ennyire tudod, és érted. :) Egyébiránt soha nem volt büdös a munka, mint írtam, mikor eljöttem a gyerekkelmel, több mint 3 évet melóztam. Szeptemberben lesz 2 éves, és megyek is vissza dolgozni. Mikor terhes lettem, már akkor is így terveztem, hogy ha kettő lesz visszamegyek. Bár maradhatnék itthon, mert jólkereső férjem van, meg élősködhetnk az államon meg mittudomén, de nem így döntöttem...
2010. febr. 7. 15:30
 110/137 anonim ***** válasza:
37%

Ma 15:16,és a többiek,ma még ingyenélőzöl,meg Közveszélyes Munka Kerülőkről beszélsz,holnap már az önéletrajzaidat küldözgeted harminc fele/ nap.Ma még másokra mutogatsz,hogy két műszakban szerelsz a soron(kellet volna tanulni),holnap meg majd mást szidsz,mert esetleg Téged is leépítenek,mert bezárt a gyár.Ma még mindenki vájkál mások életében,holnap a legnagyszájúbbak pofára esnek.

Akkor mondjátok azt,hogy a dologtalan cigányokról van szó.Ne kerülgessétek a forró kását.Csak ne a huszonéves éves fiatal anyák nyakába zúdítsátok a frusztráltságotokat.Van,aki azért szül,mert szeretne.Nem hiszem,hogy megterhelő lenen állambácsinak odaadni a 25 ezer forintot,és nem hiszem,hogy van okod panaszra,amíg van sor,ami mellé beállhatsz,még ha havi 90-100 ezerért is.Nyilván ha lediplomáztál volna,akkor nem csak a gyárra korlátozódnának a lehetőségeid.Erről senki nem tehet,TE vagy a magad sorsának kovácsa.Illetve igen,a gazdasági válság,,hibás".Nem attól fogsz szerintem éhenhalni,hogy kifizeted az adót a fizetésed után,míg én otthon vagyok két évig mondjuk,ha szülök teszem azt 24 évesen egy gyereket.Aztán a gyesből telik kb. a pelenkára/Hónap.Ha várok 30 éves koromig,akkor is fizetni fogom a ház törlesztőjét,mert nem voltak millióink zsebben,akkor is lesz hitelre vett autó,mert anyuci nem veszi meg nekem a kocsit,és képzeld,majd ha eltudok helyezkedni és lesz annyi munkaviszonyom,akkor fogok is szülni,ha kedvem tartja,akkor pár éven belül.Jah,és nem lesz a gyerekem lábán Adidas cipő,és nem Milka csokit veszek neki,de legalább szeretni fogom,és az apja is szeretni fogja.Egyébként a múlt rendszert felejtsétek már el,az csak volt,és huszonéves fejjel meg főleg ne hasonlítsátok a mai viszonyokhoz!Huszonévesen senkinek fogalma sem lehet az egészről,ahogy nekem sincs,mert fiatal vagyok.Egy darab történelemkönyvtől,meg 10 másik szimpatizáns véleményétől nem lesztek bölcsebbek kicsit sem.

2010. febr. 7. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!