Miért szül huszonévesen az akinek alig van vmije?
Ahhoz,hogy gyest kapj,legalább egy év folyamatos munkaviszony szükséges.Ennyit erről.
A másik,hogy nem biztos,hogy felelősségteljesebb az a szülő,aki harmincévesen szüli meg agyerekét,mint aki 22 évesen.Van,aki még 30 évesen is alkást meg autót törleszt,de ez nem jelenti azt,hogy egy szelet csokit nem fog a gyereke kapni,vagy hogy rosszabb ember másnál.
Az egész kérdés egyébként már elve szánalmas és undorító,a Kérdezővel,és a pártfogóival együtt.Jó hogy már nem meg akarjátok mondani,ki és mikor szülhet.Nevetséges,amit itt műveltek!
A gyes-ről csak ennyit: [link]
Ajánlom figyelmedbe az olvasmányt, szerintem az államkincstár jobban tudja. NEM KELL HOZZÁ MUNKAVISZONY!
Nagyon sokan nem értették a kérdést.De megfogalmazom röviden a lényeget:az bosszant, aki nem gondolkodik, nem tervez, és nem szeret dolgozni..majd mögöttem van a család, a férjem majd gürizik miattunk...Semmi bajom a tisztességes, dolgozó fiatalokkal,akiknek fiatalon lett gyerekük, de mellette megtettek mindent, h annak mindene meglegyen ÖNERŐBŐL, és nem másoktól várva a segítséget.Van egy ismerősöm, aki hirtelen szült egy harmadik gyereket, azt mondja véletlenül alakult így...na persze...az utóbbi időben sokat nyavalygott, ő 4ig (???) dolgozik és milyen fáradt..soha nem szeretett dolgozni!3 év munkaviszonya van, 8at otthon ült 2 gyerekkel, most is vett ki egy kis szabit magának...a családja meg tarthatja el, a férjét is sajnálom annyit gályázik pluszba a három gyerekért, és nyomorognak 55 négyzetméteren, a kisbabának még külön hálótere sincs, az apuka 3 műszak mellett ott alszik a síró baba mellett.A nagyszülők szedtek össze nekik egy csomó mindent, mindezt miért?Mert őnagysága pihenni akart...ja és ami leginkább alátámasztja a fentieket, a gyereket nyűgnek tartja, sokszor nem úgy gondozza ahogy kéne!Márcsak azt nem értem, h a férje ezt hogy engedhette meg neki...Azt is mondogatja az illető nő, h tudja, h tanulnia is kéne, de...(szóval lusta, ja és nincs szakmája sem) De szerintem majd örül, h nem kap állást, lesz mrie fogni, h nem tud elhelyezkedni.Nagyon sajnálom azt a kisbabát!!!!Szerintem igenis valamilyen szinten fel kellene mérni, ki mennyire alkalmas mentálisan stb a gyerekvállalásra!Tudom, h ez egyéni jog, de pl tudok egy lányról aki 3 gyereket szült, sajnos szellemileg sérüt(de a férje nem az!) és mind a hármat csecsemőotthonba adták...vérzik a szívem, mi lesz ezekkel a kisbabákkal!!!Na pl ő minek szül??Mikor nem is kell neki??
Tudom, h sokan nem ismernék be, h büdös a munka, pedig sokszor ez van a dolog mögött!
Már egy választ írtam, de lepontoztatom magam mégegyszer. Szóval ha a kérdező kommentje után is úgy gondoljátok, hogy a kérdezőnek nincs igaza, akkor nagyon készek vagytok. A lányeg csak a gyerekek száma, az életminőség az mindegy. Én amúgy átalakítanám az egész családtámogatást, és ezt is kéne tenni, hogy ne csődöljön be az ország. Én a szülés után, ha megvan a munkaviszony, akkor adnék 2 év gyedet, ha nincs akkor egy év gyest. Lehet lehurrogni. Aki nem dolgozott egy percet se, az csak rossz példát mutathat a gyereknek. Általában a nem dolgozó szülőknek nem fog dolgozni a gyereke se ha felnő. Ennél jobb, ha egy évesen bölcsibe kerül, ott legalább értelmes gondozónőket lát, kap normálisan enni, és még agyilag is fejlődik. És igen, ehhez kell a munka, kell hogy értéke legyen a pénznek. A szociális hálót is átalakítanám, ha valakinek a véágzettségének megfelelő munkát tud adni az állam, és legyen ez utcaseprés vagy bármi, és nem fogadja el, akkor semmilyen segélyt ne kapjon. Akkor legalább a felnövő generáció látná, hogy anya apa dolgozni megy, és nem otthon issza el a segélyt és a családi pótlékot. Akik dolgoztok, gondoljátok már át, hogy miért fizetünk ennyi adót... A sok ingyenélő miatt kell akár két műszakban dolgoznunk, hogy számunkra megfelelő színvonalon élhessünk. Akik nem dolgoztok: miért gondoljátok úgy, hogy tök jó dolog most szülni, ha az apa nem lépett le, majd eltart, ha igen még mindig ott vannak a szülők és az állam. Milyen gyerekeket fogtok nevelni!!! Akik nem huszon alja: azért gondolom ti is úgy gondoljátok, hogy a Kádár rendszerben a aközveszélyes munkakerülő fogalma nem lenne baj, ha visszatérne. A többiek ezt úgy sem értik!
Na várom a pontozást!!!
Érteni értheted, de csak törióráról... a világháborút is értem elméletben, de szerencsére igazából nem értem, mert nem éltem át. Más beszélni valamiről, mint átélni. Az a bajom, hogy itt is többen beszélnek a munkáról, mint ahányan dolgoznak.
De ha megsértettelek bocs, nem akartam megbántani senkit, csak jó volna valami munkamorált visszaállítani ebben az országban.
Ma 15:16,és a többiek,ma még ingyenélőzöl,meg Közveszélyes Munka Kerülőkről beszélsz,holnap már az önéletrajzaidat küldözgeted harminc fele/ nap.Ma még másokra mutogatsz,hogy két műszakban szerelsz a soron(kellet volna tanulni),holnap meg majd mást szidsz,mert esetleg Téged is leépítenek,mert bezárt a gyár.Ma még mindenki vájkál mások életében,holnap a legnagyszájúbbak pofára esnek.
Akkor mondjátok azt,hogy a dologtalan cigányokról van szó.Ne kerülgessétek a forró kását.Csak ne a huszonéves éves fiatal anyák nyakába zúdítsátok a frusztráltságotokat.Van,aki azért szül,mert szeretne.Nem hiszem,hogy megterhelő lenen állambácsinak odaadni a 25 ezer forintot,és nem hiszem,hogy van okod panaszra,amíg van sor,ami mellé beállhatsz,még ha havi 90-100 ezerért is.Nyilván ha lediplomáztál volna,akkor nem csak a gyárra korlátozódnának a lehetőségeid.Erről senki nem tehet,TE vagy a magad sorsának kovácsa.Illetve igen,a gazdasági válság,,hibás".Nem attól fogsz szerintem éhenhalni,hogy kifizeted az adót a fizetésed után,míg én otthon vagyok két évig mondjuk,ha szülök teszem azt 24 évesen egy gyereket.Aztán a gyesből telik kb. a pelenkára/Hónap.Ha várok 30 éves koromig,akkor is fizetni fogom a ház törlesztőjét,mert nem voltak millióink zsebben,akkor is lesz hitelre vett autó,mert anyuci nem veszi meg nekem a kocsit,és képzeld,majd ha eltudok helyezkedni és lesz annyi munkaviszonyom,akkor fogok is szülni,ha kedvem tartja,akkor pár éven belül.Jah,és nem lesz a gyerekem lábán Adidas cipő,és nem Milka csokit veszek neki,de legalább szeretni fogom,és az apja is szeretni fogja.Egyébként a múlt rendszert felejtsétek már el,az csak volt,és huszonéves fejjel meg főleg ne hasonlítsátok a mai viszonyokhoz!Huszonévesen senkinek fogalma sem lehet az egészről,ahogy nekem sincs,mert fiatal vagyok.Egy darab történelemkönyvtől,meg 10 másik szimpatizáns véleményétől nem lesztek bölcsebbek kicsit sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!