Ez normális, vagy mit lehetne tenni?
17 éves vagyok, a barátom , 19 .
Több mint 3 éve vagyunk együtt , nagyon szeretjük egymást, de nem engedik hogy együtt aludjunk, pedig már volt együtt nyaralni is az én családommal együtt, meg szoktunk is egymásnál aludni, de külön szobába alszunk ott is , itt is. Fog ez változni? Anya nem engedi, akárhányszor megkérdezem,hogy legalább annyit,hogy 1 szobába, ő a matracon ,én az ágyamba, de nem engedi azt sem. (Egyébként nagyon jó viszonyba van anya és a barátom.)
Ilyen az élet, a te szüleid mások, törődj bele, te húztad a rövidebbet.
Amúgy szerintem ülj le te is és próbálj beszélgetni, ne add fel!
Egyszer csak meggondolja magát, ha meg nem akkor tedd meg azt amitől tiltanak, mond el nekik, úgyse tudnak mit csinálni ellene, ha meg is büntetnek érte mit érnek el? Nemsokára 18 leszel, fogod magad és otthagyod őket a búsba, akkor majd szívhatják a fogukat, hogy ők csak jót akartak.
Nem tudom,hogy kéne ezt elmondanom..
Meg szerintem biztos ezt mondaná: Csalódtam benned , és lehet eltiltana(ez nem biztos) , de azt biztos, hogy azt csalódna bennem bár nem tudom miért, meg mondaná,hogy erre meg van az eszem.. pedig 3 év után szerintem már lehet látni,hogy komoly a dolog..:/ nem tudom mit mondhatnék, szerintem mindenféleképp én jövök ki belőle rosszul.... ha 18 leszek talán változik?!?
Sajnos ahogy erőlteted a témát úgy lesz egyre rosszabb. A tapasztalat is azt mutatja, hogy az ilyen szülök nem változnak meg soha. Annyit tehetsz, hogy 18adik szülinapod másnapján költözöl.
Olvashatsz a témával kapcsolatban itt is nagyon sokat. Akár egy korábbi kérdezőtől, ha válaszol neked megkérdezheted, hogy mit csinált, és mi lett a következménye. De minden más a te döntésed.
Amúgy szerintem ez azért van így mert a szülök félnek, hogy elveszítik a kicsi-pici lányukat. Nem veszik észre, hogy az már kezd felnőni és lassan kirepül a családi fészekből. Mivel mással nem tudnak már annyira kontrollálni, hát tönkreteszik az egyetlen dolgot ami biztos jele annak, hogy felnőtt kezdesz lenni, ez pedig a párkapcsolatod.
Sajnos a te szüleid nem akarják megérteni, hogy te már nem az a kislány vagy és, hogy már nem ők az elsők akihez sírva rohansz. Attól félnek a legjobban, hogy ha hagynak felnőttként élni akkor már nem lesz többet rájuk szükséged, és elveszítenek.
Vannak szülők akik alig várják, hogy a gyerekük végre kirepüljön és újra elkezdhessenek élni, míg vannak szülők akik egyáltalán nem akarják elveszíteni a gyereküket. Sajnos te az utobbi csoportba tartozol.
Eléggé beszűkült gondolkodásra vall az itteni beírók többségének véleménye: TÚL ÁLTALÁNOSÍTATOK, sajnos. Ugyanis a sokrétűen gondolkodó, és egyben aggódó szülők között vannak olyanok is, akik látják az arany közép utat. ÉS NEM tiltják 18 évesen a szexet a gyereküktől. de addig teljesen jogosan óva inthetik. Kíváncsi volnék az ide írók életkorára, elég valószínű, hogy egyik nincs több, mint 25, ha meg van köztetek 25 feletti, elég szomorú, hogy még mindig egy dacos két éves módjára gondolkodtok.
Idézem egyikőtöket:
"hogy ő ennyi idősen már rég túl volt az egészen, és csak a "csalódástól" akarja megvédeni a lányát. "
Kérdem én: CSAK?? Mi az, hogy "csak"??? Pont ez a lényeg, bakker! Meg a fertőzés lehetősége, de leginkább a teherbeesés kockázata! És a szülők viszik el a balhét, ha teherbe esik a lányuk! Úgy gondolkodtok, mint a legtöbb bizonyos kisebbség, akik 13 évesen már szülnek, és neeem számít, fő a felelőtlenség, nemde?? Kevésbé rossz esetben meg kicsináljátok a testeteket fogamzás gátló tablettával, melyet a nagykorúak szervezete is megsínyli, de kiskorúaknak pedig igen durva méreg, akárcsak a cigi, alkohol, nem beszélve a drogokról. A két éves gyerek gondolja úgy, hogy "tök mindegy, mit csinálok, csak ellenkezhessek, akár veszélyes dolgot is tehetek magammal". Két éves gyerektől ez még érthető, a szülő meg ügyel jó esetben, h a két évese ne okozzon kárt saját magában. De hogy tinik tömkelege is ennyire ostoba legyen... döbbenet....
Mit akartok inkább? Érelmeszesedést 25 éves korotokban, infarktussal? Hmmm? Vagy csak 18 évesen használni a mechanikus fogamzás gátlók (óvszer plusz pl pesszárium kombó) helyett kemikáliát, tehát tablettát, hogy "CSAK" 35 évesen jelenjenek meg a tartós és kellemetlen tünetek a testetekben mint mensi zavarok, érelmeszesedés, és egyéb "nyalánkságok"??
Vagy inkább kiskorúként teherbeesést akartok?
Lehet választani, butuskák! A dac, meg a bölcsesség két külön dolog! A bölcsesség meg nem azonos a maradisággal!
A maradi az, aki 18 évesen is tiltja a szexet. Viszont ostoba, aki 18 év alatti gyerekével szemben szabados, liberális módon javasolja, engedi a nemi életet (nyilván lehet csókolózni, együtt járni - az más).
Nem véletlenül van ez a 18 éves korhatár - ez egy körülbelüli határ, a törvények azért megengedőbbek ,h nem 20-at jelölnek meg nagykorúságnak, hogy a 17. életév esetén aki felelőtlen, az egyértelműen a szülője felelőssége legyen , tehát motiválva legyen a szülő, hogy a 17 éves gyerekével szemben is felelősséget vállaljon, ás bár a 18-19 évesért se ártana, mert sokan még 23 évesen is zöldfülűek, de az elég durva lenne, ha 18 évesen is a szülőnek kéne elvinni a balhát .- nos ezért 18 a korhatár és nem, mondjuk 19, vagy 23! De PSZICHÉS, ÉS TESTI szemponból a 22. / 23. életévek körül van a határ, addig fejlpdik a test, és a psziché akkorTÓL kezd felnőtté érni, szóval még cska nem is érett senki sem, 23 évesen, nem hogy 17 évesen!!!
Tehát igazából 20 éves kor körül ideális elkezdeni a nemi életet leghamarább, minden szempontból tehát, testileg, lelkileg, agyilag is (addig ott a mancsod - maszturbálj!).
Agyilag is ekkor van a legkorábban ESÉLY felnőtté, felelősségteljessé válni!
Csupán esély(!!) arra, hogy FELELŐSSÉGET vállaljon az ember saját magáért , plusz a leendő gyerekéért, teherbe esés esetén.
És most nem az ország gazdasági helyzetére gondolok, h nehéz munkát találni, hanem ha nincs munkád, akkor a körülmények miatt nehezebb, és nem azt jelenti, h nem vagy felelősségteljes, csak mert nem kapsz munkát; a felelősség nem a külvilágra, hanem a BELSŐRE (lélek, tudat, gondolkodásmód) vonatkozik!
Sokan még 22-23 évesen is alig rendelkeznek élettapasztalattal, akár általában az emberekről, emberismeretük még igen sekélyes, ez is kockázati tényező, ha pl egy szexuális partner átvágja őt, kihasználja. Ezért van az , hogy AZ A LEGKEVESEBB, HOGY 81 ÉVES KORIG a szülőnek kell felelősséget vállalni a gyerekek minden tettéért, szexuális döntéseiért is! Tehát tessék hallgatnia szülőre, amíg kiskorú vagy, abban, h tilt a szextől.
Megtenni megteheted, ha csak a cselekvési lehetőséget nézzük, és nem a bölcsességet: szexelhetsz partnerrel nyilván, a bokorban, tengerparton, lépcsőházban titokban - de ez épp olyan, mint a vigyorgó 2 éves baba, amikor "csakazértis" odalopózik a kályhához, és belenyúl, mert "anyu/apu maradi, mond nekem ilyen butaságot, hogy ne nyúlkáljak a kályhába, haha...:)"
Egy felnőtt gondolkodású ember végiggondolja mások véleményét. Ha viszont csak felszínesen átfutja az írásom az, aki egyben bírálja azt, az 2 éves gyerek szintjén van. Ha viszont bírálni akarod, amit írtam, tessék figyelmesen végigolvasni. Aztán lehet LOGIKUSAN ellenvéleményt mondani - ha lehetséges rá. Csak, tudjátok, amíg nem vagytok legalább kb 25 évesek, addig esély sincs rá, hogy kellő élettapasztalatok legyen, és kellően mélyen átlássátok az élet alapvető dolgait. Lehet diplomád, lehetsz mérnök, lehetsz utolsó éves orvostanhallgató, de az egy dolog. Ha rajtam múlna, 25 éves kor alatt ki se adnék diplomát senkinek. A fizikai munka kapcsán már bírHAT felelősségel egy 18 éves gyerek, persze a tanár felelőssége kiadni a szakmát tanusító írást, és ha nem felelősségteljes a gyerek és üzemi balesetet okoz 17-18 évesen, vagy 23 évesen, akkor a tanár se áll agyilag a helyzet magaslatán - persze attól is függ, az üzemi baleset milyen arányban múlt a fiatal munkaerő felelősségtudatán (mert ha vétlen, vagy alig múlt rajta, az nyilván más eset).
Tessék kicsit gondolkodni, pl arról, minek mekkora a felelőssége. Csak hát... ehhez némi élettapasztalat IS kell, hogy legyen mi alapján felelősségteljesen gondolkodni...
Egy konkrét példa -ÁM TÖMEGÉVEL VANNAK ILYENEK-, egy mára 40 éves férfi panaszkodott nekem ,hogy már kb huszonéves kora óta szánja-bánja, hogy lefeküdt 16 évesen egy lánnyal, mert gyerek lett belőle, és mivel nem akart AKKORIBAN, 16 ÉVESEN felelősséget vállalni a tettéért, h szexelt, így a SAJÁT gyerekéért se, ezért nem nevelte, ott hagyta a gyereket a lánynak. Máig furdalja a lelkiismeret, hogy a saját gyerekével nem törődött, és hát később már nem merte bevállalni, amikor huszon iksz évesen rájött, h nevelnie kellett volna ,vele kellett volna lennie. És a gyereke mit élhetett át, hogy apa nélkül nőtt fel?? (Az már kérdés, h adott esetben egy rossz apa nélkül felnőni még mindig kevésbé rossz, mint egy potenciálisan jó/jobb apa nélkül.)
Ugye-ugye most eszetekbe jut ujjal mutogatni apátokra, h miért lépett le, miután teherbe ejtette anyudat, nemde?? Vagy mérgelődtök ismerősötök rossz sora miatt, hogy az ő apja lelépett, amikor anyját teherbe ejtette... UGYANAKKOR maradinak tekintitek, aki bölcsen óva int a (páros) szextől, 18 éves kor alatt...
Lehet gondolkodni, fiatalok! Vagy pedig továbbra lehet 2 éves dacos gyerek módjára maradinak tekinteni, aki a kiskorút óvja a szextől. (Még egyszer mondom: kell egy konkrét határt szabni, fentebb kifejtettem, miért. A 18. életév is korai a szexhez, a 20. lenne ideális, de ne legyünk túl szigorúak.)
Kérem szépen, PUSZTA SZOKÁSOKKAL érveltek? Hogy egyes történelmi korokban 13-14 évesen férjhez ment a lányok többsége? 16 évesen meg már minden lány asszony volt, férjezett?
Tele a van a vilá gfelelőtlen tttekkel, ostobaságokkal, csak mert SZOKÁSBÓL, GONDOLKODÁS NÉLKÜL cselekednek - ti marhára modern ifjak... :S A gondolkodásotok aztán modern: a modern gondolkodás: a felszínes gondolkodás... Brávisszimó! :S
Tudjátok, féárfi vagyok! Azt is elmondom: SOSEM tiltották nekem a szexet a szüleim! Sőt, vallásos se vagyok! CSUPÁN GONDOLKODÓ EMBER VAGYOK! EZÉRT látom úgy, ahogyan! És gondolkodni meg felelősségteljesen szükséges. Hogy miért? Majd ha végre agyilag és lelkileg felnőttök, TALÁN rájöttök egyszer... Ha meg nem, akkor tele lesz az életetek TÖBB csalódással és keserűséggel, mint amennyivel megúszhattátok volna - saját magatok miatt növelitek majd a saját keserűségeiteket, ha ilyenek maradtok. Bízom abban, h érettebben fogtok gondolkodni, idővel. Nem csodálkoznék, ha azért születtek ilyen válaszok többségében, mert még csak 16-19 évesek vagytok. Sőt, aki itt csak 23-24 éves, még attól se nagy szégyen, hogy szexre buzdít 16-17 éveseket. De aki 25 feletti, és úgy gondolkodni, avval elég nagy bajok vannak... mint az emberek jelentős részével.
Ja kérem, h vannak, akiknek semmi baja nem lett, hogy 14, vagy 16 évesen szexeltek? Vagy lett gyerekük már ennyi idősen, de alapvetően felelősséggel fel tudták nevelni a saját gyereküket? Nem sok ilyen van... a kivételekre nem logikus támaszkodni. AZ ÉLET nem TOTÓ, SE LOTTÓ! Hanem felelősségvállalás. Én se vagytok tökéletes. ÁM DE TÖREKVŐ vagyok. Ezt tudom javasolni nektek is.
Sorry az elírásaimért (nyilván nem ebbe köt majd bele, aki értelmes gondolkodásmóddal bír).
81 helyett 18
*"AZ A LEGKEVESEBB, HOGY 18 ÉVES KORIG[...]"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!