Alkoholista szülők gyermekei, túl tudtátok magatokat tenni a testi és lelki erőszakon? Sikerült normális életet kialakítanotok, miután megszabadultatok otthonról? Nagyon nehéz téma, de szívesen venném, ha leírnátok veletek mi történt.
Egymás történeteiből talán sikerül elég lelki erőt gyűjtenünk, ami elég ahhoz, hogy kibírjuk még ezt a pár évet otthon.
Apám gyerekkoromtól iszik. Minden reggelt egy féldeci házipálinkával kezd. A munkában is folyamatosan iszik és ha haza jön attól kell rettegni, hogy ma vajon mibe fog belekötni? Gyerekkoromban rendszeresen bántalmazott fizikailag, most már "csak" lelkileg terrorizál. Sosem fogom elfelejteni, hogy 4 évesen nem akartam oviba menni, erre ő a távirányítóval arcon csapott. Vagy hogy bújócskáztunk az udvarunkon és ő ép az uborka ecetes vizébe nyúlva csapott arcon. A saját lányát ku*vának nevezni. Volt pl. olyan, hogy megbüntettek (igen az én hibámból) a buszon. Tudomást szerzett a büntetésről (10 ezer Ft) és azt mondta, hogy majd kiállok az út szélére és megkeresem magamnak rá a pénzt. Sosem kértem tőle pénzt, 8 éves koromtól magam dolgozom meg érte. Anyám nem válik el tőle, fogalmam sincs hogy mért. Őt fizikailag 1 hónapja bántalmazta először. Nagyon félek, hogy ez meg fog ismétlődeni. Igazából gyerekkorom óta azt várom, hogy végre meghaljon. Sajnos a középiskolából van még egy évem, mert még azt is az alkoholista apám választotta nekem. 5 éves képzésen vagyok. Hála a jó istennek 4 éve van párom, jövőre a suli befejezése után azonnal hozzá költözök. Sajnos ő nem érzi át a problémámat. Pedig az ő anyja is pont emiatt vált el az apjától, amikor párom még csecsemő volt. Ő azóta nem találkozott az apjával. 4 év alatt vele alig veszekedtünk, ő volt az az ember aki megbecsült és emberszámba vett. Sosem iszik és remélem/tudom, hogy az én gyermekeim normális apát kapnak.
18/L
Sajnálom ami a gyerekkorodban történt :(
Nekem apa az aki iszik ill. most is olyan fázisban van, hogy soha többet, de ez kb max 1 hétig tart. Amikor én kicsi voltam nem ivott, csak 3 éve kezdte el. Az elején rettegtem tőle, mert anyát fenyegette fizikálisan.
Lelki részéről nem beszélve...Nekem a továbbtanulásomat próbálta elrontani, a macskáimmal fenyegetett , tudja, hogy ők nagyon sokat számítanak nekem.
Amikor a bátyám volt kicsi, na akkor ő totál alkoholista volt, a mai napig nem értem anyát, miért maradt mellette. :(
20L
Bár nem alkoholista szülők gyereke vagyok.de tudjátok nem jobb a "józan bolond" szülő.Én esetemben anya.Apámról 15 éves koromig nem is hallottam,utána is alig kb.1 éve szinte semmit.
Engem anyám és az uj családja tett tönkre és ez nem tulzás."(5!)évesen kerültem anyám új családjába,(újra férjhez ment)
Előtte a mamám nevelt,nagy kár hogy el kellett mennem tőlle.
Rá egy évre megszületett a féltestvérem és én onnantól egy idegen, egy szemét dög voltam.Már 6 évesen. Ütöttek, vertek mindenért. Főleg anyám anyósa(akinek az égvilágon semmi köze hozzám)
Mindenki előtt leszégyenitettek,kiközösitettek,kihangsulyozták idegenek előtt,hogy én nem tartozok ebbe a családba.
Hatalmas házban laktak.Olyan szobát kaptam amiben az ágyam, az iróasztalom és egy rádió volt.(tudom,hogy nehéz elhinni)Én évekig nem tvztemn.Az iskolába régi kopott ruhákba jártam.Holott anyám családja igencsak tehetős volt.Kiközösítettek.Nem szerettek.Az osztályban senki.
Volt már olyan is hogy anyám anyósa kitalált(!!!!))sztorival várta haza anyámathogy én ezt meg az csináltam.Anyám ott előtte vert meg ,de úgy hogy eltörte az orromat meg kitépte a fülemből a fülbevalót.Volna mit emsélni.Ezek folyamatosak voltak.18 évesen én könyvtáron kivül máshová nem mehettem.Ha 5 percet késtem olyat kaptam,hogy a fal adta a másikat.
Csak egy kérdésem volt mindig. Anyu mért nem áll mellettem?:'(
Bocsánat,hogy ilyen hosszú lett és ez még nem is mind.
Nekem apám alkoholista. Szerencsére anyukám nem ilyen magatehetetlen kapcsolatfüggő, így - igaz, 18 év után - de kilépett a kapcsolatból. Nem volt kifogás, hogy kevesebb a pénz, meg hogy majd megkeres minket.
Esténként bezártuk az ajtót, és nyugalomban élünk azóta is. Nagyon hálás vagyok anyukámnak, amiért ilyen erős volt, és tartja magát most is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!