Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Alkoholista szülők gyermekei,...

Alkoholista szülők gyermekei, túl tudtátok magatokat tenni a testi és lelki erőszakon? Sikerült normális életet kialakítanotok, miután megszabadultatok otthonról? Nagyon nehéz téma, de szívesen venném, ha leírnátok veletek mi történt.

Figyelt kérdés

Egymás történeteiből talán sikerül elég lelki erőt gyűjtenünk, ami elég ahhoz, hogy kibírjuk még ezt a pár évet otthon.

Apám gyerekkoromtól iszik. Minden reggelt egy féldeci házipálinkával kezd. A munkában is folyamatosan iszik és ha haza jön attól kell rettegni, hogy ma vajon mibe fog belekötni? Gyerekkoromban rendszeresen bántalmazott fizikailag, most már "csak" lelkileg terrorizál. Sosem fogom elfelejteni, hogy 4 évesen nem akartam oviba menni, erre ő a távirányítóval arcon csapott. Vagy hogy bújócskáztunk az udvarunkon és ő ép az uborka ecetes vizébe nyúlva csapott arcon. A saját lányát ku*vának nevezni. Volt pl. olyan, hogy megbüntettek (igen az én hibámból) a buszon. Tudomást szerzett a büntetésről (10 ezer Ft) és azt mondta, hogy majd kiállok az út szélére és megkeresem magamnak rá a pénzt. Sosem kértem tőle pénzt, 8 éves koromtól magam dolgozom meg érte. Anyám nem válik el tőle, fogalmam sincs hogy mért. Őt fizikailag 1 hónapja bántalmazta először. Nagyon félek, hogy ez meg fog ismétlődeni. Igazából gyerekkorom óta azt várom, hogy végre meghaljon. Sajnos a középiskolából van még egy évem, mert még azt is az alkoholista apám választotta nekem. 5 éves képzésen vagyok. Hála a jó istennek 4 éve van párom, jövőre a suli befejezése után azonnal hozzá költözök. Sajnos ő nem érzi át a problémámat. Pedig az ő anyja is pont emiatt vált el az apjától, amikor párom még csecsemő volt. Ő azóta nem találkozott az apjával. 4 év alatt vele alig veszekedtünk, ő volt az az ember aki megbecsült és emberszámba vett. Sosem iszik és remélem/tudom, hogy az én gyermekeim normális apát kapnak.

18/L

#alkoholizmus #felnőtté válás #alkoholista apa-szülők
2012. aug. 7. 12:53
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is alkoholista az apám, sőt a rokonaim nagy része én mégis csak röhögök rajtuk. Anyám a világ legnagylelkűbb és legdolgosabb embere. 7ből 7napot dolgozik. Amikor megszülettem rá 2évre már dolgozott. 11éves voltam amikor a szüleim elváltak. Ezalatt a 11év alatt olyan dolgokat éltem át amit soha nem akartam! Apám játékgép függő volt, alkoholista, nem sokat dolgozott. Minden nap részeg volt. Emlékszem az oviba vagy suliba szinte mindig részegen jött értem. És szégyelltem őt, de nagyon! Engem soha nem ütött meg és ahogy emlékszem anyámat sem, de szörnyű volt. Emlékszem általános iskolában hazafelé menet mindig imádkoztam, hogy könyörgöm apa ma ne legyen részeg...de mindig az volt. Szörnyű volt ilyen hamar felnőni. 8 évesen már külön szobában aludtak a szüleim. Suli után próbáltam kicsit tanulni vagy épp sorozatot nézni...lehetetlen volt. Oda rakta a vacsit főzni..de nekem kellett rá figyelni le ne égjen mert mindig elfelejtette. 5percenként jártam át hozzá, hogy vajon nem e gyújtotta fel még magát mert állandóan cigizés közben aludt el. Üvöltette hajnalokig a zenét...a rendőrök már szinte vendégek voltak csendháborítás miatt. Aztán anyukám este hazajött hulla fáradtan és bele kötött mindenbe...hogy miért volt ma tovább munkában mint általában, van e szeretője, meg tuti megcsalja (pedig ideje sem lett volna rá). Sokszor hajnalokig tartó vitákat kellett végig hallgatnom sírva aztán másnap iskolába menni..! Anyám 1xer totál kiakadt apára mert részeg volt karácsonykor és nem velünk akarta tölteni hanem a kocsmába kimenni. Anyám kést adott apám kezébe, hogy akkor szúrja le őt elege van az egészből. 10évesen én álltam közéjük és téptem apa kezéből ki a kést. Rengeteg ilyen történetet tudnék még mesélni. 11éves koromig bepisiltem. Ahogy elváltak és apa 1 szerdai nap elköltözött onnantól soha többé nem pisiltem be éjszakánként. Szeretem az apám, mert amúgy jófej lenne ő...de életem legszebb napja volt mikor elköltözött. Az apám anyja (nagymamám) és apám testvére is mind alkoholisták. Minden héten meglátogatom őket...és mindig részegek. Nem 1xer kellett az unokatesóimmal az út széléről hazacipelni apámat! Elismerem nem jó érzés, hogy ilyen..hogy nem képes megváltozni. De..én mindig csak röhögök rajtuk az unokatesóimmal hogy mennyire idióták részegen :D Volt hogy kerestem is az alkalmat hogy akkor tudjak velük találkozni amikor isznak, hogy 1 jót nevethessek :D Nem a legjobb érzés vissza tekinteni a gyermekkoromra, de azért szeretem őket...és veled ellentétben én 1 jót röhögök rajtuk! Lehet beteges amit érzek vagy csinálok...de nem tudok haragudni vagy nem nevetni rajtuk!
2012. aug. 7. 13:38
 12/25 anonim ***** válasza:
Ehez hozzátenném hogy apum nővére, aki az én nagynénim és egyben az unokatesóm anyukája...ő is alkoholista. Nagymamám nevelte fel Dalmát az unokatesómat (aki most 17 éves) mert az anyjától elvették volna pont a piás élete miatt. Az anyja soha semmit nem vett ajándékba az unokatesómnak, folyamatosan részeg volt, kocsmákban asztalon táncolt hajnalokig mindig más férfi ágyában kelt fel. Kiskorában Dalmát sokszor otthagyta babakocsival a kocsma előtt ő meg elment mulatni és más vendégek akik ismertek minket hozták haza a Dalmát. Kiskorában sokszor megtépte és megverte őt az anyja részegen...! Még most is 1 kib@aszott alkesz a nagynénim és szintem valami alkesz pasival él együtt. Dalma azóta megjárta a nevelő szülőket is mert a nagyim lemondott a neveléséről mikor 1-2 alkalommal ő is részegen ment haza már 14-15évesen. Dalma most a barátjánál él...ha épp nincs pasija akkor leginkább nálam. A sérelmek ellenére mégis imádja az anyját és ő is csak röhög rajta ha részegen látja..! Furcsa ez..! 19/L
2012. aug. 7. 13:45
 13/25 A kérdező kommentje:
Szerintem belőled ezt hozza ki. Semmi baj nincs ezzel. Engem elfog a remegés ha valaki hangosabban szól. Én pedig nem tudok hangosan beszélni. Hiába próbálok egyszerűen nem megy, annyit ordítozott már velem. Persze szokta adni a hős megmentőt. Sírt is apám, hogy ő mennyit dolgozik értünk. Pedig abból a pénzből soha semmit nem látunk. Nekem a legszörnyűbb az volt amikor közölték, hogy nekem csak a szocpol miatt kellett megszületnem. Ezzel annyira tönkretettek, hogy 14 évesen öngyilkos akartam lenni. Milyen úgy élni, hogy mindenki útál és még az is kiderül, hogy te csak egy támogatásért kellettél? Mostmár van célja az életemnek és soha nem adom meg neki mégegyszer azt az örömöt. hogy lásson sírni. Akár mit is mond én fapofával szoktam tűrni. Befelé pedig megszakad a szívem, hogy a saját apától ezt kapom.
2012. aug. 7. 13:50
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Ajánlom mindenkinek ezt a csoportot: [link]

Igazából ez haonló, mint az AA klub, legalábbis a működése. Viszont nem feltétlenül kell minden pontjában egyettérteni, ez inkább csak egy csoport ahol elmondhatod problémáidat és meghallgathatod másokét. Nagyon ajánlott, fontos, hogy az ember túllépjen ezeken az emlékeken, segítséggel pedig jóval egyszerűbb. Szociális területen dolgozom, sokaknak ajánlottam már és még senki nem mondta, hogy nem segített neki..

2012. aug. 7. 14:27
 15/25 anonim ***** válasza:

Nekem is apám alkoholista.

22(L) éves vagyok, 14 éve ugyanabban a leépült vacak albérletben élünk, mert nem hajlandó költözni. Kinti wc van, lavórban fürdünk, az áram kezd tönkre menni, csak egy konvektor van, tehát télen fázok.

Ő nem az agresszív fajta, rengeteg pénzt elver, 500 ezres örökségem fenekére nézett anno, pedig új konvektort és a hitelt akarta kifizetni. Lukas ruhákban jártam iskolába, fizu napjára ígérte, hogy kapok új nadrágot, de nem volt pénze, nem egyszer az összes pénzét elitta, gépezte, nekem kellett a kis árvaságimból albérletet, gázt, villanyt fizetni. (18 évesen szerencsére a nevemre kérhettem a pénzt, így meglepő módon maradt neki is a fizujából, amiről a mai napig hazudik, hogy mennyi, jelenleg 100 ezret letagadott, de belenéztem a levelébe, 220-at megkap, nem értem hol a pénz és eddig hol volt!)

Egész testem tiszta sömör szokott lenni, én kényszer zabálok.

Idegesítő és undorító volt apám, állandóan szexért könyörgött anyámnak, nem zavartatta magát, hogy a másik szobában mindent hallani lehet, dugástól kezdve, élvezésig (mire belement anyám) ráadásul egyszer, amíg aludt anyám a szemem láttára gyömöszölte be a farkát...

A mai napig nem tudok menekülni, egy jó van az életemben: a párom, akivel 6 éve vagyok együtt.

Most fogok dolgozni menni, ha valami összejön, mert már nem bírom... Páromékhoz nem költözök, ott is gond van, csak estére megyek oda. (apja nem dolgozik, de a felsőbbrendűség érzése szétveti...)

Szóval gyűlölöm én is őt, tönkre tett, nem tudok elindulni az életben, párommal is csak jövőre bírunk össze bútorozni...

2012. aug. 7. 14:51
 16/25 A kérdező kommentje:
Esetleg külön albérletbe nem tudsz menni, ha már dolgozol? Szörnyű a te történeted is :(
2012. aug. 7. 15:10
 17/25 A kérdező kommentje:
# 14 Köszönöm a linket. Nem is tudtam, hogy léteznek ilyen szervezetek. Sajnos - ahogy néztem a gyűlési helyszíneket - egy sincs a közelemben. Pedig szívesen elmennék. Igazából már azt egy hatalmas lépésnek érzem, hogy ide ki mertem írni a problémámat. Sokan magunkban tartjuk és rajtunk kívül senki nem tud ezekről. Úgy érzem, hogy így egy kicsivel könnyebb lett a terhem.
2012. aug. 7. 15:18
 18/25 anonim ***** válasza:
22/L vagyok: ha lesz munkám azt a közös lakásba tenném párommal, értelme nem lenne egy minimálbért, szerintem annyi lesz, elköltenem albérletre, amit párom, se én nem pártolunk. (ugye ebben nőttem fel, és érzem, hogy ivás nélkül nekem nem lenne egyszerű, meg olyan felesleges kidobás)
2012. aug. 7. 15:33
 19/25 anonim ***** válasza:

"Igazából gyerekkorom óta azt várom, hogy végre meghaljon."

ugyanezt érzem én is. a remény, hogy ha később jön haza hogy talán valami baj történt..

2012. aug. 7. 20:13
 20/25 anonim ***** válasza:
81%

Itt mindenki az alkoholista apja halálát kívánja.Nekünk is tönkretette az életet, a gyermekkoromat.Minden nap vér folyt,illetve a rendőrség volt a vendégünk esténként.Hálistennek az apám vére folyt mert anya talpra esett erős nő, nem hagyta magát.7 éve, hogy kiraktuk a lakásból nagy nehezen mert rengeteg papírral járt,emgem már a gyerekvárosba akartak vinni kiskorú veszélyeztetése miatt,ezért elkellett bújtatni rokonhoz amíg nem rakták ki apát. Utána évekig zaklatott minket, a kocsit tönkre tette, kiugrott anya elé mintha elütötte volna direkt stb.

Nagyon utáltam, féltem, sírtam, ha tudtam ,hogy megint a városban van.Kihat az egész életemre, ám az utóbbi 2 évben leszokott a zaklatásról.Fél éve pedig egy reggel felakasztotta magát józanon.

Bármennyire is utáltam és haragudtam rá,nagyon megviselt , hogy meghalt...napokig csak sírtam , nem tudtam felfogni.

A lelkem megnyugvást talált végleg, de a halálát csak addig kívántam amíg zaklatott.

Higgyétek el nektek sem esne jól ha meghalna, akármennyi fájdalmat okozott!

Ez a kívánság addig érvényes,amíg nem találtok békét.

2012. aug. 21. 23:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!