Mit tennel ha terhes lennél de a ferjed nem akarja a gyereket?
Van ugye a jól átgondolt, megfontolt, értelmiségi születésszabályozás,
meg vannak az otthonélő, eltartott szülőgépek...
...akik majd a többiek adójából, meg a férj kizsákmányolásából "eltengődnek" otthon pár évtizedig...
#25, tudod, a döntések joga és felelőssége együtt jár. Aki az ellen ágál, hogy "miért csak a nő vállalja a felelősséget" az akkor lenne hiteles, ha az ellen is ugyanúgy ágálna, hogy "miért csak a nőnek van döntési joga"...
Nálunk szerencsére az első perctől egyetértés van, hogy egy gyereket kettőnknek kell akarni/vállalni (legalább a "belefér"-szinten), meg abban is, hogy nem helyezünk semmiféle majdani gyereket a párunk fölé, tehát bármelyikünk is lenne azon az állásponton, hogy "most én nem akarom", akkor egyértelmű lenne a döntés, az a gyerek nem születne meg. Kb ennyi.
Mi voltunk hasonló szituban. Párom elvesztette a munkáját, mikor kiderült, hogy terhes maradtam a másodikkal. Nálam szóba sem jöhetett az abortusz, ő viszont azt akarta. Hát senkinek sem kívánom azt az érzést. Meg se rezdült, neki semmit nem jelentett volna a dolog.
Aztán hirtelen talált egy munkahelyet és akkor már mellém állt, hogy végül is még van 8 hónapunk összeszedni magunkat.
Így is lett, most volt 3 éves decemberben. Néha eszembe jut, hogy az ő életéről kellett dönteni akkor. Párom egyébként imádja, amúgy is kislányt akart elsőnek is. ellenben előszeretettel vágja a fejemhez, mikor "lemerülök", hogy én erősködtem ezért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!