Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennel ha terhes lennél...

Mit tennel ha terhes lennél de a ferjed nem akarja a gyereket?

Figyelt kérdés
Ha már vannak gyerekek, védekezés mellett történt nem szeretne többet, az anyagiak miatt, meg egyébként sem. A hazassagotok jó szereted a ferjed fontos a véleménye. Mit tennel?
2015. jan. 13. 19:49
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
52%

Van ugye a jól átgondolt, megfontolt, értelmiségi születésszabályozás,

meg vannak az otthonélő, eltartott szülőgépek...

...akik majd a többiek adójából, meg a férj kizsákmányolásából "eltengődnek" otthon pár évtizedig...

2015. jan. 13. 20:53
 22/28 anonim ***** válasza:
76%
#10, #11 - akinek így gondolkodik az a hozzátartozója, aki ÁLLÍTÓLAG a legjobban szereti, na annak tényleg semmi szüksége ellenségre... ja, kifejezetten a szeretet jele a másik akaratát semmibe venni, kéretlen terhet pakolni rá hosszútávra, kényszerpályára állítani az életét, döntéskényszerbe hozni... az ilyen partnertől mentsen meg az ég...
2015. jan. 13. 23:43
 23/28 anonim ***** válasza:
49%
Szerencsére nálunk mindketten abortusz ellenesek vagyunk, úgyhogy ilyen szöba sem jöhet. Sőt, ő hagyna el engem, ha el akarnám vetetni a babánkat.
2015. jan. 14. 07:33
 24/28 anonim ***** válasza:
67%
Mielőtt hozzámentem, átbeszéltünk jópár dolgot, ezek között ott volt, hogy megmondtam neki, hogy nekem nem fér bele az abortusz az értékrendenbe, és ha az ötödik gyereket hozzuk össze, akkor azt is megtartjuk. Két kivétel ezalól, ha nem tudnám etetni sem, de ahhoz tényleg olyan rossz helyzetben kellene, hogy legyünk, vagy ha olyan egészségügyi kockázat lenne nálam, pl. korábbi szülés, vagy bármi miatt, ami miatt nem vállalhatnám. Ő ebbe belement. Felelősen védekezünk, nincs ,,csak egy kicsit, mielőtt felhúzza a gumit", amikor nem akarunk gyereket. Ha védekezeés mellett is csúszna be, tisztában van vele, hogy nem vetetném el. Én enélkül nem mentem volna hozzá, de mindenki máshogy áll ehhez a kérdéshez, van, akinek ez belefér. Tehát itt most az a kérdés, hogy te hogyan viselnél egy abortuszt, Kérdező?
2015. jan. 14. 09:00
 25/28 anonim ***** válasza:
57%
Tudtommal gyerekcsinálásnál mindketten ott voltak. Akkor miért csak a nőnek kell vállalnia a felelősséget? 100%-os módszer ugyebár nincs...
2015. jan. 14. 09:08
 26/28 anonim ***** válasza:
56%

#25, tudod, a döntések joga és felelőssége együtt jár. Aki az ellen ágál, hogy "miért csak a nő vállalja a felelősséget" az akkor lenne hiteles, ha az ellen is ugyanúgy ágálna, hogy "miért csak a nőnek van döntési joga"...

Nálunk szerencsére az első perctől egyetértés van, hogy egy gyereket kettőnknek kell akarni/vállalni (legalább a "belefér"-szinten), meg abban is, hogy nem helyezünk semmiféle majdani gyereket a párunk fölé, tehát bármelyikünk is lenne azon az állásponton, hogy "most én nem akarom", akkor egyértelmű lenne a döntés, az a gyerek nem születne meg. Kb ennyi.

2015. jan. 14. 09:21
 27/28 anonim ***** válasza:
76%

Mi voltunk hasonló szituban. Párom elvesztette a munkáját, mikor kiderült, hogy terhes maradtam a másodikkal. Nálam szóba sem jöhetett az abortusz, ő viszont azt akarta. Hát senkinek sem kívánom azt az érzést. Meg se rezdült, neki semmit nem jelentett volna a dolog.

Aztán hirtelen talált egy munkahelyet és akkor már mellém állt, hogy végül is még van 8 hónapunk összeszedni magunkat.

Így is lett, most volt 3 éves decemberben. Néha eszembe jut, hogy az ő életéről kellett dönteni akkor. Párom egyébként imádja, amúgy is kislányt akart elsőnek is. ellenben előszeretettel vágja a fejemhez, mikor "lemerülök", hogy én erősködtem ezért.

2015. jan. 14. 09:26
 28/28 anonim ***** válasza:
A kérdés,hogy mit gondolsz,mit fogsz jobban megbánni utólag,ha elveteted és utólag mégis úgy látod,hogy nem kellett volna;vagy ha megtartod,és utólag -nehézségek,éhezés,stb- mégis úgy gondolod,hogy el kellett volna vetetni.
2015. jan. 31. 01:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!