Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti ezt hogyan látjátok?...

Ti ezt hogyan látjátok? Családi katasztrófa helyzet. (Hosszú sztori sajnos )

Figyelt kérdés
Szóval másfél éve nagymamámhoz költöztünk a barátommal. Folyamatosan teljesítek, teszek azért hogy megfeleljek, de mamám egyszerűen nem szereti az itt létünket, ezért azon vagyunk folyamatosan hogy el menjünk, amit mi is akarunk persze. Barátom nem iszik, nem cigizik, jó erőben van dolgozik, mindent megcsinálunk a ház körül, szeretjük egymást. Rezsit, ételt, fűtést mind magunk állunk, házat rendben tartom, mégis mindig rossz vagyok. De elviselem, mert el fogunk menni nem sokára elköltözünk. Viszont azt hogy el tudjunk költözni egy nagy lehetőség végett van, ami nyitott számunkra. A fiatal gazda pályázatot üssük majd meg méhecskékre. Leszapósom s annak felmenői méhészek voltak, a fia útján pedig nekem is sikerült bele tanulnom a méhészetbe. 10 családot szeretnék tavasztól magunknak, a támogatást felvenni, s 4 év alatt fel fejleszteni a méhecskéket 140 családra úgy hogy az apukája méheit is átvennénk, mert öreg, nem bírja már, 72éves.Ha nem állnék helyt a méhészetbe, kételkednék magamban, de így nem. Édesanyám egy szelíd természetű ember, soha nem volt velem ilyen mint az utóbbi 4-5hétben. Egyfolytában bánt, nem akarja a pályázatot, nem hiszi el a feltételeit stb, de elolvasni sem hajlandó a letöltött tájékoztatókat. Páromat nem szereti ami fáj, mert nagyon jó ember. Azt mondja elhagy majd, meg ha megkapjuk a támogatást, kössek le 500e Ft-ot mert hoppon hagy majd. Sőt édesapámat meg mindenkit uszít ellene. Nem értem, igazságtalan :( Meg van tervezve hogy még az éven házasodunk, ha meglesz a pályázat. No nem lagziznánk, csak egy 30fős vacsit gondoltunk. Miért kapom ezt? Soha nem veszekszek, mégis csak hallgatok meg változok hogy mindenkinek jó legyen, de sosincs nyugalmam -. - Ezen pályázat útján el tudunk költözni jövőre, de másképp soha! Munkahelyem nincs, még kilátásba sem, egy istenháta mögötti helyen lakom vidéken, várostól távol. Én látom rosszul? Hagyom kellene a pályázatot meg a terveket, s maradnunk itt ki tudja meddig?Hetente minimum 1x megkérdezi mamám, mikor költözünk el. Tudom hogy nem bírja a szituációt, de már mi sem. Szerintetek?

2015. jan. 9. 11:36
1 2 3 4 5 6
 41/53 A kérdező kommentje:
Nyertes pályázatért nekünk ennyit megér.Lehet hogy sok,de jobb a helyzet így mintha 150-200 e ft-ot kifizetnék egy sima pályázatírónak,és vagy nyert vagy nem.Sokat lök az áron hogy sikerdíjas alapon dolgozik.Bár ez még elbújik az a 2 ajánlat mellett amit más pályázatíró cég ajánlott:150-4,5°% sikerdíj,akciósan ha x időn belül velük vállaltatom a pályázatot.Amúgy 185-6% sikerdíjjal dolgoznak mások.
2015. jan. 15. 18:57
 42/53 anonim ***** válasza:
0%

NEm olvastam el a sok hozzászólást, de szerintem anyukáddal szemben ki kéne állnod magatokért. Ha a párod tényleg jó ember, akkor ne hagyd, hogy édesanyád bárkit is ellene uszítson.

A mamáddal szemben pedig, bár nagyon tisztességesek vagytok, hogy mindent fizettek, és segítetek a ház körül, de az ő háza, és ha zavarjátok, keressetek mindenképpen másik megoldást.

Én szurkolok nektek.

2015. jan. 28. 12:58
 43/53 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod Kedves Utolsó! Így teszünk majd! :)
2015. jan. 28. 21:02
 44/53 A kérdező kommentje:
Édesanyámban nagyot csalódtam sajnos, mert kimerült sok olyan dolgot beszélt és mondott el a családnak, amit bizalomból mondtunk el csakis neki a barátommal. Mérges vagyok azóta is rá, volt egy nagyobb veszekedés. Nem lehet persze hosszú távon haragoskodnom, mert sokszor találkozunk, nem hallgathatok örökké. De annyit tudtam, tudok tenni hogy mivel a mi életünk nyílt titok, titkolni valók nincs barátommal, ha édesapám vagy bárki nyíltan kérdez mindenre megadjuk a választ, azonnal. De édesanyámat nem keresem többé bizalmasan. Érdekes ez, nem vagyunk már haragban, mégsem közösködünk, s azóta 100x jobb a helyzet!
2015. jan. 28. 21:11
 45/53 A kérdező kommentje:

"mert

kiderült sok olyan dolgot beszélt"

2015. jan. 28. 21:13
 46/53 anonim ***** válasza:

Én elolvastam a korábbi hozzászólásokat...

A méhészet pályázathoz nem tudok hozzászólni, lehet, hogy jó lehetőség, ezt én nem tudom. Ha elnyeritek, sok sikert kívánok :))

Amihez viszont hozzászólnék:

Persze, nehogy megbeszéljétek a dolgokat, rögtön "ANYUKÁDDAL SZEMBEN ki kéne állnod magatokért"...

Nem tudom, kedves válaszoló, hogy Te miken mentél keresztül, de azért nem kell mindenkit beskatulyázni.

Az, hogy az anyukája nem kedveli a barátját, egy dolog.

Az ő (anya-lánya) kapcsolatuk meg egy másik.

Nekem a kérdező leírásából nem a "gonosz anyós", hanem a "féltő anya" érzés jön le.

Kedves Kérdező!

Szerintem anyukád a legjobbat akarja Neked, és az nem megoldás, ha "csak" szembe állsz Vele. Családban nem támadni kell, hanem beszélni, ha meg nem megy, akkor elfogadni.

"nem vagyunk már haragban, mégsem közösködünk"

Hát ez sem csak rajtatok múlik, ő is kellett hozzá...

Minden jót kívánok, és remélem helyrejönnek a családi kapcsolataid.

2015. jan. 30. 08:43
 47/53 anonim ***** válasza:
15-ös vagyok. Na, nyertél? Mert én igen...
2015. szept. 22. 16:02
 48/53 A kérdező kommentje:
Nekünk még "Feldolgozás alatt" van a státusz az ügyfélkapun azóta is. Remélem holnap átvált már nagyon izgulunk :) Tényleg kellett méhek mellé vállalni pluszban, mi krumplit választottunk. Szóval megesz az ideg már :) :) Egyébként Gratulálok!! :)
2015. szept. 22. 18:43
 49/53 anonim ***** válasza:
Köszi. Sok sikert!
2015. szept. 22. 18:54
 50/53 anonim ***** válasza:
Mi lett veletek kérdező? :) Megoldódtak a gondok?
2018. febr. 19. 07:12
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!