Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti ezt hogyan látjátok?...

Ti ezt hogyan látjátok? Családi katasztrófa helyzet. (Hosszú sztori sajnos )

Figyelt kérdés
Szóval másfél éve nagymamámhoz költöztünk a barátommal. Folyamatosan teljesítek, teszek azért hogy megfeleljek, de mamám egyszerűen nem szereti az itt létünket, ezért azon vagyunk folyamatosan hogy el menjünk, amit mi is akarunk persze. Barátom nem iszik, nem cigizik, jó erőben van dolgozik, mindent megcsinálunk a ház körül, szeretjük egymást. Rezsit, ételt, fűtést mind magunk állunk, házat rendben tartom, mégis mindig rossz vagyok. De elviselem, mert el fogunk menni nem sokára elköltözünk. Viszont azt hogy el tudjunk költözni egy nagy lehetőség végett van, ami nyitott számunkra. A fiatal gazda pályázatot üssük majd meg méhecskékre. Leszapósom s annak felmenői méhészek voltak, a fia útján pedig nekem is sikerült bele tanulnom a méhészetbe. 10 családot szeretnék tavasztól magunknak, a támogatást felvenni, s 4 év alatt fel fejleszteni a méhecskéket 140 családra úgy hogy az apukája méheit is átvennénk, mert öreg, nem bírja már, 72éves.Ha nem állnék helyt a méhészetbe, kételkednék magamban, de így nem. Édesanyám egy szelíd természetű ember, soha nem volt velem ilyen mint az utóbbi 4-5hétben. Egyfolytában bánt, nem akarja a pályázatot, nem hiszi el a feltételeit stb, de elolvasni sem hajlandó a letöltött tájékoztatókat. Páromat nem szereti ami fáj, mert nagyon jó ember. Azt mondja elhagy majd, meg ha megkapjuk a támogatást, kössek le 500e Ft-ot mert hoppon hagy majd. Sőt édesapámat meg mindenkit uszít ellene. Nem értem, igazságtalan :( Meg van tervezve hogy még az éven házasodunk, ha meglesz a pályázat. No nem lagziznánk, csak egy 30fős vacsit gondoltunk. Miért kapom ezt? Soha nem veszekszek, mégis csak hallgatok meg változok hogy mindenkinek jó legyen, de sosincs nyugalmam -. - Ezen pályázat útján el tudunk költözni jövőre, de másképp soha! Munkahelyem nincs, még kilátásba sem, egy istenháta mögötti helyen lakom vidéken, várostól távol. Én látom rosszul? Hagyom kellene a pályázatot meg a terveket, s maradnunk itt ki tudja meddig?Hetente minimum 1x megkérdezi mamám, mikor költözünk el. Tudom hogy nem bírja a szituációt, de már mi sem. Szerintetek?

2015. jan. 9. 11:36
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
100%

A méhész vagyok. Ajánlom figyelmedbe a 34/2014. (IV)VM rendeletet a 2014. fiatal gazda támogatásról.

4.4§.b. egyéni vállalkozónak kell lenni a 90 %-os kifizetési kérelem benyújtásának időpontjától kezdve.

4.5§ 4.méhészet részaránya max 50 %

Ne csak a pályázatírók reklámanyagait olvasd mert ők az előnyöket hangsúlyozzák és a hátulütőket szemérmesen elhallgatják. Ők pályázatot akarnak írni. Olvasd el a rendeletet, az a leghitelesebb.

2015. jan. 9. 14:10
 22/53 A kérdező kommentje:
Meg fogom nézni, köszönöm :)
2015. jan. 9. 14:11
 23/53 A kérdező kommentje:

b) a támogatási összeg 90%-ára vonatkozó kifizetési kérelem

benyújtásának időpontjától a működtetési időszak végéig a

mezőgazdasági tevékenységet főtevékenységként, egyéni vállalkozóként,

legkésőbb a működtetési időszak 3. évének kezdetétől főállásban folytatni; Nos, a főtevékenység nem egyenlő a főállással, sem az egyéni vállalkozással.. A másikat most nézem.

2015. jan. 9. 14:23
 24/53 A kérdező kommentje:
[link] Nem találtam hasonlót az 50% részarányhoz. Linket kaphatok róla?
2015. jan. 9. 14:28
 25/53 anonim ***** válasza:

Akkor ez mi?

4 EUME – 6,99 EUME üzemméret között 20 000 euró.

7 EUME – 9,99 EUME üzemméret között 30 000 euró.

10 EUME üzemmérettől 40 000 euró.

Aki pályáz, annak nem kell őstermelőnek lennie.

Aki munkanélküli, annak nem kell maga után fizetnie a járulékokat, mert ha regisztrált munkanélküli, akkor az állam fizeti helyette.

Te ezen a főálláson rugózol, amiről szó se volt.

Én segíteni akartam, erre te sértegetsz, hogy "butaságokat írsz" meg "kizárt hogy te pályázol az idén". Én már nem vagyok gyerek, hogy elkezdjem bizonygatni egy anonim oldalon, hogy hány diplomám van, meg hány pontom lesz, meg van e pályázatíró ismerősöm.

Majd szeptemberben meglátjuk kinek a pályázata nyert.

2015. jan. 9. 14:31
 26/53 A kérdező kommentje:

Először is:

4 EUME

és 6,99 EUME üzemméret között 6 millió forint, 7

és 9,99 EUME között 9 millió, 10 EUME

üzemmérettől pedig 12 millió forint. Másodszor meg regisztációs szám nélkül pályázni nem lehet. Őstermelői kell. Hogy akarsz gazdálkodni stb, ha nem tudod leadni sem a termésed, sem eladni pl az állataidat vagy mi egy más, ha nincs Őstermelői igazolványod? Felső főmú iskolád van? Logika az nincs?

2015. jan. 9. 14:42
 27/53 anonim ***** válasza:

Te nem tudsz mondatot értelmezni

"a támogatási összeg 90%-ára vonatkozó kifizetési kérelem benyújtásának időpontjától a működtetési időszak végéig a mezőgazdasági tevékenységet főtevékenységként, egyéni vállalkozóként, legkésőbb a működtetési időszak 3. évének kezdetétől főállásban folytatni"

Ez azt jelenti, hogy a pályázat elejétől a végéig (vagyis az 1-5 évig) a mezőgazdasági tevékenységet főtevékenységként (vagyis nem lehet a főtevékenységed más) kell folytatni; egyéni vállalkozóként kell folytatni; és a 3. évtől főállásban kell folytatni (tehát 2 évig lehet mellékállásban is, amíg valahol máshol alkalmazott vagy).

2015. jan. 9. 14:43
 28/53 anonim ***** válasza:
34/2014. (IV. 4.) VM rendelet - az Európai Mezőgazdasági ...
2015. jan. 9. 14:43
 29/53 A kérdező kommentje:
De én nem tépem tovább a szám. Ne írj kommentet csak max linket ha írsz bele, mert lefárasztol -. -
2015. jan. 9. 14:44
 30/53 anonim ***** válasza:

Oké, nekem sehova sem vezető vitákra nincs időm. Bármit mondtam, hiszed el. Hát, akkor segítsen neked az, aki akar.

(Ja, nyugodtan mondogasd azt magadnak, hogy azért léptem le, mert butaságokat írok, nincs logikám és csak azért akarlak eltántorítani a fiatal gazdától, mert növelni akarom az esélyeimet.)

2015. jan. 9. 14:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!