Ti ezt hogyan látjátok? Családi katasztrófa helyzet. (Hosszú sztori sajnos )
"Azonkívül tavaly már úgy írták ki a fiatal gazda
pályázatot, hogy csak méhcsaládokra nem lehet
igényelni, hanem a vállalt üzemméret max fele
lehet a méhészet, másik fele valami más. Tehát a
140 méhcsalád mellé kell még vagy 4 ha
gyümölcsös, vagy kb 10 ha szántó vagy annak
megfelelő mennyiségű állat. " Ezzel sajnos félretájékoztatták, hiszen ugyan van olyan lehetőség hogy több ágazatra, megosztva igényelje az ember a támogatást, de ez nem kötelező, sőt. Ebben biztos vagyok.
Én is fogok pályázni a fiatal gazdára idén. Majdnem mindenki csak azt látja, hogy: De jó! 10 millió Ft vissza nem térítendő támogatás! Na, hát ez nem így van. Először is, ha nincs felsőfokú (agrár) végzettséged, akkor szerintem nem kapod meg. Egy barátnőm tavaly pályázott középokú végzettséggel és nem nyert, mert annyian jelentkeznek diplomával.
Aki megnyeri a pályázatot, annak első perctől fogva egyéni vállalkozónak kell lennie (havi min. 80 ezer), kivéve ha van máshol bejelentett munkája, mert akkor 2 évig a munkaadója fizet utána.
Tényleg nem ellenőrzik a megvalósítást, de a 4. és az 5. évben muszáj elérni a tervben vállalt bevételt.
A 10 milliót (amit maximális EUME-re kapnál) a vállalkozás elindítására kéne fordítani, nem házat venni belőle, ami (mit tudom én) 2-3 millió.
Meg kell bízzál egy pályázatíró céget (a mi városunkban úgy emlékszek 30 ezer Ft-ért) és ha nyersz, akkor meg azt hiszem 300 ezret kell nekik fizetned.
Ja, amúgy az összeg nem 10 millió, csak 9 millió, mert az elején csak a 90%-t fizetik ki.
Ha csaláson kapnak vagy nem tudod megcsinálni amit vállaltál, akkor tényleg vissza kell fizetned az egészet, de ha mondjuk természeti katasztrófa miatt fuccsol be, akkor csak pár százezret.
Becsülendő, hogy szeretnél előbbre lépni, de ezt a fiatal gazdát nagyon át kell gondolni/számolni.
"Aki megnyeri a pályázatot, annak első perctől
fogva egyéni vállalkozónak kell lennie (havi min.
80 ezer), kivéve ha van máshol bejelentett
munkája, mert akkor 2 évig a munkaadója fizet
utána." Ilyen nincs :D Igen, ugyan vállalni kell hogy 2.!!,3-dik vagy 4-dik évben főállásban folytatja az ember a méhészetet, de másképp nem is lehetne! Ha 8órában vállalkozóként fizeti az ember maga után a járulékot, nem lehet még az mellet is dolgozni hogy azt meg egy munkaadó finanszírozza. Bocsáss meg, nagy butaságot írtál! :) Az te válaszod alapján vagy csak szeretnél pályázni, vagy csak a nyerési esélyeidet akarod növelni. Ha valaki, akkor mi már átrágtuk magunkat a pályázaton, elhiheted! Igen is meg tudjuk nyerni, mert pályázatíróval való egyeztetés után, vállalták, hogy 100e Ft befizetés után+4%nyereség, addig pályáznak míg nem nyerünk, konkrétan garanciát ajánlottak a nyertes pályázatra. Nem a semmire adták meg ezt a garanciát. Igaz az Aranykalászos képzésre jár a barátom, de rengeteg mindennel többlet pontot lehet szerezni, pl mi hátrányos helyzetű településre költözünk, ami a környékünkön nem bonyolult. Tehát, eltántorítani hogy nem éri meg, meg nem tudjuk majd, az egy meddő vita tárgya. :)
"Ha csaláson kapnak vagy nem tudod megcsinálni
amit vállaltál, akkor tényleg vissza kell fizetned az
egészet" Miért kapnának csaláson, ha nekünk eleve érdekünk hogy véghez vigyük a vállaltakat, és megalapozzuk a jövőnket? :D
Én csak segíteni akartam, de látom nem nagyon lehet.
Abban biztos lehetsz, hogy úgy van minden, ahogy írtam. Gondolod én nem néztem utána? Nyugodtan kérdezd meg a pályázatíró céget. Ha van a nyertesnek bejelentett munkahelye, akkor 2 évig nem kell egyéni vállalkozónak lennie, mert a munkaadója fizeti utána a terheket; 2 év után viszont annak kell lennie. Ha viszont nincs a nyertesnek munkája, akkor első perctől fogva vállalkozónak kell lennie.
Nem akartalak lebeszélni semmiről, annyit mondtam, hogy át kell számolni/gondolni.
Kettőnk közül nem én írok butaságot, nyugodtan nézz/kérdezz utána.
"A 10 milliót (amit maximális EUME-re kapnál) a
vállalkozás elindítására kéne fordítani" :) na azért ez sem így van. 10 milló maximális EUME.... O. o kizárt hogy te pályázol az idén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!