Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti ezt hogyan látjátok?...

Ti ezt hogyan látjátok? Családi katasztrófa helyzet. (Hosszú sztori sajnos )

Figyelt kérdés
Szóval másfél éve nagymamámhoz költöztünk a barátommal. Folyamatosan teljesítek, teszek azért hogy megfeleljek, de mamám egyszerűen nem szereti az itt létünket, ezért azon vagyunk folyamatosan hogy el menjünk, amit mi is akarunk persze. Barátom nem iszik, nem cigizik, jó erőben van dolgozik, mindent megcsinálunk a ház körül, szeretjük egymást. Rezsit, ételt, fűtést mind magunk állunk, házat rendben tartom, mégis mindig rossz vagyok. De elviselem, mert el fogunk menni nem sokára elköltözünk. Viszont azt hogy el tudjunk költözni egy nagy lehetőség végett van, ami nyitott számunkra. A fiatal gazda pályázatot üssük majd meg méhecskékre. Leszapósom s annak felmenői méhészek voltak, a fia útján pedig nekem is sikerült bele tanulnom a méhészetbe. 10 családot szeretnék tavasztól magunknak, a támogatást felvenni, s 4 év alatt fel fejleszteni a méhecskéket 140 családra úgy hogy az apukája méheit is átvennénk, mert öreg, nem bírja már, 72éves.Ha nem állnék helyt a méhészetbe, kételkednék magamban, de így nem. Édesanyám egy szelíd természetű ember, soha nem volt velem ilyen mint az utóbbi 4-5hétben. Egyfolytában bánt, nem akarja a pályázatot, nem hiszi el a feltételeit stb, de elolvasni sem hajlandó a letöltött tájékoztatókat. Páromat nem szereti ami fáj, mert nagyon jó ember. Azt mondja elhagy majd, meg ha megkapjuk a támogatást, kössek le 500e Ft-ot mert hoppon hagy majd. Sőt édesapámat meg mindenkit uszít ellene. Nem értem, igazságtalan :( Meg van tervezve hogy még az éven házasodunk, ha meglesz a pályázat. No nem lagziznánk, csak egy 30fős vacsit gondoltunk. Miért kapom ezt? Soha nem veszekszek, mégis csak hallgatok meg változok hogy mindenkinek jó legyen, de sosincs nyugalmam -. - Ezen pályázat útján el tudunk költözni jövőre, de másképp soha! Munkahelyem nincs, még kilátásba sem, egy istenháta mögötti helyen lakom vidéken, várostól távol. Én látom rosszul? Hagyom kellene a pályázatot meg a terveket, s maradnunk itt ki tudja meddig?Hetente minimum 1x megkérdezi mamám, mikor költözünk el. Tudom hogy nem bírja a szituációt, de már mi sem. Szerintetek?

2015. jan. 9. 11:36
1 2 3 4 5 6
 11/53 A kérdező kommentje:
Nem hitelt szeretnénk, hanem a fiatal gazda nevű pályázatot megpályázni. Ez egy vissza nem térítendő állami támogatás, melynek összege tetszőleges helyre köthető, de az államnak vállalt dolgokat szigorúan kötelező teljesíteni, mert vissza követelik, szóval rosszul is tud járni az ember ha figyelmetlen vagy hanyag. Persze vannak alapkritériumok hogy megkapja az ember, amit 3hónapja járunk lefelé, és még van egy pár. Pályázatíró szerint nagy eséllyel indulunk, sokaknak el sem vállalják. Sikerdíjas alapon dolgoznak, de megéri. Jó dolog, ha véghez viszi az ember a terveit, 4-dik év végére már nem kell, munkahelyünk legyen.
2015. jan. 9. 12:33
 12/53 A kérdező kommentje:
Kedves 10-es,méhész úr. Köszönöm hogy írt, igen ezeket mi is tudjuk és úgy számolunk. Könyvelőt fogadunk, s azt amire mindenképpen kell, kötünk le pénzt x időszakokra. Teljesíteni azért tudnánk a vállaltakat, mert leszapósom 72 éves, le akar már mondani a méhészkedésről, 80család méhecskéje van NB kaptárban. Mi azt szeretnénk modernizált Hunor rakodó kaptárra, 3s omme pályázat útján felfejleszteni, gépiesíteni, szaporítani meg miegymás. De már ezzel is meg van adva a lehetőség hogy omme pályázattal fejlesszünk, mert így lenne tőke bele forgatni. Mint biztosan tudja az omme pályázatok előfinanszírozásúak. :)
2015. jan. 9. 12:41
 13/53 A kérdező kommentje:
Önerőből sosem tudnánk megvalósítani ezen terveinket. De ha pl nem adnánk be a pályázatot is veszünk 10család méhecskét. Csak így 4 év alatt megvalósíthatjuk azt amit másképp 15év alatt. Nem tudnék ennél előnyösebb helyzetet, van méhész aki segít, barátom és én is szívesen méhészkedek, ismerem a folyamat lémyegeit, bár tanulni örökké tanul az ember kaptár mellett, hisz 90% gyakorlat a méhészetnek. De nem a semmire indulunk és nem is s semmiért.
2015. jan. 9. 12:48
 14/53 A kérdező kommentje:

"Azonkívül tavaly már úgy írták ki a fiatal gazda

pályázatot, hogy csak méhcsaládokra nem lehet

igényelni, hanem a vállalt üzemméret max fele

lehet a méhészet, másik fele valami más. Tehát a

140 méhcsalád mellé kell még vagy 4 ha

gyümölcsös, vagy kb 10 ha szántó vagy annak

megfelelő mennyiségű állat. " Ezzel sajnos félretájékoztatták, hiszen ugyan van olyan lehetőség hogy több ágazatra, megosztva igényelje az ember a támogatást, de ez nem kötelező, sőt. Ebben biztos vagyok.

2015. jan. 9. 12:53
 15/53 anonim ***** válasza:
31%

Én is fogok pályázni a fiatal gazdára idén. Majdnem mindenki csak azt látja, hogy: De jó! 10 millió Ft vissza nem térítendő támogatás! Na, hát ez nem így van. Először is, ha nincs felsőfokú (agrár) végzettséged, akkor szerintem nem kapod meg. Egy barátnőm tavaly pályázott középokú végzettséggel és nem nyert, mert annyian jelentkeznek diplomával.

Aki megnyeri a pályázatot, annak első perctől fogva egyéni vállalkozónak kell lennie (havi min. 80 ezer), kivéve ha van máshol bejelentett munkája, mert akkor 2 évig a munkaadója fizet utána.

Tényleg nem ellenőrzik a megvalósítást, de a 4. és az 5. évben muszáj elérni a tervben vállalt bevételt.

A 10 milliót (amit maximális EUME-re kapnál) a vállalkozás elindítására kéne fordítani, nem házat venni belőle, ami (mit tudom én) 2-3 millió.

Meg kell bízzál egy pályázatíró céget (a mi városunkban úgy emlékszek 30 ezer Ft-ért) és ha nyersz, akkor meg azt hiszem 300 ezret kell nekik fizetned.

Ja, amúgy az összeg nem 10 millió, csak 9 millió, mert az elején csak a 90%-t fizetik ki.

Ha csaláson kapnak vagy nem tudod megcsinálni amit vállaltál, akkor tényleg vissza kell fizetned az egészet, de ha mondjuk természeti katasztrófa miatt fuccsol be, akkor csak pár százezret.

Becsülendő, hogy szeretnél előbbre lépni, de ezt a fiatal gazdát nagyon át kell gondolni/számolni.

2015. jan. 9. 13:22
 16/53 A kérdező kommentje:

"Aki megnyeri a pályázatot, annak első perctől

fogva egyéni vállalkozónak kell lennie (havi min.

80 ezer), kivéve ha van máshol bejelentett

munkája, mert akkor 2 évig a munkaadója fizet

utána." Ilyen nincs :D Igen, ugyan vállalni kell hogy 2.!!,3-dik vagy 4-dik évben főállásban folytatja az ember a méhészetet, de másképp nem is lehetne! Ha 8órában vállalkozóként fizeti az ember maga után a járulékot, nem lehet még az mellet is dolgozni hogy azt meg egy munkaadó finanszírozza. Bocsáss meg, nagy butaságot írtál! :) Az te válaszod alapján vagy csak szeretnél pályázni, vagy csak a nyerési esélyeidet akarod növelni. Ha valaki, akkor mi már átrágtuk magunkat a pályázaton, elhiheted! Igen is meg tudjuk nyerni, mert pályázatíróval való egyeztetés után, vállalták, hogy 100e Ft befizetés után+4%nyereség, addig pályáznak míg nem nyerünk, konkrétan garanciát ajánlottak a nyertes pályázatra. Nem a semmire adták meg ezt a garanciát. Igaz az Aranykalászos képzésre jár a barátom, de rengeteg mindennel többlet pontot lehet szerezni, pl mi hátrányos helyzetű településre költözünk, ami a környékünkön nem bonyolult. Tehát, eltántorítani hogy nem éri meg, meg nem tudjuk majd, az egy meddő vita tárgya. :)

2015. jan. 9. 13:41
 17/53 A kérdező kommentje:

"Ha csaláson kapnak vagy nem tudod megcsinálni

amit vállaltál, akkor tényleg vissza kell fizetned az

egészet" Miért kapnának csaláson, ha nekünk eleve érdekünk hogy véghez vigyük a vállaltakat, és megalapozzuk a jövőnket? :D

2015. jan. 9. 13:43
 18/53 anonim ***** válasza:
24%

Én csak segíteni akartam, de látom nem nagyon lehet.

Abban biztos lehetsz, hogy úgy van minden, ahogy írtam. Gondolod én nem néztem utána? Nyugodtan kérdezd meg a pályázatíró céget. Ha van a nyertesnek bejelentett munkahelye, akkor 2 évig nem kell egyéni vállalkozónak lennie, mert a munkaadója fizeti utána a terheket; 2 év után viszont annak kell lennie. Ha viszont nincs a nyertesnek munkája, akkor első perctől fogva vállalkozónak kell lennie.

Nem akartalak lebeszélni semmiről, annyit mondtam, hogy át kell számolni/gondolni.

Kettőnk közül nem én írok butaságot, nyugodtan nézz/kérdezz utána.

2015. jan. 9. 13:58
 19/53 A kérdező kommentje:

"A 10 milliót (amit maximális EUME-re kapnál) a

vállalkozás elindítására kéne fordítani" :) na azért ez sem így van. 10 milló maximális EUME.... O. o kizárt hogy te pályázol az idén.

2015. jan. 9. 13:58
 20/53 A kérdező kommentje:
Munkahelye van a barátomnak, de te ezt a járulék fizetési dolgot azzal téveszted, hogy aki pályáz eleve őstermelőnek kell lennie, aki pedig munkanélküli, pályázat ide oda, maga után kellene fizetni a járulékokat. De ha nem lenne munkahelye akkor már most is fizetné... Főállásban pedig a 4-dik évtől is lehet kezdeni, ami nem befolyásol semmit, ha 3-dik évtől csinálja főállásban nem ad több pontot, csak egy ugyancsak másik tényező, amit már inkább meghagyok magamnak, mert én itt csak az infókat írom lefelé :D
2015. jan. 9. 14:04
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!