Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti ezt hogyan látjátok?...

Ti ezt hogyan látjátok? Családi katasztrófa helyzet. (Hosszú sztori sajnos )

Figyelt kérdés
Szóval másfél éve nagymamámhoz költöztünk a barátommal. Folyamatosan teljesítek, teszek azért hogy megfeleljek, de mamám egyszerűen nem szereti az itt létünket, ezért azon vagyunk folyamatosan hogy el menjünk, amit mi is akarunk persze. Barátom nem iszik, nem cigizik, jó erőben van dolgozik, mindent megcsinálunk a ház körül, szeretjük egymást. Rezsit, ételt, fűtést mind magunk állunk, házat rendben tartom, mégis mindig rossz vagyok. De elviselem, mert el fogunk menni nem sokára elköltözünk. Viszont azt hogy el tudjunk költözni egy nagy lehetőség végett van, ami nyitott számunkra. A fiatal gazda pályázatot üssük majd meg méhecskékre. Leszapósom s annak felmenői méhészek voltak, a fia útján pedig nekem is sikerült bele tanulnom a méhészetbe. 10 családot szeretnék tavasztól magunknak, a támogatást felvenni, s 4 év alatt fel fejleszteni a méhecskéket 140 családra úgy hogy az apukája méheit is átvennénk, mert öreg, nem bírja már, 72éves.Ha nem állnék helyt a méhészetbe, kételkednék magamban, de így nem. Édesanyám egy szelíd természetű ember, soha nem volt velem ilyen mint az utóbbi 4-5hétben. Egyfolytában bánt, nem akarja a pályázatot, nem hiszi el a feltételeit stb, de elolvasni sem hajlandó a letöltött tájékoztatókat. Páromat nem szereti ami fáj, mert nagyon jó ember. Azt mondja elhagy majd, meg ha megkapjuk a támogatást, kössek le 500e Ft-ot mert hoppon hagy majd. Sőt édesapámat meg mindenkit uszít ellene. Nem értem, igazságtalan :( Meg van tervezve hogy még az éven házasodunk, ha meglesz a pályázat. No nem lagziznánk, csak egy 30fős vacsit gondoltunk. Miért kapom ezt? Soha nem veszekszek, mégis csak hallgatok meg változok hogy mindenkinek jó legyen, de sosincs nyugalmam -. - Ezen pályázat útján el tudunk költözni jövőre, de másképp soha! Munkahelyem nincs, még kilátásba sem, egy istenháta mögötti helyen lakom vidéken, várostól távol. Én látom rosszul? Hagyom kellene a pályázatot meg a terveket, s maradnunk itt ki tudja meddig?Hetente minimum 1x megkérdezi mamám, mikor költözünk el. Tudom hogy nem bírja a szituációt, de már mi sem. Szerintetek?

2015. jan. 9. 11:36
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
100%
2015. jan. 9. 14:53
 32/53 anonim ***** válasza:
100%

Nem értek ahhoz különösebben amiről beszélgettek, de teljesen azt érzem, hogy a kérdező naivan csicsereg. Olyan meseszerű az egész, Piroska kergeti a pillangókat és hiába figyelmezteti a vadász, mégis bekapja az ordas farkas.

Butaság csak a pályázatírókra hallgatni, nekik érdekük a pályázatírás, főleg úgy, hogy előre leperkálsz 100.000-et. Azt már buktad, akkor is ha nyersz, akkor is ha nem. Úgy látom sok dolgot nem jól értelmezel ebben a történetben, én nagyon megfogadnám a jó tanácsokat a helyedben. Amúgy ki fog pályázni? A barátod? Mielőtt megházasodtok? Neked mi a szereped a történetben? Ja csak melózol vele? De most komolyan: a barátod hány éves, ha 72 éves az apukája?

2015. jan. 10. 01:54
 33/53 A kérdező kommentje:
Lehetek én naív ha alátámasztani az állításait senki nem tudja rajtam kívül. Másodszor szóval sem írtam hogy fel élnénk a kapott pénzt. Azt a részét költjük majd házra amit momentán ingyen a miénk lesz. Leszapósom méhecskéi, ami 4,5millió forint értékű és nagyságú állomány. Ha ez nem lenne, pénzért kellett volna megvenni, de így nem. Valóban meg akarjuk valósítani a terveinket és meg is fogjuk. Itt látszik az a mondás hogy Magyar magyarnak farkasa! Emberek! Ezzel be tudjuk biztosítani a jövőnket! Nem a 10millióval, nem a házzal meg a pénzzel, hanem hogy lehetőségünk van arra hogy saját kétkezi munkával megteremtsünk egy anyagi biztonságot, jövőt, hogy menjünk gyereket vállalni. Minden feltétel adott hozzá, dolgozni kellesz keményen, de akarjuk és tudjuk is majd csinálni.. Nem kell hogy még értsétek meg helyeseljétek.. Barátom 26 éves, édesanyja későn szülte a gyerekeit, barátom öccsét 44 évesen. Jövőre anyukája is nyugdíjas lesz, 65éves.
2015. jan. 10. 07:37
 34/53 A kérdező kommentje:
Azt is írtam hogy a 140 családra felfejleszteni tervet meg csináljuk, meg is akartuk. Nem kell hozzá pályázat, ez egy döntés. Az hogy meg nyerjük-e a pályázatot vagy sem csupán abban mérvadó, hogy 4 vagy 15év alatt tudjuk megvalósítani. De megvalósítjuk mert érdemes megvalósítani, még ha a 15 éves verzió marad csak nekünk.
2015. jan. 10. 07:44
 35/53 anonim ***** válasza:

A barátod 26 éves, te mennyi vagy?

Én átgondolnám ezt mégegyszer a helyetekben. Nem sürget Titeket semmi. Nem azt mondom, hogy tegyetek le erről az ötletről. De jobb lenne talán kicsiben kezdeni és aztán meglátjátok, megy-e egyáltalán és mit tudtok magatokra vállalni. Szerintem túl nagy falat ekkora felelősséget és napi szintű munkát bevállalni, még ha van is segítség.

A pályázathoz én sem értek, de ezt meg én is így gondolnám, hogy csak a pályázatírókra nem szabad hallgatni. Inkább nézzétek meg, amiket az előttem szólók írtak és linkeltek, és beszéljetek valaki hozzáértővel (itt nem a méhészetre gondolok, hanem pl. egy ügyvédre vagy ezzel foglalkozó hivatali személyre).

Értem, hogy nehéz a helyzetetek és menni akartok. És esetleg addig valami ideiglenes megoldás nem jöhet szóba? A barátod szüleinél (mert akkor ott már úgy is vannak méhek, ott csinálhatnátok) vagy a te szüleidnél esetleg?

2015. jan. 10. 12:21
 36/53 A kérdező kommentje:
De persze mi is így tervezzük. Kicsiben, 10családdal indulunk meg az idén. Ha nyerünk is a pályázaton sem tudunk vele mit kezdeni az évben, mert nyertes pályázat esetén október és decemberi hónap valamelyikében van kifizetés. Tehát abból méhészkedni még nem tudnánk. 10 családdal meglátnuk magunk fejével a méhészetet, és minden évben növeljük majd a létszámot. Jövőre pl 35-40 családra. A vállalt 140család üzemméretet a kifizetéstől számított 4-dik éven kell elérni. Nem csinálunk semmit meggondolatlanul, tervszerű lesz minden.
2015. jan. 10. 12:49
 37/53 A kérdező kommentje:
3 éve segédkezem párom szüleinél pergetéseknél, nyitott kaptár mellett nem egyszer álltam már. De zárt mellett is nyáron pántos felsőben. Helyt tudok állni ezt biztosra mondhatom. De kell ugyanakkor a tapasztalat, amit az idei nyár biztosít. Én 25éves vagyok.
2015. jan. 10. 12:59
 38/53 anonim ***** válasza:
71%
Hallgass Anyukádra, ne a leszopósra. Hát ez tényleg katasztrófa!
2015. jan. 14. 21:50
 39/53 A kérdező kommentje:
Na ez egy jól megalapozott válasz volt tőled Utolsó :D Mellesleg igen, egyéni vállalkozóként kell a gazdaságot vinni első perctől, de ha van munkahelye a pályázónak, a járulékok fizetve vannak a munkáltatója által. Fő tevékenységként kell megjelölni a méhészetet, de mellékállásban csinálja csak. Majd a 3.vagy 4. évtől vállalt főállásban méhészkedésnél kellesz majd kifizetni a havi 8órás járulékát. Ennyi. Igen, mellesleg földet is kellesz majd %-os részarányban a méhekhez, de bőven megoldható ha telephely, vagy egy hektár x föld van hozzá véve. Nem kell gyümölcsös,meg még gazdálkodni vele.. És ez is bőven belefér nekünk, mert amúgy is venni akartunk telephelyet nekik. :) De tudom ne pályázzunk, de mint írtam Magyar - magyarnak farkasa! Ennyit én is tudok írni, hogy pályázónak, csak nekem érveim is vannak mellette. Más meg csak vissza húzza az embert. Már aki indokot nem tud felhozni ellene. Az sajnálom, és utólag is elnézést attól a kommentelőtöl aki az egyéni vállalkozást, na meg aki a %-os arányt felhozta. Köszönöm :) Mondjuk így jobban kitisztult a kép. Várjuk a kírást!
2015. jan. 15. 10:47
 40/53 anonim ***** válasza:
Jól értettem, hogy 100000 Ft-ot fizetsz előre a pályázatírónak és siker esetén még négyszáznyolcvanezret? Hát nem mondom, van bőr a képén!
2015. jan. 15. 14:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!