Rokonaimnak, ismerősöknek valóban igaza van? Nagyon kiváncsi lennék a ti válaszaitokra is.
24-eske, te most abból indulsz ki, hogy mindenkinek szíve vágya, hogy pár hónapig külföldön dolgozzon.
Nálunk ez nem így van. Mi, ha külföldre mennénk dolgozni, azt kizárólag azért tennénk, ha nagyon csehül állnánk itthon és ott adódna valami jó lehetőség, tehát kizárólag a pénz miatt.
Senki nem fosztana meg senkit a világlátás lehetőségétől, de ha nálunk anyagilag nem lenne indokolt, mindketten azt mondanánk a másiknak, hogy nyugodtan maradjon itthon, csak azért, hogy 4 hónapig legyen munkája, nem kell külföldre utaznia.
Pont ezért nem értem az irigységre vonatkozó megjegyzésedet, én nem igazán éreztem jól magam külföldön soha, mit irigyelhetnék?
31eske: "A mai világban divat sztárolni a külföldi munkát. Akkor is, ha sz..r munka, akkor is, ha csak idényjellegű, akkor is, ha nincs rá szükség, de szokás odáig, meg vissza lenni tőle: "jááááj, külföldi lehetőség, el is áááájulok". :)"
Akkor most már felfogtad az irigykedést? Mi az, hogy CSAK idény jellegű, és mit is nézel le? Mellesleg, amit beidzétem tőled eléggé primitív megszólalás volt a részedről! A szinted kb. egy tini szintjét se ütötte meg!
" Mi az, hogy CSAK idény jellegű, és mit is nézel le? "
Ne idegesítsd magad, árt a szépségednek. :)
Semmilyen munkát nem nézek le, csak borzasztó butaságnak és éretlenségnek tartom az emberek részéről, mikor azt látom tőlük, hogy valakinek van lehetősége itthon dolgozni és megpróbálják rábeszélni arra, hogy menjen ki külföldre inkább, akkor is ha ott csak idényjellegű munkát kap, mert azért az csak külföld és ott kolbászból van a kerítés.
Aztán ha mégsem ezt választja, akkor lekezelik, megszólják.
De nem vitatkozok, hiába is koptatom a számat, majd ha kijártad az iskolát és megy a szövegértés. :)
Nem olvastam el a hozzászólásokat, de szerintem ezt a kérdést már feltetted korábban is.
A véleményem:
1. Ha a barátnőd nem bír ki nélküled 4 hónapot, tehát nem várna meg, akkor jobb, ha ez még most kiderül, akkor hagyd a fenébe ezt a nőt. Ha egy életre tervezitek az együttmaradást, akkor 4 hónap nem idő, ennél többet is ki kellene bírni.
2. A család, rokonok általában könnyen okosak, egyrészt egyikük sem lát bele a pontos élethelyzetedbe, másrészt lehet, hogy a saját önzésük miatt akarnak lebeszélni. (pl. ne kelljen 4 hónapig távol lenned tőlük, vagy némelyik rokon lehet pusztán irigy is, nem biztos, hogy neked akar jót)
3. A 2 lehetőség kilátásban nem azt jelenti, hogy biztos munka, csak lehetőség.
4. Meddig viseli el az önérzeted, hogy egy nő tart el, és a nő meddig viseli el, hogy ő a családfenntartó?
5. 10-ből 8 ember mondja. Annak a 8 embernek van pénze, munkája? Volt már nekik komoly kapcsolatuk? Ha igen, akkor tudniuk kéne, hogy az igazi megvár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!