Rokonaimnak, ismerősöknek valóban igaza van? Nagyon kiváncsi lennék a ti válaszaitokra is.
A mai világban divat sztárolni a külföldi munkát. Akkor is, ha sz..r munka, akkor is, ha csak idényjellegű, akkor is, ha nincs rá szükség, de szokás odáig, meg vissza lenni tőle: "jááááj, külföldi lehetőség, el is áááájulok". :)
Ne az ismerőseidre hallgass bármit is mondanak, hanem a józan eszedre és a pároddal is beszéljétek meg, hogy mi az ő véleménye.
Én az adott helyzetben egyenesen megkérném rá a férjemet, hogy maradjon itthon, pláne ha itthon is vannak lehetőségei, hogy valahol elhelyezkedjen.
21: nem divat sztárolni a külföldi munkát, de aki ilyeneket ír úgy megfogalmazva ahogy te, az max. csak irigy. Igen is 4 hónapos idény munkának is meg vannak az előnyei, ahogy én azt korábban írtam is pl. az erősebb nyelvtudás megszerzése miatt, mert itthon hiába tanulja meg akár felsőfokon is az ember, igazán kinti környezetbe erősödik meg a nyelvtudása az illetőnek, és az igen is sokat számít, és előrébb viszi itthon is az embert. Nem mindig csak azt kell nézni, hogy pénz. Plusz egy két éves kapcsolatban, - írta ezt is itt már vki -, ha akár melyik fél pusztán 4 hónapot nem bír ki, az nem kapcsolat és akkor jobb is, ha nem maradt együtt az illetővel. Arról nem is beszélve, h aki idény munkára kimegy, ha csak ennyi időre is legalább kicsit világot is lát. Ha te mint feleség megfosztanád ettől a párodat, hát gratulálok!
Ettől független ahogy írtam korábban én is azt mondom a kérdezőnek, hogy ne másokra hallgasson, hanem a párjával beszélje meg, és aztán ő döntsön maga, de azért ami sok, az sok.
munkára szükség van
nem csak a pénz miatt
hanem hogy legyen miért felkelni
legyen önbecsülése
Köszönöm az értelmes építő jellegű hozzászólásokat.A helyzet az hogy a páromat már zavarja,hogy nem dolgozom,engem is,ez teljesen egyértelmű.Itt írta valki,hogy a párja viszi a háztartást,hát ok ha ez nektek megfelel akkor rendben van,hogy ez téged nem zavar.Én is hasznosan probálom addig tölteni az időt itthon,de még is csak én vagyok a férfi és itt nem a pénzről van szó,hanem arról hogy egyáltalán dolgozzak.A párom tényleg jól keres,de én nem érhetem be azzal,nem szeretek kiszolgáltatott helyzetben lenni,ha 80-90 ezret keresek,már is jó,mert nem ha kifízetjük a kaját,rezsit,akkor is marad vagy 40-50 ezer ft a zsebembe.A rezsink elenyésző,hitelünk nincs a havi kajánt pedig megvan 40 ezer ft-ból.A rezsi is kb annyi.Ha mindent felesben fizetünk,még akkor is marad 40-50 ezer ft a zsebembe az ő fizetéséről nem is beszélve.
Egyébként beszéltem erről vele,hogy ő szerinte mi lenne a jó.Ő azt mondja hogy döntsem el én,azt is mondta kibírja 4 hónapig.Szóval nem lettem kisegítve a döntéssel.Ugyan akkor azt elfelejti,hogy amikor élesben megy a dolog,akkor már kicsit nehezebb a helyzet.Mert így elképzelni,hogy huu 4 hónap elmegy hamar,az más mint amikor benne vagyunk a helyzetben.A kezdetektől együtt élünk,tehát nagyon nehezzen viselnénk egymás hiányát.Nem egyszerű helyzet.
ma 14:42
Most az egyszer mondtál valami értelmeset...hogy a munka ad önbizalmat,ezt aláírom,de milyen áron,azt se felejtsd el.
úristen
mi az ár?
ha négy hónap alatt szétmentek, akkor az első komoly bukkanónál és szétmentek.
vagy beleun, h nem jön össze a hazai meló és akkor biztos felnéz majd rád
Nos, én mennék. 4 hónap nem a világ, ha ennyit nem bír ki a kapcsolatotok, akkor egyébként sem túl stabil. Ennyi simán bele kell férjen. A külföldi munkatapasztalat mindig jól jöhet, ha rövid is. Ki tudja, mit hoz a jövő, lehet, hogy valamikor együtt terveztek majd kimenni, na akkor nagyon jól jön majd, hogy te már voltál kint. A szezonmunka kemény, és kimerítő, valóban nem mindenkinek való, de én nem bánom, hogy végigcsináltam. Rengeteget lehet tanulni belőle, elmegy akár egy önismereti tréningnek is. Én nem hiszem, hogy károdra válna.
Gondolom Ausztriába mennél (én ott voltam). Az sem elhanyagolható tény, hogy 4 hónap után minimum másfél millió forinttal jönnél haza.
Én nem látom okát, hogy ne fogadd el. Csak nyerhetsz vele. A parkapcsolatod lehet az egyetlen visszatartó erő, de mivel csak 4 hónapról van szó, így ez sem lehet kifogás. (Más lenne a véleményem, ha hosszabb, vagy határozatlan időről lenne szó, de így?!) Nekem inkább úgy tűnik a kérdésed alapján, hogy kifogásokat keresel csak (és ezzel nem bántani akarlak).
Ha nem akarsz, ne menj, de szerintem hiba lenne. 28N
Ha a szakmadban dolgoznal 4 honapig, akkor meg akar ertelme is volna. De segedmunkara nem eri meg, nyelvtanulas a tobb bevandorlo munkatarstol, retkes szallasok, sz.r kajak. aztan itthon ujra elorol.
Nem vagytok raszorulva, akkor ne
menj. Art a kapcsolatnak. Inkabb itthon keress akar rangon aluli, feket melot. Vagy fejleszd a nyelvtudasod otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!