Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Rokonaimnak, ismerősöknek...

Rokonaimnak, ismerősöknek valóban igaza van? Nagyon kiváncsi lennék a ti válaszaitokra is.

Figyelt kérdés
30 éves férfi vagyok,párom 28 éves.A helyzet a következő.Lenne lehetőségem külföldre menni,szezon jellegű munkára,ami kb 4 hónap lenne,jól fizetne és a szállást is állnák,de cserébe a párommal nem tudnánk találkozni.Itthon most jelenleg nincs munkám,de van 2 lehetőség kilátásban,ha minden jól megy,akkor az is összejönne.A párom jól keres,hitelmentes autunk és lakásunk van.Tehát csak az indokolná a kimenetelt,hogy legyen munkám.Nem vagyunk lényegében megszorulva,mert a párom jól keres,és remélhetőleg én is hamarosan.Sok ismerőst,rokont kérdeztem már,miután elmondtam a sztrorit,mindenki lebeszélt róla hogy kimenjek.Azért az már számomra jelzés értékű ha 10-ből 8 ember azt mondja hogy ne menjek.A rokonaim nem hiszem hogy rosszat akarnának nekem.Végre találtam egy rendes nőt,akivel megértjük egymást,(bár a munka miatt volt egy kis veszekedés),de ezt leszámítva semmi gond nincs köztünk.Mindenki mondja,hogy nem kellene itt hagynom a páromat,féltenek minket és a kapcsolatot,mert látják,hogy alapvetően jól megvagyunk egymással.Tényleg mindenki nagyon örül a kapcsolatunknak a környezetünkben.Nagyon tanácstalan vagyok,mert igaz,ha kimegyek,akkor csak 4 hónapig lesz munkám.Ha haza jövök akkor ugyan úgy nem lesz itthon.Annyira nem indokolt a kimenet,de ha itthon nem jön össze,azt sem szeretném ha rámenne a kapcsolatunk.A másik dolog pedig az,hogy nem tudom hogy bírnánk ki egymás nélkül,mert ennyi ideig nem voltunk távol egymástól.
2015. jan. 6. 13:03
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
85%

A mai világban divat sztárolni a külföldi munkát. Akkor is, ha sz..r munka, akkor is, ha csak idényjellegű, akkor is, ha nincs rá szükség, de szokás odáig, meg vissza lenni tőle: "jááááj, külföldi lehetőség, el is áááájulok". :)

Ne az ismerőseidre hallgass bármit is mondanak, hanem a józan eszedre és a pároddal is beszéljétek meg, hogy mi az ő véleménye.

Én az adott helyzetben egyenesen megkérném rá a férjemet, hogy maradjon itthon, pláne ha itthon is vannak lehetőségei, hogy valahol elhelyezkedjen.

2015. jan. 6. 14:33
 22/37 A kérdező kommentje:
Jólvan nem etetlek tovább troll koma.Napi adagod megvolt most,mehetsz pihenni.
2015. jan. 6. 14:33
 23/37 anonim ***** válasza:
76%
Ugyanebben a szituban vagyunk mi is a párommal. Neki nincs munkája pár hónapja, én viszont nagyon jól keresek. Én nem szeretném, hogy kimenjen dolgozni, mindenre jut ígyis pénz, és nekem fontosabb hogy mellettem legyen, 4 hónap azért sok idő. Mi "szerepet" cseréltünk ő viszi a háztartást, én dolgozom és tökéletesen megfelel ez így nekünk. Beszéld át a pároddal végül is az a legfontosabb, hogy ő mit gondol, illetve hogy ez közös döntés legyen.
2015. jan. 6. 14:41
 24/37 anonim ***** válasza:
29%

21: nem divat sztárolni a külföldi munkát, de aki ilyeneket ír úgy megfogalmazva ahogy te, az max. csak irigy. Igen is 4 hónapos idény munkának is meg vannak az előnyei, ahogy én azt korábban írtam is pl. az erősebb nyelvtudás megszerzése miatt, mert itthon hiába tanulja meg akár felsőfokon is az ember, igazán kinti környezetbe erősödik meg a nyelvtudása az illetőnek, és az igen is sokat számít, és előrébb viszi itthon is az embert. Nem mindig csak azt kell nézni, hogy pénz. Plusz egy két éves kapcsolatban, - írta ezt is itt már vki -, ha akár melyik fél pusztán 4 hónapot nem bír ki, az nem kapcsolat és akkor jobb is, ha nem maradt együtt az illetővel. Arról nem is beszélve, h aki idény munkára kimegy, ha csak ennyi időre is legalább kicsit világot is lát. Ha te mint feleség megfosztanád ettől a párodat, hát gratulálok!

Ettől független ahogy írtam korábban én is azt mondom a kérdezőnek, hogy ne másokra hallgasson, hanem a párjával beszélje meg, és aztán ő döntsön maga, de azért ami sok, az sok.

2015. jan. 6. 14:41
 25/37 anonim ***** válasza:
14%

munkára szükség van

nem csak a pénz miatt

hanem hogy legyen miért felkelni

legyen önbecsülése

2015. jan. 6. 14:42
 26/37 A kérdező kommentje:

Köszönöm az értelmes építő jellegű hozzászólásokat.A helyzet az hogy a páromat már zavarja,hogy nem dolgozom,engem is,ez teljesen egyértelmű.Itt írta valki,hogy a párja viszi a háztartást,hát ok ha ez nektek megfelel akkor rendben van,hogy ez téged nem zavar.Én is hasznosan probálom addig tölteni az időt itthon,de még is csak én vagyok a férfi és itt nem a pénzről van szó,hanem arról hogy egyáltalán dolgozzak.A párom tényleg jól keres,de én nem érhetem be azzal,nem szeretek kiszolgáltatott helyzetben lenni,ha 80-90 ezret keresek,már is jó,mert nem ha kifízetjük a kaját,rezsit,akkor is marad vagy 40-50 ezer ft a zsebembe.A rezsink elenyésző,hitelünk nincs a havi kajánt pedig megvan 40 ezer ft-ból.A rezsi is kb annyi.Ha mindent felesben fizetünk,még akkor is marad 40-50 ezer ft a zsebembe az ő fizetéséről nem is beszélve.

Egyébként beszéltem erről vele,hogy ő szerinte mi lenne a jó.Ő azt mondja hogy döntsem el én,azt is mondta kibírja 4 hónapig.Szóval nem lettem kisegítve a döntéssel.Ugyan akkor azt elfelejti,hogy amikor élesben megy a dolog,akkor már kicsit nehezebb a helyzet.Mert így elképzelni,hogy huu 4 hónap elmegy hamar,az más mint amikor benne vagyunk a helyzetben.A kezdetektől együtt élünk,tehát nagyon nehezzen viselnénk egymás hiányát.Nem egyszerű helyzet.

ma 14:42

Most az egyszer mondtál valami értelmeset...hogy a munka ad önbizalmat,ezt aláírom,de milyen áron,azt se felejtsd el.

2015. jan. 6. 14:53
 27/37 anonim ***** válasza:
36%

úristen

mi az ár?

ha négy hónap alatt szétmentek, akkor az első komoly bukkanónál és szétmentek.

vagy beleun, h nem jön össze a hazai meló és akkor biztos felnéz majd rád

2015. jan. 6. 14:54
 28/37 anonim ***** válasza:
63%

Nos, én mennék. 4 hónap nem a világ, ha ennyit nem bír ki a kapcsolatotok, akkor egyébként sem túl stabil. Ennyi simán bele kell férjen. A külföldi munkatapasztalat mindig jól jöhet, ha rövid is. Ki tudja, mit hoz a jövő, lehet, hogy valamikor együtt terveztek majd kimenni, na akkor nagyon jól jön majd, hogy te már voltál kint. A szezonmunka kemény, és kimerítő, valóban nem mindenkinek való, de én nem bánom, hogy végigcsináltam. Rengeteget lehet tanulni belőle, elmegy akár egy önismereti tréningnek is. Én nem hiszem, hogy károdra válna.

Gondolom Ausztriába mennél (én ott voltam). Az sem elhanyagolható tény, hogy 4 hónap után minimum másfél millió forinttal jönnél haza.

Én nem látom okát, hogy ne fogadd el. Csak nyerhetsz vele. A parkapcsolatod lehet az egyetlen visszatartó erő, de mivel csak 4 hónapról van szó, így ez sem lehet kifogás. (Más lenne a véleményem, ha hosszabb, vagy határozatlan időről lenne szó, de így?!) Nekem inkább úgy tűnik a kérdésed alapján, hogy kifogásokat keresel csak (és ezzel nem bántani akarlak).

Ha nem akarsz, ne menj, de szerintem hiba lenne. 28N

2015. jan. 6. 15:10
 29/37 anonim ***** válasza:
26: szerintem a párod tök fej volt azzal, hogy rád bízza ezt a döntést, akkor lett volna szemét, ha helyetted eldönti, vagy elkezdett volna befolyásolni akármilyen irányba. Abban is teljesen korrekt volt, hogy megmondta, h megvár, szerintem csak te parázol, nem bízol a párod szavában, hogy de kibír 4 hónapot. Most tényleg kissé gyerekesen viselkedtél az utsó hszedbe, semmi nehézség nincs az egészbe, csak elkéne döntened, és bíznod a párodba. Ha meg átvágna, és nem várna meg még is mit veszítenél vele? Még jól is jártál, hogy akkor legalább idejében kiderült. Hidd már el, hogy 4 hónap nem a világ vége, és mivel új környezetbe leszel, új élmények érnek észre se fogod venni úgy elfog repülni az idő. Nekem a párom amikor összejöttünk ő egyébként a kapcsolatunk elején szintén külföldön dolgozott, egyik nagyobb ünnepen egy buliba ismertem meg, épp itthon volt akkor, a kapcsolatunk elején még két évig dolgozott kinn, utána végleg haza jött, simán kibírtuk, mert tényleg szerettük egymást, igaz havonta egyszer, vagy kétszer hétvégénken haza is tudott jönni, de akkor is két év volt, nem volt könnyű, de ha ti tényleg szeretitek egymást, és szem látomást a párod tényleg szeret téged, ha ilyen válaszokat adott neked, akkor te is szeresd már annyira, hogy megbízol a szavában.
2015. jan. 6. 15:11
 30/37 anonim ***** válasza:
74%

Ha a szakmadban dolgoznal 4 honapig, akkor meg akar ertelme is volna. De segedmunkara nem eri meg, nyelvtanulas a tobb bevandorlo munkatarstol, retkes szallasok, sz.r kajak. aztan itthon ujra elorol.

Nem vagytok raszorulva, akkor ne

menj. Art a kapcsolatnak. Inkabb itthon keress akar rangon aluli, feket melot. Vagy fejleszd a nyelvtudasod otthon.

2015. jan. 6. 15:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!