Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha lehetőséged lenne örökbe...

Ha lehetőséged lenne örökbe fogadnál egy árvát?

Figyelt kérdés
Most elsősorban azért merült fel bennem ez a kérdés, mert nap mint nap mutatják a híradóban azt a sok kisgyereket, csecsemőt, újszülöttet, akik árván maradtak a Haiti földrengés miatt. Mindig mikor meglátom őket összeszorul a gyomrom, hogy milyen jó lenne rajtuk segíteni. Másnak ez nem szokott eszébe jutni?
2010. febr. 4. 18:06
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
59%

hát igen elég ciki hogy mindig csak az állatokat reklámozzák, hogy "fogadj örökbe egy kutyát!" stb, de egy kisgyereket örökbe fogadni kész tortúra... ezt sajnálom...

amúgy igen, örökbe fogadnék :)

2010. febr. 4. 19:46
 32/38 anonim ***** válasza:
67%
azokat pontozzak le,akik orokbe fogadnak!de durva.én nagyon sajnalom oket,de van akit felneveljek,ugy hogy nem fogadnek orokbe.
2010. febr. 4. 20:33
 33/38 anonim ***** válasza:
100%

én örökbefogadnék, mivel számomra a gyerek az gyerek és ha én nevelem fel, akkor pont annyira a sajátom, mintha én szültem volna. nekem mindig az jut az eszembe, hogy hány de hány ember neveli fel a saját gyermekét és mégis egyedül marad öreg korára, a lehető legjobban elidegenedve. egy gyermek felnevelésében nem a világra hozatal a legnehezebb, legtöbb odaadást, anyai/apai gondoskodást igénylő feladat, így ha nem szülnék sajátot, csak örökbefogadottakat nevelnék akkor is azt mondanám, hogy igen, vannak gyermekeim.

az állatos témához annyit mondanék, hogy mindenkinek más a szívügye. ettől még nem sivár a lelkivilága, nem is értem mire fel ez a lenézés. a világon is vann gyemeksegítő alapítványok és állatvédő szervezetek is, mindegyik fontos munkát csinál és nem utálják egymást. nekünk sem kéne. a nagymamám is állatpárti, neki az a szívügye, hát csinálja. ettől még nem rosszabb.

2010. febr. 4. 21:28
 34/38 anonim ***** válasza:
100%
Inkább olyan 8-10 év körüli árvát fogadnék be,egy csecsemő gondozását vagy egy totyogósét nem merném vállalni.Azt szeretem,ha már verbálisan is lehet kommunikálni a gyerekkel.
2010. febr. 4. 21:39
 35/38 anonim ***** válasza:
96%
Én is örökbe fogadnék, olyan aranyosak.Ők is jól járnának meg én is, nem kéne szülni, meg terhesnek lenni.
2010. febr. 4. 22:09
 36/38 anonim ***** válasza:
71%

Ijesztő ez a sok elutasítás még elméletben is! (Hiszen senkinek nem kell a véleménye megírása után bemenni a hivatalba és intézkedni...)

És még rosszabb, hogy aki vállalna, azt lepontozzák és/vagy leszólják ilyen-olyan indokkal ("miért nem magyart?!" szerintem senki nem írta, hogy csakis külföldit fogadna örökbe, másrészt hadd döntse el az örökbefogadó, nem?! neki is szabad akarata, választása van, ugyanúgy, mint a nem vállalóknak)

2010. febr. 5. 08:17
 37/38 anonim válasza:
69%
igen és tervezem is h fogok, magyar gyerekeket, nem feltétlenül csecsemőt. 21/L
2010. febr. 5. 18:47
 38/38 anonim ***** válasza:
100%

Én nem foadnék örökbe !

Én csak az állatokon segítek , de azokon nagyon !

Idejglenes befogadó vagyok, tápot viszek , pénzt adok , adóm 1% át !

Szeretnék majd saját gyereket, de nem szorítanám háttérbe az állataimat semmiért és senkiért !

Sehíteni segítenék , de örökbe nem foadnék azt biztos !

De azért jó látni hogy ennyien segítenének !

2010. febr. 11. 10:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!