Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meg lehet akadalyozni hogy...

Meg lehet akadalyozni hogy anya ferje "kapjon"anya halala utan a lakasbol?

Figyelt kérdés

Anyukam regen kb 10 eve osszejott egy ferfival.Annak a ferfinek 1.000000 Ft-ja volt csak anyanak pedig sajat lakasa.Ugy dontottek hogy osszekoltoznek.Elcsereltek anyu regi lakasat ami 3.200000Ft-ot szamitott bele ebbe a lakasba amit 4.200000 Ft-ert hirdettek akkor.Anya ferje csak 1 milliot adott bele,de anya amilyen hulye volt rairatta a felet...Anyuval gondolkodunk ezen mert nagyon beteg anyu..es ha esetleg megtortenne..akkor mi lenne utana.En 18 eves vagyok es van egy batyam aki 38 eves,vab csaladja.Anyut a ferje pedig kihasznalja nagyon...minden teren..Lehet valamit tenni hogy neki ne jarjon a lakas tobb mint fele? (Mivel anyu ferje meg abbol az 50%bol is kapna elvileg ami nekunk jar...)

Nem a penzre hajtok mert szeretem anyut nagyon..de azert nekem sem lesz mindegy hogy kb 15% jutna ram a tobb milliobol (egyetem finanszirozasara menne el..) amit anyu ferje lenyul ugy hogy o anno alig adott ebbe a lakasba..

Plusz tesom a felesegevel es a kisbabajaval iszonyat rosst korulmenyek kozott elnek..nekik is szukseguk lenne arra a par milliora

2014. dec. 27. 16:16
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
42%

1. Anyukád akármit csinál, a férjnek jár a fele ház, mert közös tulajdon. Ezen semmiképpen nem tud változtatni, sem válással, sem azzal, hogy rádíratja a saját részét.

2. A fele ház a férj tulajdona, a másik felét egyenlö mértékben örökölné a férj és a két gyerek egy-egy harmad arányban. Ez ellen tudna anyád annyit tenni, hogy a saját részét ELADJA neked (ajándékozni nem érdemes, mert azt 15 éven belül meg lehet semmisíteni a többi örökösnek).

3. Ettöl függetlenül (mármint hogy anyád része kié lesz halála után), a férjnek az egész házra haszonélvezetni joga van, azaz ö dönt arról, hogy ki lakhat ott és akár a tulajdonos(ok)t is kizárhatja a lakáshasználatból.

2014. dec. 27. 16:44
 12/38 anonim ***** válasza:
73%

Drága kérdező!

Felejtsd már el az ingatlan felét, mert az nem az anyudé, hanem a férje nevén van.

Azt csak 1 esetben kapjátok meg.

Méghozzá a következő módon.

1. Anyud beadja a válópert- elválnak

2. Anyud kifizeti a férje tulajdonrészét vagyis az ingatlan felét.- megkapja a pénz, lelép a férj, és az ingatlan 100%-ban anyud nevére kerül.

3. Öröklésnél ebben az esetben 100% ingatlanból 50-50% illeti meg az örökösöket vagyis téged és testvéredet..

Ha minden marad a régiben akkor marad az amit a törvény is előír.

Az ingatlan 50%át öröklitek csak. A másik 50%-a a férje tulajdona az nem kerülhet öröklésre.

Az özvegy a törvény értelmében holtig tartó haszonélvezeti jogot kap, és a tárgyak használatát.

De elküldtem a linket, kérlek olvasd el..

Ez így már érthető?????

2014. dec. 27. 16:45
 13/38 A kérdező kommentje:

Jaj istenem...

Azt azert kerdeztem mert az egyik valaszolo irta hogy rank tudna iratni az egesz lakast..

En tudom hogy nem lehet!!

Csak hogy mivel loszrt nem adott ebbe a lakasba a ferje ezert nem e lehetne /ha bebizonyitja anyu az adasveteli szerzodessel/ hogy a ferj csak annyit kapjon (+ esetleg az a haszonelvezetit) amennyit ebbe a lakasba o beleadott? Tehat hogy azt a fele lakas rairatast birosagi uton ervenyteleniteni tudja e anyu..

Ezt o kerdezi mert kozben olvasgattam neki a valaszokat.

Kioktatast nem kerek mert mi ilyenekben nem vagyunk jartasak neten meg konkretan a mi problemankra nincs valasz mert ez nem egyszeru!!

2014. dec. 27. 16:57
 14/38 A kérdező kommentje:

Mivel a ferjnek csak a lakas 1/3-a jarna igazabol,ha anya nem iratja ra a felet.

Tehat ezt a rairatast valamilyen indokkal birosagon nem lehetne visszacsinalni?

2014. dec. 27. 16:59
 15/38 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Mit nem értesz??

Ha már 10 éve így áll a dolog, akkor NEM LEHET VISSZACSINÁLNI!!!

A lakás, anyád és a férje nevén van: 50-50%-ban.

Ha anyukáddal valami történik, akkor neked le is út, fel is út.

A pasas, meg lehet, hogy elvesz és odavisz -jogszerűen- egy új nőt.

Te meg a tesódék hiába osztogatjátok magatok között, a nem létező milliókat!!

2014. dec. 27. 17:37
 16/38 A kérdező kommentje:

Oke en ertem 'kedves' valaszado

De te miert vagy ok nekul bunko? ;)

2014. dec. 27. 17:49
 17/38 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de olyan érthetetlen vagy.

A lakást 10 évvel ezelőtt felezték. Fele tulajdon anyudé, fele a férje nevén van. Ezen változtatni NEM LEHET!

Azt, hogy a 10 év alatt a férje 1 fűszálat nem tett keresztbe, senkit nem érdekel. Házasok, mindegy ki kereset többet, mindegy ki vette a tapétát, vagy a tányért, KÖZÖS VAGYON. Mellesleg 1 millió forintot 10 évvel ezelőtt csak adott a férj, hiszen te írtad.

Ha egyszerűen képtelen vagy felfogni, hogy a törvény szerint a férj tulajdonával nem rendelkeztek, és a vásárlás kivételével nem vehető el tőle, akkor keressetek fel egy ügyvédet.

2014. dec. 27. 17:54
 18/38 A kérdező kommentje:

Nem erthetetlen vagyok csak egyaltalan nem azt irtad anire kivancsi voltam...

Ezert kerdeztem meg megegyszer VILAGOSAN erthetoen!

De koszonom a valaszt..!

2014. dec. 27. 17:59
 19/38 A kérdező kommentje:

Jezus :D 1 millat adott a lakasba!!

Nem csak ugy :D

Anya lakasa van ebbe a hazba beleszamolva plusz a ferje 1 millaja.

Es ezert kerdeztem hogy meglehet e oldani a nnak elleenere h anya a felet joszandekvol rairatt mijozben annak az egy millioan koze nem volt a felehez a lakasnak hogy a ferj csak annyit kapjon amennyit o beletett..

Erted? :DD.

2014. dec. 27. 18:02
 20/38 A kérdező kommentje:

Hupsz :D

A helyesirasom kicsit szarra sikerult :Dd

Bocsi telefonrol irok..

Na de mindegy.. igazabol szerintem ez nem igy van teljesen ahogy leirod mert nem hiszem hogy erted a lenyeget :D

Ugyhogy megyunk ugyvedhez..

Koszi a valaszokat ;) :)

2014. dec. 27. 18:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!