Meg lehet akadalyozni hogy anya ferje "kapjon"anya halala utan a lakasbol?
Anyukam regen kb 10 eve osszejott egy ferfival.Annak a ferfinek 1.000000 Ft-ja volt csak anyanak pedig sajat lakasa.Ugy dontottek hogy osszekoltoznek.Elcsereltek anyu regi lakasat ami 3.200000Ft-ot szamitott bele ebbe a lakasba amit 4.200000 Ft-ert hirdettek akkor.Anya ferje csak 1 milliot adott bele,de anya amilyen hulye volt rairatta a felet...Anyuval gondolkodunk ezen mert nagyon beteg anyu..es ha esetleg megtortenne..akkor mi lenne utana.En 18 eves vagyok es van egy batyam aki 38 eves,vab csaladja.Anyut a ferje pedig kihasznalja nagyon...minden teren..Lehet valamit tenni hogy neki ne jarjon a lakas tobb mint fele? (Mivel anyu ferje meg abbol az 50%bol is kapna elvileg ami nekunk jar...)
Nem a penzre hajtok mert szeretem anyut nagyon..de azert nekem sem lesz mindegy hogy kb 15% jutna ram a tobb milliobol (egyetem finanszirozasara menne el..) amit anyu ferje lenyul ugy hogy o anno alig adott ebbe a lakasba..
Plusz tesom a felesegevel es a kisbabajaval iszonyat rosst korulmenyek kozott elnek..nekik is szukseguk lenne arra a par milliora
1. Anyukád akármit csinál, a férjnek jár a fele ház, mert közös tulajdon. Ezen semmiképpen nem tud változtatni, sem válással, sem azzal, hogy rádíratja a saját részét.
2. A fele ház a férj tulajdona, a másik felét egyenlö mértékben örökölné a férj és a két gyerek egy-egy harmad arányban. Ez ellen tudna anyád annyit tenni, hogy a saját részét ELADJA neked (ajándékozni nem érdemes, mert azt 15 éven belül meg lehet semmisíteni a többi örökösnek).
3. Ettöl függetlenül (mármint hogy anyád része kié lesz halála után), a férjnek az egész házra haszonélvezetni joga van, azaz ö dönt arról, hogy ki lakhat ott és akár a tulajdonos(ok)t is kizárhatja a lakáshasználatból.
Drága kérdező!
Felejtsd már el az ingatlan felét, mert az nem az anyudé, hanem a férje nevén van.
Azt csak 1 esetben kapjátok meg.
Méghozzá a következő módon.
1. Anyud beadja a válópert- elválnak
2. Anyud kifizeti a férje tulajdonrészét vagyis az ingatlan felét.- megkapja a pénz, lelép a férj, és az ingatlan 100%-ban anyud nevére kerül.
3. Öröklésnél ebben az esetben 100% ingatlanból 50-50% illeti meg az örökösöket vagyis téged és testvéredet..
Ha minden marad a régiben akkor marad az amit a törvény is előír.
Az ingatlan 50%át öröklitek csak. A másik 50%-a a férje tulajdona az nem kerülhet öröklésre.
Az özvegy a törvény értelmében holtig tartó haszonélvezeti jogot kap, és a tárgyak használatát.
De elküldtem a linket, kérlek olvasd el..
Ez így már érthető?????
Jaj istenem...
Azt azert kerdeztem mert az egyik valaszolo irta hogy rank tudna iratni az egesz lakast..
En tudom hogy nem lehet!!
Csak hogy mivel loszrt nem adott ebbe a lakasba a ferje ezert nem e lehetne /ha bebizonyitja anyu az adasveteli szerzodessel/ hogy a ferj csak annyit kapjon (+ esetleg az a haszonelvezetit) amennyit ebbe a lakasba o beleadott? Tehat hogy azt a fele lakas rairatast birosagi uton ervenyteleniteni tudja e anyu..
Ezt o kerdezi mert kozben olvasgattam neki a valaszokat.
Kioktatast nem kerek mert mi ilyenekben nem vagyunk jartasak neten meg konkretan a mi problemankra nincs valasz mert ez nem egyszeru!!
Mivel a ferjnek csak a lakas 1/3-a jarna igazabol,ha anya nem iratja ra a felet.
Tehat ezt a rairatast valamilyen indokkal birosagon nem lehetne visszacsinalni?
Kérdező!
Mit nem értesz??
Ha már 10 éve így áll a dolog, akkor NEM LEHET VISSZACSINÁLNI!!!
A lakás, anyád és a férje nevén van: 50-50%-ban.
Ha anyukáddal valami történik, akkor neked le is út, fel is út.
A pasas, meg lehet, hogy elvesz és odavisz -jogszerűen- egy új nőt.
Te meg a tesódék hiába osztogatjátok magatok között, a nem létező milliókat!!
Oke en ertem 'kedves' valaszado
De te miert vagy ok nekul bunko? ;)
Ne haragudj, de olyan érthetetlen vagy.
A lakást 10 évvel ezelőtt felezték. Fele tulajdon anyudé, fele a férje nevén van. Ezen változtatni NEM LEHET!
Azt, hogy a 10 év alatt a férje 1 fűszálat nem tett keresztbe, senkit nem érdekel. Házasok, mindegy ki kereset többet, mindegy ki vette a tapétát, vagy a tányért, KÖZÖS VAGYON. Mellesleg 1 millió forintot 10 évvel ezelőtt csak adott a férj, hiszen te írtad.
Ha egyszerűen képtelen vagy felfogni, hogy a törvény szerint a férj tulajdonával nem rendelkeztek, és a vásárlás kivételével nem vehető el tőle, akkor keressetek fel egy ügyvédet.
Nem erthetetlen vagyok csak egyaltalan nem azt irtad anire kivancsi voltam...
Ezert kerdeztem meg megegyszer VILAGOSAN erthetoen!
De koszonom a valaszt..!
Jezus :D 1 millat adott a lakasba!!
Nem csak ugy :D
Anya lakasa van ebbe a hazba beleszamolva plusz a ferje 1 millaja.
Es ezert kerdeztem hogy meglehet e oldani a nnak elleenere h anya a felet joszandekvol rairatt mijozben annak az egy millioan koze nem volt a felehez a lakasnak hogy a ferj csak annyit kapjon amennyit o beletett..
Erted? :DD.
Hupsz :D
A helyesirasom kicsit szarra sikerult :Dd
Bocsi telefonrol irok..
Na de mindegy.. igazabol szerintem ez nem igy van teljesen ahogy leirod mert nem hiszem hogy erted a lenyeget :D
Ugyhogy megyunk ugyvedhez..
Koszi a valaszokat ;) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!