Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyetemisták! A ti családotok...

Egyetemisták! A ti családotok megérti, hogy karácsonykor is tanulnotok kell?

Figyelt kérdés
Nálunk most ország-világ sértődik, mert ezen a drága napon is a program, hogy ülök és tanulok. Nem tudom egyszerűen megértetni velük, 29-én és 30-án is vizsgázom, nagyon nehezek, szenvedek velük mint a franc, nem tudok mások lelki világára tekintettel lenni úgy, hogy meg ne bukjak hétfőn és kedden. Mit csináljak? Hiába magyarázom nekik, hogy számomra az egyetem az első, egyszerűen nem értik.
2014. dec. 24. 11:31
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
26%

Először is beszólok: ne gyk-n b..szd az időt, ha takarítani nem tudtál tanulás mellett, akkor ezt sem kéne nyomni. (Zárójelben: azért én is úgy tanulok, hogy közben megy a facebook, meg minden. 20-25 percnél tovább aktívan nem lehet figyelni... kivéve ha másnap van a vizsga, éjjel 11 van és még nem értél végig az anyagon :D)

Nem értem, hogy miért vettél fel két ünnep közé vizsgát? Alap egyetemista szabály, hogy december 24 és január 3-4 közötti időszakra nem veszünk fel vizsgát, mert úgysem fogunk rá tanulni normálisan. Ha meg kicsi az egyetem és nem úgy veszed fel a vizsgákat, ahogy akarod, akkor meg a villamos szablya rá a rövidnadrágot arra az elmeroggyant tanárra, aki ilyen időbe ír ki vizsgát. Saját sulim zárva is van a két ünnep között. Mondjuk aztán vannak olyan idióta egyetemek, ahol egy szerencsétlen szociális munkás hallgatónak is 12 vizsgája van, míg máshol még mérnökin is meg lehet úszni 4-5-el, megajánlott jegyekkel.

2014. dec. 24. 20:40
 32/33 anonim ***** válasza:
100%

Valahol már írtam, hogy a szüleim megértenék, de nekem nem esne jól. Esetleg még annyi jutott eszembe, hogy talán magukra hagyva érzik magukat a szüleid. Nem tudom hányan vagytok a családban, az én édesanyám például egészen hétfő estig egyedül volt itthon. Tudtam, hogy ma ebédre vendégek jönnek, gondoltam, hogy segítségre lesz szüksége, így hétfő este hazautaztam, kedden együtt nagybevásároltunk, megsütöttük a sütiket és kitakarítottunk. Azt hittem este 10-re már, hogy összeesek a végkimerülésben, anyu is. El sem tudom képzelni milyen lett volna neki, hogyha ezt egyedül kell megcsinálnia. A család többi része csak tegnap éjszakára ért haza, így tudtak jönni. Ki is hangsúlyozta anyu, hogy egyedül nem is tudja hogy ért volna mindennek a végére. Nem lehet hogy ez fáj a te szüleidnek is?

Egyébként tényleg csak tippelni tudok, ha már így alakult és számodra nem olyan fontos az ünnep, akkor tanulj és ne törődj azzal, hogy ki mit szól hozzá.

Azért kérlek egy jó tanácsot fogadj el. Nagyon helyes, hogy a no. 1 az egyetem most neked, de SOHA ne felejtsd el, hogy honnan jöttél!!! Nem tudom milyen a kapcsolatod a szüleiddel, de mindig ők lesznek azok, akiknek az ajtaja bármikor nyitva áll előtted. Ezt becsüld meg, figyelj rájuk és szeresd őket nagyon, amíg lehet!

2014. dec. 24. 20:44
 33/33 anonim ***** válasza:
69%
Éveken át végigtanultam a karácsonyt, nem csak egyetemen, már gimiben is. Megszokták. Bár nálunk alapból nincs valami nagy ünneplés, sem közös vacsora, se rokonok. Bár amikor karácsonykor tanulnom kellet, inkább nem mentem haza. Nem a megértéssel volt gond, hanem az állandó üvöltözéssel otthon, soha nem lehetett tőlük rendesen tanulni.
2014. dec. 24. 22:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!