Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyetemisták! A ti családotok...

Egyetemisták! A ti családotok megérti, hogy karácsonykor is tanulnotok kell?

Figyelt kérdés
Nálunk most ország-világ sértődik, mert ezen a drága napon is a program, hogy ülök és tanulok. Nem tudom egyszerűen megértetni velük, 29-én és 30-án is vizsgázom, nagyon nehezek, szenvedek velük mint a franc, nem tudok mások lelki világára tekintettel lenni úgy, hogy meg ne bukjak hétfőn és kedden. Mit csináljak? Hiába magyarázom nekik, hogy számomra az egyetem az első, egyszerűen nem értik.
2014. dec. 24. 11:31
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%
Nàlam is megértik, mondjuk én màr a férjemmel karàcsonyozok.a sütiket éjszaka meg hajnalban sütöttem meg, ma csak délelött tanultam, ma délutàn a csalàdé.De holnaptol mehet tovàbb a statisztika meg szàmvitel.szerencsére nincs még gyerek, igy sokkal könnyebb :-)
2014. dec. 24. 12:06
 12/33 anonim ***** válasza:
100%
utso vagyok.De ha nem éRtenék meg, én biztos letojnàm.Ahogy valaki irta, inkàbb duzzogjanak ök, minthogy potvizsgàzni kelljen.
2014. dec. 24. 12:07
 13/33 anonim ***** válasza:
100%
én 29-én vizsgázom nekem megértik, nem kell elmennem a rokonokhoz.
2014. dec. 24. 12:09
 14/33 anonim ***** válasza:
100%
Már nem vagyok egyetemista, de nálunk anno már december második hetében elkezdődött a vizsgaidőszak. Én a karácsonyi ünnepekre végezni szoktam a vizsgákkal az őszi félévekben (mérnöki karon). Egyszer volt rá példa, hogy január 4-én is vizsgáznom kellett két tárgyból. Nálunk sok tárgyat lehetett teljesíteni zárthelyikből és elővizsgákkal, én mindig éltem is ezekkel a lehetőségekkel. De ha nem így lett volna, akkor sem tanultam volna karácsonykor. Az számomra szent és sérthetetlen. Nem is tudnék tanulni, mert folyton azon járna az eszem, hogy ki mit csinál. Ezért tanultam mindig éjjel, akkor már nem volt semmi, ami elvonta volna a figyelmemet. Ha majd a gyerekeim egyetemisták lesznek, akkor természetesen megértem majd, hogy tanulniuk kell az ünnepek alatt is, de azért ne a könyvvel a kezében bontsa már ki az ajándékot.
2014. dec. 24. 12:17
 15/33 anonim ***** válasza:
49%

Megértették volna, de mindig úgy szerveztem, h ne kelljen vele szenvedni.

El nem bírom képzelni, h melyik az az iskola, ahol két nap pihi nem fér bele.

Aki pedig írta, h első évesként már most így megfogja a bevjog meg a poli...hát nem sokat jósolok neki...

2014. dec. 24. 12:27
 16/33 anonim ***** válasza:
69%

Tanulj és ne legyen bűntudatod! Épp elég szívás, hogy ezzel kell foglalkoznod még ilyenkor is. Készülj fel, majd ha túl leszel a vizsgaidőszakon, akkor majd "kiengesztelheted" a családodat közös programokkal.

22/L (egyetemista)

2014. dec. 24. 12:36
 17/33 moonlightsentinel ***** válasza:
93%
Nekem is lesz vizsgám a két ünnep között, mégis úgy intéztem, hogy karácsony előtt tanultam meg utána fogok, ez az 1-2 nap szerintem mindenkinek bele kell, hogy férjen :)
2014. dec. 24. 12:41
 18/33 anonim ***** válasza:
75%

Mikor én mondtam nekik, hogy tanulni fogok, azt mondták, hogy "Karácsonykor? Ne már! Meg fog ártani a sok tanulás, minek annyit tanulni."

Hozzáteszem, hogy egyikük sem járt egyetemre, érettségijük van, az egyetemi tanulmányaimban nem is támogatnak nemhogy anyagilag, de más téren sem.

Én tanulok, ebédelni megyek majd, de ennyi. Most fontosabb a tanulás, igaz nekünk két ünnep között nincsenek vizsgák, de 5-én két vizsgám is lesz.

2014. dec. 24. 12:42
 19/33 anonim ***** válasza:
100%

A szüleim mindketten diplomások, megértenék, kivétel ha egy pillanatra sem dugnám ki az orromat közéjük. Számomra a karácsony a szeretet ünnepe. Mindig úgy szerveztem a dolgaimat, hogy ezt az 1-2 napot a szeretteimmel tölthessem, ne kelljen tanulnom. Olyan előfordult, hogy egész napos vendégeskedés után este leültem rajzolni (mérnök vagyok), de soha eszembe sem jutott végigtanulni a karácsonyt, nem is lennék képes rá.

A szüleim megértik, ha bármikor bezárkózom egy hétre a szobámba és nem tudok senkihez két értelmes szót szólni. Azt is megértenék, ha ajándékozás és vacsora után eltűnnék, de ez az én lelkemnek nem esne jól. Évek óta csak a nagyobb ünnepeken van együtt az egész család, ilyenkor jól esik velük lenni és nem az egyetemen görcsölni. Arra ott van az év további 360 napja.

Kinek ez a felfogása, kinek az. A te szüleid is valószínűleg csak azt sérelmezik, hogy nem vagy a családdal. Neked kell eldöntened mi a fontosabb és eszerint cselekedned! Majd megbékélnek...

2014. dec. 24. 12:48
 20/33 anonim ***** válasza:
100%

jan 3 ra volt Zv időpontom

senki nem értette meg csak a barátom anyukám nyafogott hogy miért ülök a gép előtt egésznap...

Sz..d le

2014. dec. 24. 13:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!