Ti otthagynátok a munkahelyeteket ebben az esetben?
Ez több dologtól is függ.
Első és legfontosabb: Te szeretnél gyereket? A párod keres annyit, illetve álltok úgy anyagilag, hogy fel tudjátok nevelni?
Amennyiben Te még nem állsz készen a gyerekre ne szülj csak azért, mert Ő ezt szeretné. Ha anyagilag sem álltok úgy, akkor meg főleg. Ebben az esetben inkább keress másik munkahelyet!
A párod fizetéséből meg tudtok élni?
Mennyire szereted a munkád attól függetlenül, hogy fárasztó?
Sok mindentől függ ez...én is keltem évekig fél ötkor sosem tudtam megszokni tiszta hulla voltam ráadásul suliba is jártam mellette.
Most munkanélküli vagyok és nem könnyű sőt irgalmatlan nehéz elhelyezkedni.
Szerintem nézz szét az állás portálokon és nézd meg hány helyre felelnél meg és hová tudnád elküldeni az önéletrajzod.
Én munka mellett keresnék ha a délutánod szabad tehát nem 10-12 órát nyomsz le akkor az önéletrajz mellé odaírhatnád, hogy nem vagy munkanélküli hanem állásváltást akarsz tehát ha megfelelnél akkor x-y idő intervallumban hívjon további információkért.
Ezt is meg lehet lépni de nem egyszerű.
Gyereket meg akkor vállalj ha te is úgy gondolod, hogy itt az ideje.
De ha most ebbe belemész akkor ne lépj ki előtte mert anyagilag rosszabbul jársz.
Úgy érzem a válaszodban benne is van a kulcsszó, azaz "majd" akarsz gyereket, tehát nem most, úgyhogy a megoldás a munkaváltás lenne.
Mennyit keresel és mi a munkád?
Az a legfontosabb, hogy míg nem találtál másik munkahelyet, addig ne hagyd ott a jelenlegit, mert bármennyire is fárasztó és megterhelő, legalább VAN munkád, ezért nincs gondod a megélhetéssel. Én is azt tudom javasolni, amit korábban írt egy hozzászóló: szabadidődben nézegess új állások után és ha sikerült új helyet találni akkor hagyd ott.
Szerintem ne az utazási költséget vedd figyelembe! Ugyanis lehet, hogy találnál olyan munkahelyet, ahol ugyan nem térítik a bejárást, de emberi időben kelhetnél és érhetnél haza, azaz nem lennél hulla.
Jaa, hát így azért egy kicsit más a helyzet. Akkor a te fizetésedből éltek lényegében? És ő így mondogatja, hogy hagyd ott a munkádat? Mi a terve, akkor miből fogtok élni?
A szüléssel kapcsolatban, ha még így érzel, egyelőre ne szülj. Illetve semmiképpen ne vállalj vele gyereket, amíg nem dolgozik, és nem rendeződik az anyagi helyzetetek, mert csak nyomorogni fogtok mindhárman. Hány évesek vagytok egyébként?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!