Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ti otthagynátok a munkahelyete...

Ti otthagynátok a munkahelyeteket és hazamennétek?

Figyelt kérdés
Szóval...Ausztriában dolgozom au-pair-ként, vagyis most már házvezetőnőként, 400 euró a fizetésem. (Aki tisztában van az átlag osztrák fizetésekkel az tudja, hogy ez mit jelent....) És őszintén megmondom már egyre nehezebben bírom. Úgy érzem kihasználnak, a teljes 3 szintes ház takarítása mellett még mosni, vasalni is kell, főzni és egy kislányra vigyázni. Nem igazán érzem jól magam, most ráadásul még a teljes fizumat sem kapom meg, mert valamit elszúrtam, ami itt most nem is lényeg, tehát ebben a hónapban 300 eurót kapok csak. Nagyon szeretném itthagyni és hazamenni és otthonról másik munkát keresni, de ugye akkor meg egy ideig nem lesz fizum...ti mit tennétek? Nem jutok dűlőre.
2014. aug. 24. 20:36
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
(ja és nem vagyok bejelentve sem)
2014. aug. 24. 20:37
 2/15 anonim ***** válasza:
73%

Filléres fizetéssel szúrják ki a szemed...

120 ezer forintért otthon is dolgozhatsz, kevésbé megerőltető munkahelyen is.

2014. aug. 24. 20:40
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát 400 euró még itthon se nagy fizetés, nemhogy odakint. Én hazajönnék
2014. aug. 24. 20:40
 4/15 anonim ***** válasza:
92%
Vannak szüleid, akikhez ideiglenesen visszaköltözhetsz? Ezt a munkát mindenképpen ott kell hagyni, ennek semmi értelme, csak tönkretesz.
2014. aug. 24. 20:43
 5/15 anonim ***** válasza:
83%
Én azon gondolkodom, hogy hogy tudtak egyáltalán erre rávenni? Nem érezted, hogy komplett átverés az egész?
2014. aug. 24. 20:45
 6/15 anonim ***** válasza:
27%
Keress magyar kamiont, beszélj a sofőrrel aki importtal jön haza, és vitesd haza magad. Sok ember segít a másikon.
2014. aug. 24. 20:46
 7/15 anonim válasza:
100%
Ha van hova hazajönnöd, és ki tudod húzni valahogy addig, amíg nem találsz itthon munkát, akkor ne gondolkozz, csomagolj, és indulj! Ez a munka messze nincs megfizetve, de meg belerokkansz, a semmiért. Hagyd ott!
2014. aug. 24. 20:46
 8/15 anonim ***** válasza:
81%
Ez az egész nem a te kudarcod, eszedbe ne jusson igy gondolkozni. Átvertek, és ennyi, tapasztalatnak jó volt számodra. Legalább megtanultál németül tökéletesen. Ennyit profitáltál belőle. Én már a helyedben holnap reggel eljönnék. Egy percet nem maradnék tovább.
2014. aug. 24. 20:49
 9/15 anonim válasza:
27%

Hm, nem küldte el a válaszom.

A helyedben én nem jönnék haza, ha vissza akarok menni, ugyanis innen nehezebb találni munkát. Ha már kint vagy, van egy bejelentett szállásod, akkor inkább keress most valami másik állást.

2014. aug. 24. 20:52
 10/15 anonim ***** válasza:
92%

Én az osztrák határ mellett élek, dolgoztam Ausztriában (a párom most is). Jól ismerem az osztrákokat, sejtem, milyen lehet neked. Hamarosan én is megyek ki megint dolgozni, de kb. úgy gondolok a kinti munkára, mintha a saját temetésemre mennék.

Az a helyzet, hogy a legtöbb osztrák, valami hitleri indíttatásból felsőbbrendűnek képzeli magát az összes külföldinél, és azt hiszik, minden kelet-európai egyszerre ugrik nekik bármilyen alja munkát megcsinálni "egy kis euróért", ami náluk egyenlő az éhbérrel, a nullával. Az a szomorú, hogy gyakran igazuk is van és tényleg találnak ilyeneket. De mindegy, ebbe nem bonyolódok bele.

Szerintem menj haza, esetleg menj el rendesen dolgozni kint, de készülj fel, hogy lakás, rezsi, étel és egyebek mellett, amiket most állnak neked, nem fog maradni talán még 400 euród sem. De a megaláztatást és az osztrák rabszolgahajcsár munkamorált én sem bírnám (nem is fogom) sokáig.

2014. aug. 24. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!