Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek jogosan megy a...

Szerintetek jogosan megy a cirkusz napok óta azért, mert akarok venni magamnak egy kocsit? Nem mindegy mire költöm a saját pénzem?

Figyelt kérdés

Szóval 2 éve diplomáztam és azóta dolgozom, 24 éves vagyok és megkaptam a decemberi bónuszom meg 1,5 év alatt is tettem félre. A jogsim 18 éves korom óta megvan, de szinte nem is használom, csak néha a szüleim autóját.

Most megtehetném, hogy vegyek magamnak egy új, de olcsóbb kategóriájú (kb. 3 milliós) városi kocsit, a pontos specifikációk most lényegtelenek, de mióta felhoztam anyáméknak az ötletet megy a cirkuszolás, ajtócsapkodás.

Először az volt a baja, hogy egyáltalán miért kell ilyen drágán autót venni, miért nem jó a pár százezres használt első kocsinak és miért fontosabb az autó mint a lakásra vagy fontosabb dolgokra való gyűjtés, aztán mondtam neki, hogy nekem gagyi kocsi nem kell és elhordott mindenféle szemétládának.

Aztán azt kezdte el felhozni, hogy nemhogy inkább kifizetném a házon a hitelt, mert hogy miattam vette fel a hitelt apámmal, hogy jól éljek, meg eltartott és 18 évesen elküldhetett volna dolgozni mint őt az anyja és nincs az egyetem.

Eléggé nevetséges, az neki miért lett volna jó?

Egyébként a netet, ruhákat, kajákat magam fizetem, mielőtt ezzel támadnátok.

2014. dec. 17. 21:06
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/75 anonim válasza:
5%
Miért? Nem kell fikázni, magamnak élek ennyi, nekem ez kell, megveszem a BMW-t kipörgetem, kicsit feltuningolom és jól élek. Meg mindig van hova hazamenni, bevallom 19 évesen még anyukámnak a kicsi fia vagyok és az is maradok mindig neki, azt mondta bármikor hazamehetek, ha rossz útra tévedek akkor is, én nem vagyok családapa nekem nem kell a ház, csak a gond van vele, nekem jó itthon, megvan mindenem.
2014. dec. 17. 23:04
 42/75 anonim ***** válasza:
68%

37-es nagyon tevedsz. Kirakhatnak a szuleid, ha 18 elmultal a hazbol. (18 alatt meg beadhatnak gyermekotthonba vagy mibe.)

Az o nevuk van a lakas tulajdonlapjan, ok hatarozzak meg, hogy ki lakhat ott. Ha felszolitasra nem mesz el, akkor rendort is hivhatnak.

Szoval remelem jol kijossz a szuleiddel.

2014. dec. 17. 23:07
 43/75 anonim ***** válasza:
97%

Az autó nem befektetés, nem úgy mint egy lakás. Gyakorlatilag pár év alatt az autód nem sokat fog érni. Ami önmagában nem baj, ha lenne már saját háttered, lakásod. De így? És ha összetörik, ellopják? Ha úsznátok a pénzben, akkor oké, miért ne, de erről szó sincs.

ELképzelem, hogy lánykák beszállnak a 3 millás autódba, és hazafuvarozod őket anyucihoz :)

2014. dec. 17. 23:08
 44/75 anonim ***** válasza:
70%

37, 41: a 42-est altalanossagban irtam. Meg 19 vagy, fiatal, de remelem

gondolsz a jovore is, mert egy 30 eves ferfi mar eleg nagy teher a szuloi hazban...

2014. dec. 17. 23:11
 45/75 anonim válasza:
80%
a szüleid mondhatják hogy te vagy a pici fiúk így meg úgy ki lesz nyalva a segged ... de mi lesz veled ha lesz egy csajod ? elviszed anyucihoz és megdugod a játékautós szobádban ...? ugyan már erre te is hamarosan rá fogsz jönni vagy ha nem az a te bajod akkor nem is mondtam semmit nem érdemes :D
2014. dec. 17. 23:11
 46/75 anonim válasza:
2%

Igen, de ha nagyon jól fogok állni anyagilag, mert az az igazság, nagyon jó házban vagyunk, és már megszoktam, nekem meg max egy kis viskóra ha lenne pénzem...az meg..

De ha nagyon sok pénzem lesz, és meglesz a kocsim, akkor jöhet a ház.

De én imádom a kocsikat, a kocsiknak élek, ha legatyásodok, akkor is, az utolsó fillérem beletankolom a kocsiba, és megyek egy kört, hallom ketyerészni a motort, nyomogatom a gázt, megrázza a kasztnit, egy ház ilyet nem tud, oda csak pihenni megy az ember.

A lányoknak meg nem hinném, hogy ez probléma lenne, én ilyen vagyok, ez van.

2014. dec. 17. 23:14
 47/75 anonim válasza:
az meg a másik hogy még fiatal vagy 19 most még oké anyunál lakok és van ösztöndíj és ha már nem lesz kifogod járni a sulit ... és nem fogsz többet kapni .. én a helyedben inkább félretennék hogy be legyen biztosítva a jövőm ... anyuci nem mindig lesz ... és hidd el ha már nem lesz pénz visszagondolsz és azt fogod mondani hogy basszus de hülye voltam a sok pénz beleöltem ebbe a roncsba ... amire gondold csak át mennyit is költöttél és próbáld el eladni felét se kapod vissza
2014. dec. 17. 23:16
 48/75 anonim ***** válasza:
38%

Amugy mit dolgozol, hogy 2 millas autot vettel es igy tudod, hogy 30 evesen nagyon jol fogsz allni anyagilag?

Van ismeros, aki vadiuj Honda Civicet kapott par eve a szuleitol, mennyi egy olyan auto ujonnan? Chiptuning, minden tuning, sotetitett ablakok.

2014. dec. 17. 23:39
 49/75 anonim ***** válasza:
88%
Valakinek nagyon belegázoltunk a lelkivilágába mert nem alázzuk 100%-al a kérdezõt! Nem arról van szó h mindenbe vele értünk egyet, de nem is savazzuk rögtön, erre megy a lepontozás! Gyerekes! De kérdezõ még nem kaptunk választ a hitellel kapcsolatban, mert nem mindegy a sztori szempontjából h milyen fajta.
2014. dec. 18. 00:27
 50/75 anonim ***** válasza:
19%

ma 00:27

Elég szomorú, hogy neked az a célod, hogy alázd őt, nem pedig a tanácsadás és a segítségnyújtás, hisz erre van ez az oldal.

Mit szeretnél kompenzálni a százalékaiddal és azzal, hogy az interneten alázol egy embert?

Na igen, és a százalékokért hisztizés nem gyerekes?

Gondolom mint dolgozó ember van jobb dolga is fél egy körül, mint arra válaszolni, hogy a szüleinek milyen hitele van. Mondjuk talán alszik?

2014. dec. 18. 00:45
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!