Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek jogosan megy a...

Szerintetek jogosan megy a cirkusz napok óta azért, mert akarok venni magamnak egy kocsit? Nem mindegy mire költöm a saját pénzem?

Figyelt kérdés

Szóval 2 éve diplomáztam és azóta dolgozom, 24 éves vagyok és megkaptam a decemberi bónuszom meg 1,5 év alatt is tettem félre. A jogsim 18 éves korom óta megvan, de szinte nem is használom, csak néha a szüleim autóját.

Most megtehetném, hogy vegyek magamnak egy új, de olcsóbb kategóriájú (kb. 3 milliós) városi kocsit, a pontos specifikációk most lényegtelenek, de mióta felhoztam anyáméknak az ötletet megy a cirkuszolás, ajtócsapkodás.

Először az volt a baja, hogy egyáltalán miért kell ilyen drágán autót venni, miért nem jó a pár százezres használt első kocsinak és miért fontosabb az autó mint a lakásra vagy fontosabb dolgokra való gyűjtés, aztán mondtam neki, hogy nekem gagyi kocsi nem kell és elhordott mindenféle szemétládának.

Aztán azt kezdte el felhozni, hogy nemhogy inkább kifizetném a házon a hitelt, mert hogy miattam vette fel a hitelt apámmal, hogy jól éljek, meg eltartott és 18 évesen elküldhetett volna dolgozni mint őt az anyja és nincs az egyetem.

Eléggé nevetséges, az neki miért lett volna jó?

Egyébként a netet, ruhákat, kajákat magam fizetem, mielőtt ezzel támadnátok.

2014. dec. 17. 21:06
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/75 anonim ***** válasza:
59%
"az ő házukon"??? Te nem ott laksz? Nem te fogod örökölni?
2014. dec. 17. 21:22
 12/75 anonim ***** válasza:
82%
Igaza van anyádnak,első kocsi úgyis törik,mire lesz rutinod.Minek a drága autó?
2014. dec. 17. 21:23
 13/75 anonim ***** válasza:
86%

"Mivel miattad vették fel a hitelt a saját házukra, azt illene visszafizetned előbb"

Már ne is haragudj, de miért kéne egy fiatalnak visszafizetni azt a hitelt, amit a szülei évekkel azelőtt vettek fel? Mióta szokás kifizettetni a gyerekkel, amit ráköltök a születésétől kezdve? A szülők döntöttek úgy, hogy gyereket vállalnak, ők döntöttek úgy, hogy nagy házba költöznek, ők döntöttek úgy, hogy hitelt vesznek fel 20 évre. Egyáltalán nem tartom jogosnak, hogy ezt a gyereken követeljék.

2014. dec. 17. 21:23
 14/75 anonim ***** válasza:
91%

Koltozz el akkor.

De az hogy 24 evesen anyukadekkal laksz, az o nyakukon logsz, es csak ezert tudtal ennyi penzt felrerakni es ahelyett, hogy orulnel, hogy nem kell alberletre koltened es nyugodtan gyujhetned a penzt sajat hazra neked 3 millas auto kell, mert a gagyi az nem jo. mikozben anyadek nyogik a lakashitelt.

Mar nem vagy egyetemista ( amugy azert is halas lehetnel, hogy vegig eltartottak, sot keg most is fedelt adnak a fejed fole) dolgozol, otthon fizeted a netet ( lol) es benyognel nekem egy ilyet en megkernelek hogy legy oly szives es akkor koltozz el a 3 milladbol, ha ennyi hala nem szorult beled az elmult. 24 evert, es razod a rongyot mikozben mi a szuleid meg fenntartjuk a hazat, aminek nem kis koltsege van.

Pont jo amugy az idozites, van diplomad, munkad, penzed. Meg lehet mutatni, hogs hogy megy magadtol.

Hihetetlen emberek vannak, de sose kedveltem a halatlan, kinyaltseggu evfolyamtarsakat, egyetemistakat, akik azt se tudjak hol all a fejuk. Vicces ezeket az embereket felnottkent latni, ahogy apuci-anyuci nelkul kakit se tudnak letenni az asztalra.

2014. dec. 17. 21:25
 15/75 anonim ***** válasza:
80%
14 ! Ott a pont!!
2014. dec. 17. 21:28
 16/75 anonim ***** válasza:
83%

13-as gondokom nem az egesz hitelt fizettetnek vele, hanem valami lakbert varna a szerencsetlen anyja, nem azt hogy mas faxaval veri a csalant a kolyke a 3 millas autoval, mivel ha alberletet kellett volna fizetnie tuti nem tudna megvenni.

Azert a neten kivul nem artana valamit hazatolni, ha mar egesz egyetemista korod vegegig eltartottak. Gondolom szegeny anyukad mossa meg a gatyadat is, meg foz rad.

2014. dec. 17. 21:29
 17/75 anonim ***** válasza:
45%
9 Akkor viszont az se legyen ciki, ha 300 ezres autód van.
2014. dec. 17. 21:35
 18/75 anonim ***** válasza:
91%

"de pl. autó nélkül át sem tudna költözni."

:D

Tömegközlekedve, busszal költöztünk párommal az első albérletünkbe. Fordultunk vagy 20-szor, de megoldottuk.

Az autónak huszadrangúnak kellene lennie a "nagy önállósodás" terén, ha még a lakhatásáról se gondoskodott az illető.

Egyetlen kivétel, amikor munkaeszköz a kocsi. De még ha erről lenne szó, akkor se kéne eltapsolni az eddigi kemény 1,5 éves munkaviszony összes megtakarítását rá!

2014. dec. 17. 21:38
 19/75 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy miből gondoljátok, hogy nyögik a hitelt, egyáltalán nincsenek rászorulva az én segítségemre, mégis megveszem magamnak ami kell, sose kérek tőlük pénzt.

Ha mondja anyám, hogy fizessek ki valamit, hozzak ezt-azt, akkor megcsinálom, de itt mégis milliókról van szó, haza igaz nem adok, de nem is kérik.

Egyébként az egész hitelt szeretnék, hogy fizessem ki.

Az albérletet többen is említettétek mint alternatíva, csak sok értelmét nem látom, mert nem szeretnék egyedül élni és itt is eléggé külön vagyok, saját lakás jó lenne, de az amúgy se 3 millió, esetleg nyitok majd egy lakástakarék-pénztárt, de egy kocsi azért már illene 24 évesen, nem sok olyan munkatársamról tudok, aki buszozik a munkahelyére.

Anyámat meg nem ismeritek, volt olyan barátnőm aki nem volt neki szimpatikus és képes volt addig keverni a szart, amíg szét nem mentünk.

2014. dec. 17. 21:38
 20/75 anonim ***** válasza:
65%
13 Azért, mert a kérdező MIATT vették fel, ott van a mondatban. Nem tudom, hogy mire kellett a pénz, mert ezt nem írta le, de ha pl. azt mondta, hogy kell a főiskolájára 2-3 milla és felvettek neki a szülei hitelt és úgy volt megbeszélve, hogy vissza kell adnia, akkor azt vissza illik fizetni.
2014. dec. 17. 21:39
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!