Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek jogosan megy a...

Szerintetek jogosan megy a cirkusz napok óta azért, mert akarok venni magamnak egy kocsit? Nem mindegy mire költöm a saját pénzem?

Figyelt kérdés

Szóval 2 éve diplomáztam és azóta dolgozom, 24 éves vagyok és megkaptam a decemberi bónuszom meg 1,5 év alatt is tettem félre. A jogsim 18 éves korom óta megvan, de szinte nem is használom, csak néha a szüleim autóját.

Most megtehetném, hogy vegyek magamnak egy új, de olcsóbb kategóriájú (kb. 3 milliós) városi kocsit, a pontos specifikációk most lényegtelenek, de mióta felhoztam anyáméknak az ötletet megy a cirkuszolás, ajtócsapkodás.

Először az volt a baja, hogy egyáltalán miért kell ilyen drágán autót venni, miért nem jó a pár százezres használt első kocsinak és miért fontosabb az autó mint a lakásra vagy fontosabb dolgokra való gyűjtés, aztán mondtam neki, hogy nekem gagyi kocsi nem kell és elhordott mindenféle szemétládának.

Aztán azt kezdte el felhozni, hogy nemhogy inkább kifizetném a házon a hitelt, mert hogy miattam vette fel a hitelt apámmal, hogy jól éljek, meg eltartott és 18 évesen elküldhetett volna dolgozni mint őt az anyja és nincs az egyetem.

Eléggé nevetséges, az neki miért lett volna jó?

Egyébként a netet, ruhákat, kajákat magam fizetem, mielőtt ezzel támadnátok.

2014. dec. 17. 21:06
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/75 anonim ***** válasza:
92%

Igazad van, ha kocsit veszel! - ám csak akkor, ha anyádnak kifizeted a mosás-főzés-takarítás díját, miközben hozzájárulsz lakhatásod költségeihez is!

.

Egyetemi tanulmányaid során hallottál ilyenekről:

áramszámla, vízdíj, közös költség/épületadó és hasonlók?

Ne arra légy büszke, hogy egyetemet végeztél, hanem szüleidre, akik erejükön felül (hitel!) biztosítottá azt!

2014. dec. 17. 22:12
 32/75 anonim ***** válasza:
78%

Sztem itt sokan el vannak tévedve! 1: megint jönnek a mártírkodók, hogy bezzeg én...... de már bocs ez nagyon gáz, ha vki így beszél! (nekem is lenne mire)

2: Nem ciki ilyen fiatalon otthon lakni. Sokan ekkor fejezik be a tanulmányaikat! Az más tészta ha nem segít be a szülõknek, ha már tud. Illetve ha a szülõ nem akarja eltartani!

3: Milyen hitelrõl van szó? Mert ha lakáshitel akkor lehet én is beintenék, mert errõl a gyerek nem tehet. Ha miatta vettek fel valami hitelt pár éve, na azt én is kifizettetném!

4: Abban igaza van a szülõknek, h felesleges ilyen drága kocsi. Rápirítanék a gyermekemre h mikor lett ilyen fellengzõs? Ha megvesz egy ilyen drága kocsit, akkor legyen szíves eltartani magát!

Szóval összességében sztem a megoldás: olcsó kocsi, albi vagy fizetni a szülõknek minimum rezsit. Illetve kiváncsian várom h milyen hitelrõl van szó???

2014. dec. 17. 22:14
 33/75 anonim válasza:
17%

nyugi kérdező itt most mindenki előadja, hogy 12 éves kora óta a bányában dolgozik mindennapi betevőjéért és 14 éves kora óta albérletben lakik

én is otthon lakom minden forintomat kocsikra és tuningolásukra költöm, nem cigizek, nem iszom, nem bulizom, nem drogozom, miért probléma ez?

anyám szeret ezáltal hazamegyek elfekszek a nappaliba mondod muter mi a kaja mi a pia, főznek mosnak takarítanak rád királyként élek, mi ezzel a baj?

2014. dec. 17. 22:14
 34/75 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem anyád már csak kínjában mondta, hogy fizesd ki a hitelüket, hogy ne hülyeségre tapsold el a pénzed.

Miért nem jó egy pár éves használt autó?

2014. dec. 17. 22:16
 35/75 anonim válasza:
100%
Te normális vagy ember?! oké én neked adok igazat szerintem anyud elviselhetetlen természete miatt akartad megmutatni hogy igenis mondhatsz neki ellent támogatom az autó ötletet és én se fizetném ki a hitelt ... de ezt te sem gondoltad komolyan hogy 3 millás ELSŐ autót veszel ugyan már én 15 éves voltam amikor először dolgoztam német országban nyaranta 1-2000 eurókat kerestem amiből saját magamnak fizettem az iskolámat a jogsimat ... és 200 euróért vettem egy teljesen normális Ford Cougart !! sport autó semmi gond nincs vele 3éve megvan és még így is nekem van a legjobb autóm a környéken anyámnál lakok én is nem hiszem hogy tényleg gond lenne ezzel de én megbeszéltem vele hogy fizetek mindent magamra és besegítek neki is ezen nem csak a netet meg a kaját értem.. vizet villanyt mindent ..(végzős vagyok ) autóm van félretett pénzem van ... anyámnak besegítek ... Anyud meg teljesen jogosan ideges .. én sem örülnék neki ha a gyerekem elszorná a pénzét olyan dologra amit olcsóbban is meglehet oldani ha nem is gagyi autót akarsz 1,5 milláért már simán lehet venni luxusautót és még akkor is van 1,5-öd javaslom hogy beszéld meg a szüleiddel nyugodtan hogy mi is van Valószínűleg anyud csak idegből mondta hogy fizesd ki a hitelt ő sem gondolta komolyan hogy elküldött volna dolgozni mert általában az anyák jót akarnak a gyerekeiknek ... ezért javaslom hogy inkább együtt menjetek el megvenni az autót így segíthetnek hogy ne legyél barom és ők is megnyugodnak
2014. dec. 17. 22:51
 36/75 anonim ***** válasza:
98%

Kérdező!

Hozzá vagyunk szokva már itt a gyíkon, hogy a sokdiplomás "atomtudósok" rázzák itt a rongyot, de sokszor még egy levelet sem képesek megcímezni.

Te sem nagyon tudod, hogy hogyan is kellene megállani a saját lábadon, az anyucidék segítsége nélkül.

Autóvétellel kapcsolatban viszont jó ha megjegyzed, hogy új autót,

- csak cégek,

- gazdag magánemberek, és

- az erejükön felül költekező lúzerek vesznek!

Amúgy ahogy ha kihozod a kereskedésből a hárommillás verdát, már az ajtóban el is buktad a felét!

Megér neked másfél millát, hogy egy olyan autód van amiben te fi*ghattál először?!

2014. dec. 17. 22:53
 37/75 anonim válasza:
1%

Én még csak 19 vagyok, de vettem egy autót 2 millióért, egy fullos Passatot, igaz 2 volt, de már ráment 500 ezer, vettem rá felniket, 200 ezer (19 es felnik), ültetés, sötétített ablakok, chiptuning, ez az amaz, most az lesz hogy cserélni kell a fékbetéteket, az is egy százas lesz, de én csak ezért dolgozom pontosabban tanulok, de olyan jó ösztöndijakat kapom hogy lazán megengedhetem..

ha te megengedheted ne foglalkozz vele, otthon laksz mert megteheted, nem küldhetnek el otthonrol.

Engem nem is érdekel más, csak a kocsik, ház nekem nem kell, ha lenne 20 millám vennék egy vadiúj BMW-t., aztán laknék anyáméknál.

2014. dec. 17. 22:59
 38/75 anonim ***** válasza:
94%

24 evesen meg anyaddal laksz es 3 millaert akarsz kocsit venni?

Ultragáz, haver.

2014. dec. 17. 23:00
 39/75 anonim ***** válasza:
91%

36-os ez jo. :D

Amugy az nem gaz, hog a szuleivel lakik 24 evesen. A felfogasa gaz,

hogy 3 millas autot akar venni, amire ugy sporolta ossze a penzt, hogy kozben a lakhatasra, rezsire, etelre nem is kellett koltenie, de ugyis tobb mint 1 ev alatt. Raadasul elso autonak... Ki se szamolja a koltsgeket! Hogy mennyi lenne az elet, na meg mennyi az auto fenntartasa.

2014. dec. 17. 23:00
 40/75 anonim ***** válasza:
94%

"ha lenne 20 millám vennék egy vadiúj BMW-t., aztán laknék anyáméknál."

Na a másik atomtudós :)))

2014. dec. 17. 23:01
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!