Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A feleségem nagyon sokat...

A feleségem nagyon sokat kilót szedet és megnőtt a hasa is. Hogyan közöljem vele úgy, hogy ne nagyon bántsam meg?

Figyelt kérdés
Túl sokat eszik sokszor. 44 éves, 176 cm 86kg. Ez már engem meglehetősen zavar. Rajtam is van súlyfölösleg, így különösen nehéz ezt közölnöm vele. Bár Ő is tudja, hogy gond van és néha fel-fel lángol egy fogyókúra erejéig, de sajnos nem sok eredménnyel. Pedig az étrendje sem igazám a magyaros konyha. Korábbaqn már finoman mondtam neki, hogy magára szedet egy kicsit. De nem lett különösebb változás. Hölgyek, mivel tudnám motiválni? Hogyan közölje, vele, hogy engem már zavar a súlya. Attól tartok, onnatól kezdve nem mer majd előttem mutatkozni és szeretkezni sem, mondván engem zavar ahogyan kinéz. Segítsetek légyszi!
2010. febr. 1. 20:54
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
76%

Tényleg jó ötlet ez a "sportoljunk együtt" dolog, de kérdem én, melyik nő menne ebbe bele? Saját környezetemből kiindulva, a barátnőm elég testes, a pasija kövér, a srác fogyózik, de attól még a csaj nem csinálja utána. Tehát jó ez a jöttem hátulról támadás, de akkor is jobb a nyílt és egyenes beszéd. Nem biztos, hogy a hölgy venné a lapot, főleg ha nem érzi magát "súlyosnak". Elég sok példa volt már a világban, hogy homályos célozgatásokkal és trükkökkel nem lehet előre haladni, hanem csak nyílt beszéddel.

Én még mindig azt mondom, hogy inkább mond meg neki a szemébe, mint hogy trükköz.

2010. febr. 2. 09:03
 22/34 anonim ***** válasza:
51%
Inkabb neki kene szolnia erte, hogy dobj le egy par kilot, de gondolom o ugy fogad el teged, ahogy vagy. Talan neked is ezt kene tenned. Ha nem megy, akkor zavarjon legalabb ugyanennyire, hogy te is koverke vagy es menjetek mindketten mozogni.
2010. febr. 2. 10:24
 23/34 anonim ***** válasza:

szia! közös sport nagyon jó ötlet, de mondjuk a kocogás az inkább olyan magányos dolog...inkább olyat kéne kitalálni, amihez mindketten kelletek, akkor nem lehet "elbliccelni" egyikőtöknek sem. járjatok teniszezni, például, az nagyon jó, meg mindent átmozgat.

diétázni meg mindenképpen csak együtt tudtok, ezt csak közösen lehet. sógornőmnek voltak ilyen problémái, és a tesóm is kezdett pocakot ereszteni, szóval ők is együtt vágtak bele, és sikerült.

hogy hogyan mond meg, arra tényleg jó ötlet, hogy először magadról beszélj. ne az esztétikai kérdést emeld ki, az minden nőt bánt, inkább koncentrálj az egészségügyi részére! hogy mindketten súlyos betegségekkel nézhettek szembe a túlsúly miatt, és az nem lenne jó. ha jár rendszeresen orvoshoz, akár őt is bele lehet vonni, hogy hívja fel a nejed figyelmét olyan kockázatokra, mint. pl. a magas vérnyomás, vagy ízületi fájdalmak. erre tuti nem sértődik meg, én még örülnék is, hogyha a férjem így aggódna az egészségemért. meghát amit az orvos mond azt könnyebben elfogadja az ember...

2010. febr. 2. 12:09
 24/34 anonim ***** válasza:
61%

Oké, a nejed felszedett magára az utóbbi időben. De ezt miért nem vele beszéled meg négyszemközt? Itt kérsz tanácsot, hogy hogyan mondd el a feleségednek az érzéseidet? Ez nekem nagyon furi. S vajon attól teszed majd függővé, hogy mit mondasz neki, amit itt összeírkálnak a többiek, mint én is? Akik nem is ismerik a feleségedet, és téged sem? Hogyan is adhatnánk tanácsot neked? Csak a saját gondolatainkat és elképzelésünket osztjuk meg veled, de honnan is tudhatnánk, hogy a párod hogy reagál ezekre a felvetésekre? Te élsz vele x éve, és nincs ennyi bizalom és őszinteség közöttetek, hogy finoman, nem bántóan elmondd neki, hogy drágám jobban vonzódnék hozzád, ha egy kicsit lefogynál, és mindenben segítenélek, hiszen én is szeretnék egy kicsit lepasszolni a súlyomból. Biztosítsd arról, hogy nagyon szereted, és eszedben sincs elhagyni ezért, mert meghízott, de nyújtsd a kezed, és menjetek együtt végig az úton, úgy könnyebb lesz neki is.

Én ugyanebben a cipőben jártam, mint feleség, és nagyra értékeltem a férjem őszinteségét. Ráadásul nekem akkora volt a hasam, mint egy 7 hónapos kismamának. Pedig 170 cm-hez 93 kg voltam.

2010. febr. 2. 12:59
 25/34 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok, és még azt elfelejtettem, hogy akkor hol volt a szemed, amikor a nejed meghízott? Gondolom nem egy hét alatt szedte magára azt a sok-sok felesleget. S vajon elgondolkodtál e azon, hogy milyen hiányt pótol a sokszori nagy mennyiségű étkezéseivel? Tán a szeretet hiányát? Hmm?
2010. febr. 2. 13:52
 26/34 anonim ***** válasza:
74%

"Hogyan közöljem vele úgy, hogy ne nagyon bántsam meg?" Kicsit SE bántsd meg! Meglehetősen zavar, hogy a nejed meghízott? Pedig nem is a "magyaros konyha" az étrendje?! Lehet, hogy beteg, vagy pajzsmirigy, kivizsgálás, orvos, dietetikus, segítő kezek. Korábban már mondtad neki, hogy magára szedett. Akkor mit reagált rá? Nem lett különösebb változás, azt írod. Akkor most mit remélsz? Hogy mivel tudnád motiválni? AZZAL, HOGY SZERETED ÉS ELFOGADOD ILYENNEK, AMILYEN. Ítélkezés nélkül. Te is csak egy olyan férfi vagy, akinek csak a külső számít? Nézz a dolgok mögé...

"A szeretet ettől fogva megtanít

Türelemre és megbocsátásra,

Bizalomra és tisztességre,

Önzetlenségre és hűségre,

Bátorságra és osztozásra

Ezekből a szálakból szövődik a házasság."

"Az egész életre szóló, boldog szerelmes kapcsolatok titkos receptje a következő:

Sohasem arra kell figyelni, hogy mit kaphatunk, hanem mindig azt kell nézni, hogy mit adhatunk."

2010. febr. 2. 14:23
 27/34 anonim ***** válasza:
50%
Eszembe jutott valami, amit együtt csinálhatnátok, szórakoztató, és nagyon jól átmozgatja a testet: TÁNC, keressetek egy társastánc tanfolyamot, vannak ilyenek elég sok helyen, akár kifejezetten pároknak is. És ez legalább nem csak arra lenne jó, hogy mozogtok, hanem arra is, hogy ha egy zenés táncos bulira elmentek, akkor nem ültök egész idő alatt egy asztalnál vagy padon, hanem ti is be tudtok állni táncolni.
2010. febr. 2. 15:57
 28/34 anonim ***** válasza:
31%
14.23-as nagyon igaz mindkét idézeted.Én csak azon gondolkodom, hogy szegény csajnak bárhogy mondanád meg, mindenféleképpen rosszul esne egy kicsit, mivel most ő elhízottan tutira jól érzi magát.Tele önbizalommal, nyugodtan eszik, mert JÓL ÉRZI MAGÁT.Bármit mondassz elkezd minden egyes étkezésnél görcsölni, hogy ezt meg ezt nem kellet volna stb...Csak együtt menne.Mi annak idején a férjemmel és a barátnőmmel versenyt hírdettünk, hogy százalékos arányban ki tud több kilót leadni 1 hónap alatt.Én nyertem, pedig hármunk közül én voltam a legkisebb és a legtöbbet a férjem adta le 11 kg-ot, de a 118-ból az még kevesebb volt, akárcsak a barátnőm minusz 8 kg-ja is a 86 kilójából.
2010. febr. 2. 17:52
 29/34 anonim ***** válasza:
Én ha jól emlékszem 71 kg-ról fogytam le 62 re azaz 9kg.
2010. febr. 2. 17:56
 30/34 anonim ***** válasza:
68%
ma 17:52-es: miböl gondolod, hogy a feleség jól érzi magát? A kérdezö ezt irja: "Bár Ő is tudja, hogy gond van és néha fel-fel lángol egy fogyókúra erejéig, de sajnos nem sok eredménnyel." Ennek alapján azt mondanám, hogy öt is zavarja, csak rossz módszerrel akar fogyni, meg nincs kitartása - ezért az együtt fogyni szerintem jó ötlet.
2010. febr. 2. 19:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!