Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A feleségem nagyon sokat...

A feleségem nagyon sokat kilót szedet és megnőtt a hasa is. Hogyan közöljem vele úgy, hogy ne nagyon bántsam meg?

Figyelt kérdés
Túl sokat eszik sokszor. 44 éves, 176 cm 86kg. Ez már engem meglehetősen zavar. Rajtam is van súlyfölösleg, így különösen nehéz ezt közölnöm vele. Bár Ő is tudja, hogy gond van és néha fel-fel lángol egy fogyókúra erejéig, de sajnos nem sok eredménnyel. Pedig az étrendje sem igazám a magyaros konyha. Korábbaqn már finoman mondtam neki, hogy magára szedet egy kicsit. De nem lett különösebb változás. Hölgyek, mivel tudnám motiválni? Hogyan közölje, vele, hogy engem már zavar a súlya. Attól tartok, onnatól kezdve nem mer majd előttem mutatkozni és szeretkezni sem, mondván engem zavar ahogyan kinéz. Segítsetek légyszi!
2010. febr. 1. 20:54
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
84%
ha a férjemnek velem ilyen problémája lenne,nekem jobban esne,ha kerek perec megmondaná a szemembe.neki is szoktam mondani,hogy ha van valami szoljon...nema gyereknek annya sem erti a szavat..
2010. febr. 1. 21:26
 12/34 anonim ***** válasza:
85%
21:03-asé tetszik :) Én erre tuti nem sértődnék meg. :)
2010. febr. 1. 21:36
 13/34 anonim ***** válasza:
85%

Azért ne csak esztétikai szempontok miatt akard, hogy lefogyjon, hanem mert egészségtelen is :/

Szerintem ezzel is érvelhetnél.

2010. febr. 1. 21:39
 14/34 anonim ***** válasza:
85%
egyet értek azzal a válasszal, hogy segítséget kérj, és h fogyózzatok együtt, egybekötve azzal, hogy néha (hetente egyszer-kétszer) készíts te valami klassz diétás menüt. pl vacsorára salátát amibe tehetsz párolt csirkemellet, desszertnek sült alma, vagy ebédre rakott karfiolt, vagy rakott kelbimbót, vagy csak egy tartalmas csirkelevest. így jól fog esni neki a kedvességed és eszébe se jut majd megbántódni.
2010. febr. 1. 22:00
 15/34 anonim ***** válasza:
77%

Nem ismerem a nejedet, szóval nem tudom, mit díjazna jobban, de a közös diéta és közös mozgás mindenképp célravezető lehet, és mindkettőtöknek jót tesz. Arra vigyázz, hogy ne egyedül kezdj valami ilyesmibe, mert ha hajlamos rá, akár arra is gondolhat, hogy van valakid, és egy másik nő miatt kezdesz el mozogni... (azért írom ezt, mert ismerek ilyent, bár ott a gyanú sajnos nem alaptalan)

Szóval mindenképp együtt csináljátok.

2010. febr. 1. 22:18
 16/34 anonim ***** válasza:
81%

A közös fogyás jó ötlet!

De hát... én a magam részéről bántónak találnám, ha nem mondaná a szemembe, mit gondol. Na persze, nem gorombán vagy célozgatva. Én annak örülnék a legjobban, hogy őszinte hozzám, és mondjuk valahogy így közölné:

"Kedvesem, tudod jól, nagyon szeretlek. Éppen ezért tartom fontosnak, hogy őszintén beszélhessek veled erről a témáról. Úgy látom mindkettőnél elszalad egy kicsit a ló a súlyfeleslegeket illetően. Szeretném, ha kitalálnák közösen valamilyen jó módszert, hogyan foghatnánk vissza magunkat evés terén. S mozoghatnánk is valamit! Mit szólsz hozzá? Van ötleted?"

Szóval engem kimondottan bántatna, ha hátulról közelítené meg a témát. Szó szerint azt gondolnám, hogy hülyének néz....

2010. febr. 1. 22:28
 17/34 anonim ***** válasza:
47%
Basszus most én is elszomorodtam.Pár hónapja szültem meg harmadik gyermekemet, 173 cm magas vagyok és 87 kg.Akkor én kövér vagyok? Miért az 50 kg 180cm anorexia bulémia komplexusos nőkért vannak úgy oda a pasik?És te férfi létedre milyen méretekkel rendelkezel?Egyébként ha te elkezdessz lefogyni biztosan ő is utánad ered.
2010. febr. 1. 23:26
 18/34 anonim ***** válasza:
71%

Semmi nem fog erdményre vezetni, csak ha nyíltan beszélsz vele. Tudom mert én már mindent megpróbáltam az én barátnőmmel de csak az vezetett eredményre hogy lelkiismeretfurdalást ébresztettem benne, és ellentmondást nem tűrően mondtam neki, hogy most torna.

Bár a leírt paramétereid alapján semmi gond nincs a pároddal. Egy 44 éves érett nő ilyen adottságokkal maga a menyország. :) Jó kis pakolni való testfelépítés.

Visszatérve. Ne a kilókat nézd hanem hogy izmos legyen és ne hájas. Vegyél uszibérletet is neki.

Amúgy 12-ig csak gyümölcs 17-ig rendesen kajálás és 17-től semmi, max gyümi de inkább semmi. Két hét alatt 7 kiló ment le rólam, csak abbahagytam. 105 -ről 98-ra mentem le.

2010. febr. 1. 23:48
 19/34 anonim ***** válasza:
23:26 - Gondolom, nem az a baj, hogy több a kiló (mert lehetne az formás is), hanem valószínűleg az, hogy az csúnya, mert pl. háj, és nem formás, és a kérdező írta, hogy neki is lenne mit fogyni.
2010. febr. 2. 06:57
 20/34 anonim ***** válasza:
32%

23:26-os: a kérdezö nem azt irta, hogy egy paszulykarót akarna a felesége helyett, hanem azt, hogy az utóbbi idöben a feleség nagyon meghizott, MEGNÖTT A HASA, magyarul eléggé elformátlanodott. Arról nem volt szó, hogy nemrég szült volna - mert akkor még átmenetileg elfogadható lenne - és nem is azt várja, hogy 50 kilóra fogyjon le. CSAK annyit szeretne, hogy egy formás - és egészséges - növel élhessen együtt. Ha FIGYELMESEN elolvasod a kérdést, akkor láthatod, hogy a kérdezö éppen nem akarja, hogy a feleségének valamilyen kisebbségi érzése legyen a plussz kilók miatt, hanem segiteni szeretne neki TAPINTATOSAN abban, hogy noral méretre le tudjon fogyni. Azt is irta, hogy nek saját magának is van feleslege, ezért voltak olyan javaslatok, hogy EGYÜTT próbáljanak lefogyni és többet sportolni.

Egyébként ehhez a magassághoz tényleg elég sok a súlya - de kb 70 kilóval már egész formás lenne. Ez természetesen rád is vonatkozik, a 173 cm-hez a 87 kiló egyértelmüen sok, föként, ha még fiatalabb vagy (abból gondolom, hogy nemrég szültél, igy valószinüleg nem vagy 30 fölött, vagy csak kevéssel), ehhez inkább a 65 kiló körül lenne az esztétikus maximum. És ez még igen messze van a "az 50 kg 180cm anorexia bulémia komplexusos nő"-töl. Inabb goldnolj bele, hogy nem kellene neked is leadnod valamennyit.

2010. febr. 2. 07:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!