Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kiskoru gyereket nevelo...

Kiskoru gyereket nevelo szulok, van e vegrendeletetek, amiben a "gyerek felett is" rendelkeztek?

Figyelt kérdés
Tehat akerdes az, hogy van e hivatalos nyoma annak, hogy mit akartok, ki nevelje a gyereket, ha veletek tortenik valami. Egyaltalan van e rola elkepzelesetek, beszeltetek e mar ilyenrol.
2014. nov. 25. 05:22
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
56%
Kérdező, hasonló szituációban élek, szintén külföldön. A férjemmel 2 gyereket nevelünk, a nagyobbik az első házasságomból született, a kicsi közös gyerek. Én írtam végrendeletet, utána is érdeklődtem, bizony figyelembe veszik, hogy hol akarom elhelyezni a nagyobbikat (természetesen marad a nevelőapjával és a testvérével). A helyi törvények szerint ha én ezt így akarom, akkor így is lesz, nem fog a gyerek visszakerülni Magyarországra, hozzánk amúgy sincs köze már a magyar gyámhivatalnak. Szóval szerintem nyugodtan írjál, esetleg egyeztess előtte az adott országban, hogy hivatalos legyen.
2014. nov. 25. 08:19
 12/21 anonim ***** válasza:
Elhiszem ,és meg is értem ,hogy nem szeretnéd hogy a gyermeked visszakerüljön Magyarországra ... Ezzel ha azt vesszük ,én is egyetértek ,mivel mi is külföldön kezdtünk új életet és nekünk is van gyermekünk . Ilyenen mi sem gondolkoztunk még .. sőt mondhatni gondban is lennénk ,mivel mindketten egykék vagyunk a párommal ,ráadásul férjem részéről szülők nincsenek már ,nekem szüleim elváltak és ők is Magyarban élnek .. Szóval fogalmam sincs mi lenne ...reméljük soha nem is lesz ilyen szituáció !!!
2014. nov. 25. 08:21
 13/21 A kérdező kommentje:

8!

Magyarorszagon elfogadott a "gyamkijeloles". Ehhez a ket szulo egybehangzo, hitelesitett nyilatkozata kell, amelyben leirjak, hogy adott setben kit akarnak a gyerek gyamjaul. A gyamhivatal termeszetesen vizsgalja, hogy az adott szemely alkalmas e a gyerek nevelesere, de hacsak nem elitelt bunozo gyermekkel kapcsolatos buncselekmeny miatt, vagy hajlektalan, akkor elfogadjak.

2014. nov. 25. 09:13
 14/21 A kérdező kommentje:

11!

Ha agyerek magyar alampolgar, akkor sajnos a magyar torvenyek vonatkoznak ra.

2014. nov. 25. 09:15
 15/21 anonim ***** válasza:
56%

Két dolog jutott ezsembe ennek kapcsán:

1. A legközelebbi rokona az apja! Így automatikusan hozzá kerülne, nem anyukádhoz. Persze, ha még él és vállalja.

2. ha nem él aza apa, vagy nem vállalja, akkor nem jönne szóba esetleg, hogy a férjed örökbe fogadja a gyereket? Akkor biztosan maradhatna... (Ha az apa él, de nem vállalná ilyen esetben, talán beleegyezne férjed általi örökbefogadásba.)

2014. nov. 25. 10:22
 16/21 anonim ***** válasza:
11-es, onnantól kezdve, hogy a gyermek tartós lakóhelye nem Magyarországon van, a lakóhelye szerint illetékes gyámhivatalnál futnak ezek a dolgok. Hidd el, megkérdeztem nem is egy helyen. Van is magyar gyámhivatali határozat a kezemben, mely szerint mivel az Egyesült Királyságban élünk, így az itteni gyámhivatalhoz kell fordulnom minden ilyen kérdésben. Valamint az itteni hivatal nyilatkozott már, hogy amennyiben azt akarom, hogy a gyerek itt maradjon, úgy nem adják ki Magyarországra. Tehát az, hogy a gyerek magyar állampolgár, az csak egy dolog, az sem mindegy, melyik országban van a tartós lakóhely ;-) 11-es voltam.
2014. nov. 25. 10:56
 17/21 anonim ***** válasza:
11-es vagyok. A gyermek tartós lakóhelye szerint illetékes gyámhivatalnál futnak ezek a dolgok. Hidd el, megkérdeztem nem is egy helyen. Van is magyar gyámhivatali határozat a kezemben, mely szerint mivel az Egyesült Királyságban élünk, így az itteni gyámhivatalhoz kell fordulnom minden ilyen kérdésben. Valamint az itteni hivatal nyilatkozott már, hogy amennyiben azt akarom, hogy a gyerek itt maradjon, úgy nem adják ki Magyarországra. Tehát az, hogy a gyerek magyar állampolgár, az csak egy dolog, az sem mindegy, melyik országban van a tartós lakóhely ;-)
2014. nov. 25. 10:58
 18/21 A kérdező kommentje:

Nem keulne az apjahoz, mivel annak szuloi felugyeleti jogat az allam megszuntette.

Amig agyerek magyar allampolgar, addig a magyar allam torvenyei ervenyesek ilyen esetben. En is megkerdeztem, hidd el.

2014. nov. 25. 11:16
 19/21 A kérdező kommentje:
Miutan a ferjem kulfoldi allampolgar, igy az orokbefogadasi procedura tobb ev, plusz Magyarorszagra kell utazni hozza.
2014. nov. 25. 11:17
 20/21 anonim ***** válasza:
Azt is megkérdezted, hogy amennyiben 3 hónapot meghaladóan már nem Magyarországon van a gyermek tartózkodási helye, onnantól kezdve az adott ország gyámhivatala az illetékes minden a gyermeket illető kérdésben!? Mert így van ez, akár magyar a gyerek akár nem.... Nemrég kaptam róla hivatalos végzést.
2014. nov. 25. 12:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!