Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kiskoru gyereket nevelo...

Kiskoru gyereket nevelo szulok, van e vegrendeletetek, amiben a "gyerek felett is" rendelkeztek?

Figyelt kérdés
Tehat akerdes az, hogy van e hivatalos nyoma annak, hogy mit akartok, ki nevelje a gyereket, ha veletek tortenik valami. Egyaltalan van e rola elkepzelesetek, beszeltetek e mar ilyenrol.
2014. nov. 25. 05:22
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
36%
Nem !!!! Soha nem volt ez téma a családunkban . Nyilván ha mondjuk egyedülálló szülőként nevelném gyermekemet és olyan betegségem lenne amibe nagy valószinűséggel belehalok ,akkor elgondolkodnék rajta ..de egyébként eddig ez ,amit a kérdésedben megfogalmaztál eszembe sem jutott .Ha még vannak nagyszülők első körben rájuk gondolnék ,más a kérdés ha ő már nincsenek ,vagy rájuk nem számíthatok .
2014. nov. 25. 06:11
 2/21 A kérdező kommentje:
Nos, a helyzet az, hogy az ember sosem tudhatja mit hoz a jovo.... Mi pl kulfoldre koltoztunk es a ferjem nem a gyerekem apja. En nem akarom, hogy a gyerekem visszakeruljon Magyarorszagra, mert itt sokkal tobb lehetosege van minden teren. Viszont a legkozelebbi rokona az anyam -akire egyebkent sem szeretnem rabizni a neveleset.
2014. nov. 25. 06:22
 3/21 anonim ***** válasza:
Nem rendelkeztünk erről. Ha csak egyikünkkel történik valami, akkor a másik ott van, hogy nevelje. Ha mindkettőnkkel, akkor pedig a szüleim nevelnék fel, ez egyértelmű. Ha velük is történne valami, akkor ott vannak a testvéreim, nagybátyáim, nagynénéim, akik mind sok szeretettel fogadnák. Amikor az én unokatestvéreim maradtak majdnem árván, akkor is az egész rokonság egy emberként eldöntötte, hogy legyen bármi, felnevelik őket, és leültek átbeszélni mi, hogyan legyen.
2014. nov. 25. 06:45
 4/21 anonim ***** válasza:

Amikor kicsi volt, akkor szoban rendeztuk a csaladban, hogy abban az esetben, ha velunk tortenik valami, hova keruljon a gyerek. Azert tettuk ezt mert inkabb a hugomhoz szerettuk volna hogy keruljon, ne pedig a nagyszulokhoz. Veluk sincs baj, de egy gyereknek jobb egy fiatal szulo.

Mindenkinek elmondtuk szoban a csaladban, ez elegedno volt.

Ma mar 10 eves a gyerek, es egyedul is el fogja tudni donteni mit szeretne adott esetben.

2014. nov. 25. 07:09
 5/21 anonim ***** válasza:
Nálunk még nincs gyerek, de már téma nálunk a gyerekvállalás. Én is gondolkoztam már ezen, hogy talán nyugodtabb lennék ha ezekről a dolgokról majd hivatalos papír is lenne. 4-es hozzászóló írta, hogy szóban lerendezték ezt családon belül, csakhogy az a gyámügyön, bíróságon kevés, hogy te anno mondtál valamit. Főleg, ha a nagyszülők szeretnék továbbnevelni a gyereket, akkor nem biztos, hogy bevallják, hogy kijelentetted még életed során, hogy a húgodék neveljék. Nálunk is hasonló lenne a helyzet, mivel apukám depressziós állandóan és dühkitörései vannak, biztosan nem bíznám rájuk a gyerekem nevelését/gondviselését. Csak ők olyanok, hogy határozott elképzelések vannak és tudom, hogy ha történne velünk valami, ők lennének az elsők akiket nem érdekelne, hogy még életemben milyen kijelentést tettem ezzel kapcsolatban.
2014. nov. 25. 07:47
 6/21 anonim ***** válasza:
Mikor kicsik voltunk a szüleinknek még olyan munkája volt, hogy rengeteget kellett autóban ülniük, sőt "száguldozniuk", mert ügyelet, mentőben ültek és ilyenkor azért átgondolja az ember, hogy bármi történhet, így ők a rokonokkal szóban megbeszélték, hogy ha bármi van hova kerülünk, mert a nagyszülők úgymond ki voltak zárva. Egyik oldalról nem tartottuk a kapcsolatot, a másik oldal pedig már akkoriban sem volt fiatal. A nagybácsi, nagynénik szintén nem játszottak, mert rossz viszony alakult ki (nehezen fogadták, hogy több gyereket vállaltak a szüleim, ezért az ő egykéjük rágta a fülüket), tehát az én keresztszüleimhez kerültünk volna ha ne adjisten, mert sajnos nem sajnos gyermektelenek voltak így úgymond még örültek is volna nekünk.
2014. nov. 25. 07:49
 7/21 anonim ***** válasza:

Anyukámék is szóban megbeszélték, mivel anya szeretné, hogy ha velük történik valami, akkor ne az idős nagyszülőkhöz kerüljön a kicsi, hanem hozzám (20 év van a tesóm és köztem). Lehet, hogy anya ezt a végrendeletébe is beleírta, nem tudom, akkoriban módosította, amikor megszületett a kicsi, szóval lehet, hogy hivatalosan is van nyoma.

26N

2014. nov. 25. 07:54
 8/21 anonim ***** válasza:
0%

NIncs, és nem is lesz, mert ha lenne, az sem érvényes a törvények szerint.

A gyerek nem vaggyontárgy, az elhelyezésröl a gyámhatóság dönt.

Alapesetben a rokonok (apa/anya, nagyszülöl, nagynénik/nagybácsik) azok, ahol megpróbálják öket elhelyezni (Amennyiben vállalják), idegenekhez nem.

Az egyetlen, akit lehet tenni, hogy ha valakit ki akarsz zárni ebböl a sorból, akkor azt megondkolva a gyámhatóságnál elöre bejelented.

De azt nem szabhatod meg, hogy a gyerek hová kerüljön, márcsak azért sem, mert egyáltalán nem biztos, hoyg az adott esetben vállalja, illetve olyan anyagi/jogi helyzetben lesz, hogy vállalhatja.

2014. nov. 25. 07:57
 9/21 anonim ***** válasza:

" Főleg, ha a nagyszülők szeretnék továbbnevelni a gyereket, akkor nem biztos, hogy bevallják, hogy kijelentetted még életed során"

Szerencsere a mi csaladunkban ez nem volt problema, tudom hogy mindenki tiszteletben tartotta volna a keresunket. Mivel elmondtuk minden erintettnek szemelyesen, ezert annyira le sem tagadhattak volna.

Ma inkabb az lenne a gond, hogy kulfoldon elunk, a lanyom gyakorlatilag itt nott fel, itt vannak a baratai, nemetul jobban beszel mint magyarul, de a rokonsag Magyarorszagon van. Oriasi tores lenne neki meg az is ha kirangatnak a megszokott kornyezetebol, raadasul nem is hiszem hogy Magyarorszagon lenne ertelmes jovoje.

De erre jelenleg nem tudom a megoldast, csak azt hogy meg par evig nem kell meghalni :) Utana meg mar megall majd egyedul is a laban.

2014. nov. 25. 07:59
 10/21 anonim ***** válasza:

Nálunk, azaz a férjem nővérééknél ez szóba került. Nekik van egy 7 éves kislányuk és azt szeretnék, hogy ha velük történne valami, akkor hozzánk kerüljön a kislány. Férjemék és a kislány apukájáék is négyen vannak testvérek. Azért gondoltak ránk, mert a kislány a szülei után hozzám ragaszkodik a legjobban. Ha esetleg mi nem tudnánk vállalni (természetesen mindent megtennénk ha arra kerülne a sor), akkor viszont az anyai nagyszülők.

Nekünk még nincs gyerekünk, de ha történne velünk valami, akkor jelenleg úgy gondolom, hogy a húgom lenne a legjobb pótanyuka.

2014. nov. 25. 08:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!