A párotok (férfi) szokott vasalni? Nálunk ez az egy
dolog, amit mindketten utálunk és megy a vita rajta ki
csinálja meg éppen.
Figyelt kérdés
Én általában reggel gyorsan kivasalom amit aznap felveszek, a párom viszont utolsó pillanatban kel, erre már nincs ideje, teregetés után is ritkán áll neki a vasalásnak, aztán amikor meg gyűrött a ruha azon mérgelődik.
09:21 annyiraegyetértek veled!!én 28 vagyok,de vhogy nekem is természetes,hogy van férfi és női munka otthon.ez nem azt jelenti,h nem tudjuk megcsinálni a másikat is,de én nem állítanám oda vasalni a férjemet,mint ahogy nekem sem kell füvet nyírni, v szerelni,ha vmi elromlik.
2014. nov. 20. 14:34
32/48 anonim válasza:
1. Lakásban nincs fű.
2. Elég ratyi helyen lakhatsz, ha olyan gyakorisággal kell szerelni, mint vasalni.
2014. nov. 20. 14:37
33/48 anonim válasza:
Akkor télen vasal a férfi? Hiszen akkor nem kell füvet nyírni. Undorító ez a férfi munka, női munka, főleg hogy ha mindketten dolgoznak. Hozzánk múltkor jött a szerelő és kifolyt a víz erre nekem odavetette, hogy nem kéne felmosni. Párom fél perc alatt rohant a felmosóért, a szerelő férfinek meg kiguvadt a szeme, hogy miaz, hogy a párom mos fel.
a kiegyensúlyozottság a lényeg,és hogy mindenkinek jó legyen...a mi családunknak így jó,nem kell egyetérteni,de lefikázni se,mert attól még,hogy fontosak számunkra a családon belüli szerepek,és ezek szerint élünk,ő nem tekint engem házicselédnek és én sem őt egy bankkártyának(holott jelenleg ő az egyetlen kereső) Ha majd úgy 2 év múlva újra munkába állok,akkor sem áll szándékomban változtatni a jelenlegi helyzeten..
Ez van,én nem vagyok ilyen nagy emancipunci,mégsem érzem magam elnyomottnak,alárendeltnek vagy bármi ilyesminek a kapcsolatunkban..
2014. nov. 20. 16:27
35/48 anonim válasza:
Szerintem is léteznek inkább férfiasabb és inkább nőiesebb munkák és ha épp mindkétféle feladat van, akkor mi jellemzően eszerint osztjuk meg. Illetve csak osztanánk, mert nálunk szinte soha nincs férfimunka. Egy újépítésű lakásban lakunk. Nem kell füvet nyírni, nem kell havat lapátolni, nem kell szerelni. Autót sem szerel a férjem, maximum elviszi a szerelőhöz, de ez is elég ritka. Most akkor ilyen alapon csak nekem kellene a házimunkát végezni? Végülis a vasalás mellett, a mosás, a varrás, a törölgetés, a sütés is inkább nőies tevékenység. Egyébként nálunk valójában én végzem a házimunka 99%-át, de nem azért mert én vagyok a nő, hanem azért mert én jobban ráérek, a férjem nagyon sokat dolgozik. Én simán el tudom képzelni, hogy ahol szintén nem nagyon adódik férfiaknak való munka és ugyanannyit dolgozik a két fél, ott megosztják a nőies feladatokat és a férfi is vasal. Mégis hogy kellene csinálniuk? A nő vasaljon mindkét félre, a férfi meg feltett lábbal sörözzön addig a tv előtt?
2014. nov. 20. 16:38
36/48 anonim válasza:
Nálunk is van pl nagy kert,ahol füvet nyír,gondozza a virágokat.a főzést ketten csináljuk,sőt most h nekem készülni kell a vizsgaidőszakra,teljesen átvállalta ő.amúgy mindent megcsinálna ha kéne,tehát nem a cselédje vagyok,vagy ilyesmi,de én nagyon szeretem kényeztetni,szóval mosásban,takarításban,vasalásban nem kell résztvennie.
2014. nov. 20. 17:10
37/48 anonim válasza:
Utsó vagyok.annyit tennék még hozzá,h én nem úgy élem meg a házimunkát,mint vmi rettenetes katasztrófát,amiből neki is ki kell vennie a részét,hanem mint természetes velejáróját az asszonyi létnek:)
2014. nov. 20. 17:13
38/48 anonim válasza:
34: Mi téglaházban lakunk, itt nincs kert, se autó. Itt mit csinálna a férfi? AZ a néhány javítást én is meg tudom csinálni. Nehogy már én vasaljak csak, mert NŐ vagyok.
2014. nov. 20. 17:29
39/48 anonim válasza:
Nem értem,miért magyarázkodsz.nekem nincs semmi bajom ezzel,hogy ti mindketten vasaltok.ponthogy én vagyok 0-ra pontozva meg azok akik az én álláspontomon vannak.én csak annyit mondtam,h nekem az a furcsa ahol egyáltalán nem vasalnak.
2014. nov. 20. 17:43
40/48 anonim válasza:
Mégis mit kéne vasalni? :) Nekem van vasalóm, egyszer használtam, mikor gyorsan kellett száraz ruha és kivasaltam a nedvességet belőle :D
A ruháim nem gyűrődnek, úgy teregetek, hogy ne legyen gyűrőtt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!