A párotok (férfi) szokott vasalni? Nálunk ez az egy dolog, amit mindketten utálunk és megy a vita rajta ki csinálja meg éppen.
Nagyon ritkán vasalunk, de sajnos a páromnak erre egyáltalán nincs kézügyessége.
Ha valami gyorsan kell, akkor amíg én reggel kivasalom, addig ő reggelit csinál nekünk.
Nem szokott vasalni a Párom. Amíg egyedül élt, ügyesen megcsinálta magának, mint minden mást, meg most is megtenné, ha nekem nem lenne természetes, hogy én vasalok és én végzem a többi háztartási teendőt, kivéve a főzést, ami közös, mert szeret főzni, és szerencsére nagyon tud is. :-)
Ő naponta 8 órát dolgozik és háztól házig 4-et utazik vonattal a 70 km-re levő munkahelyére, én meg napi 6-8 órát dolgozom egyéni vállalkozóként, napi max. 20-30 perc utazással. Így nekem elég természetes, hogy én végzem el ezeket a feladatokat a szabadidőmben, nem ő, aki reggel 6-kor megy el itthonról és fél 7 körül ér haza.
A vasalás meg történetesen pont a kedvenc háztartási munkám. Vagy zenét hallgatok közben, vagy a spanyol nyelvkazettáimat.
Mióta szárítógépünk van nem szoktam vasalni. Semmi gyűrűdés nincs a ruhákon, ha azonnal kiveszem a program végén.
Amíg nem volt, addig mindig én vasaltam (nő), de a férjem általában többet dolgozott, tehát én jobban ráértem bármilyen házimukát megcsinálni. Egyébként én is utálok vasalni.
Ha mindketten dolgoztok, nagyjából hasonló időbeosztásban és mindketten utáltok vasalni, akkor úgy az igazságos, ha mindenki a saját ruháját vasalja ki.
Én nem vasalok, mert nem hordunk a mindennapokban olyan ruhát, amit kéne.
De amúgy a vasalás az szerintem ehte női munka, férfiaknál nem nagyon tudom elképzelni sem.
én írtam először,h női munka...Nem,nem lesz semmi baja,valószínűleg nem is nyílik meg a föld alatta...Egyszerűen számomra furán nézne ki,hogy ő vasaljon,ha már én vagyok a felesége..Nem,egyáltalán nem ettől érzem magam nőnek,viszont ezt saját feladatomnak tekintem..Ahogy ő sem kéri/"engedi",hogy autót szereljek vagy füvet nyírjak,pedig esélyes,h nem történne semmi bajom,ha megtenném..
Én vállalom,hogy fiatal korom ellenére(27 vagyok) a hagyományos szerepek és családmodell híve vagyok,számomra így kerek...Sőt,főzni,mosogatni és takarítani is én szoktam általában...segít ha kell szó nélkül,magától de nem érzem úgy,hogy ez elsősorban az ő feladata kellene legyen..
nálunk én magamnak vasalom reggel (néha este) az inget, én még apámmal élek, de a barátnőm szokta kérni hagy csinálja ő...én már megszoktam, nem szerettem/szeretem, de megszoktam...így a barátnőmnek sem engedem...
21F
2 éve élünk együtt és nincs is vasalónk. Úgyhogy ezen nem szokott vita lenni :)))
Ha évente egy inget ki kell vasalni akkor anyáékhoz átviszem.
Viszont a háztartást én vezetem mert sokkal többet vagyok itthon mint a barátom.
Nálunk sincsen olyan, hogy amint megszáradnak a ruhák akkor rögtön vasaljuk és úgy rakjuk el.
Általában reggel vasalunk, ha gyűrött a ruha, munka előtt. Egyébként a vőlegényem szokott vasalni többet, neki mániája, hogy a farmert is vasalja, és egyébként jobban is vasal mint én. :D Az ingeket (beleértve az enyémeket is), ő vasalja például. De szerintem szeret is vasalni, így nálunk ez nem probléma. Persze ha éppen én állok a vasaló mellett akkor ugyanígy kivasalom az ő ruháit ha megkér rá. :)
24/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!