Mit tegyek a 17 éves lányommal?
Nem akar iskolába járni, az első suliban megbukott, pótvizsgázni nem ment, ujra kezdte, megint megbukott, múlt szeptembertől egy másik iskolába kezdett, azt is otthagyta.
Kétségbe vagyok esve, mi lesz belőle ? Egyedülállóként nem mindegy még az sem sajnos, hogy kapunk-e családi pótlékot, mert nagyon szükösen élünk, semmi magyarázatot nem akar adni, hogy miért. A tanárai azt mondják értelmes, érettségizhetne, tovább tanulhatna felsőfokon, de hogyan ??????? Mit tegyek??????
A kapcsolatunk sosem volt rossz, mindent meg tudott velem beszélni, nyitott vagyok bármire vele kapcsolatban, de tönkre fogok menni az idegeskedéstől. Rossz példát sem mutattam neki, mert én mindig dolgoztam, másodállás is, stb., hogy neki meg legyen apa nélkül is mindene.
Psychológushoz vinném, de nem jön el velem, családsegítőről, gyámügyről hallani sem akar. Mit tegyek ????
Ha ennyire nem akarja, akkor nem tudsz mit tenni. Kérdezd meg mit szeretne!? Ez a kor nagyon nehéz, lehet, hogy magát hibáztatja, az apja miatt, azért, mert neked kell megdolgoznod mindenért.
Le lehet érettségizni később is. A helyedben hagynám, hogy tanuljon egy kis élet. Magától fog visszapucolni suliba.
Ha dolgozni szeretne, engedd meg neki. Nem egy rossz ötlet!
Türelem, jó a kapcsolat köztetek, ha egy kicsit elengeded, hálából megnyílik majd. Lesznek céljai, amikért érdemesnek látja, hogy tanuljon.
Nehéz lehet egyedül, hagyd, hogy az ő problémáit maga oldja meg. Szüksége van rád. Támogasd.
Van valaki a csaladodban aki tud vele beszelni akire a lanyod felnez es hallgat? Kerd meg, hogy beszeljen a lanyoddal!
Egy sima szakmunkaskepzot sem tudna elkezdeni? Ahhoz sincs kedve, nem akar fodrasz vagy varrono lenni? Mi erdekli a lanyodat?
Az apja jon hozzatok? O mit mond?
én a figyelmetekbe ajánlanám az alternatív sulikat, amiket direkt a problémás fiatalok részére találtak ki. Például a zöld kakasról nagyon sok jót hallani, de van még sok ilyen is. A lényeg, hogy egyéni tanrend alapján lehet tanulni, osztályzás sincsen, mentorok segítenek felzárkózni. Sokkal kiegyensúlyozottabb és nyugisabb egy ilyen suliban, mint bármilyen gimiben, szakközépben! Én is mindig tehernek éreztem a gimnáziumot és nehezebben is tanultam. Aztán felvettek egyetemre és kész felszabadulás, ugye pont a szabadon összeállítható orarend miatt, meg, hogy "csak" vizsgázni kell! Az egyetemen tanultunk ezekről az alternatív elvekre épülő iskolákról, és szerintem annak idején nekem is ez lett volna a jó megoldás, meg még nyilván sok más problémás fiatalnak is...
Keress rá az interneten, a zöld kakas Budapesten van, de vidéken is vannak alternatív iskolák, általában waldorf vagy montestori elvre épülnek. Vagy még a Buratinót is sokan dicsérik.
szerintem a honlapukat mindenképp megéri megsasolni, aztán döntötök a lányoddal közösen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!