Újratemetés? Kinek mi a véleménye?
Figyelt kérdés
Édesanyám 8 éve halt meg. Nagyon hirtelen jött, semmi előjele nem volt, reggel holtan találtuk. Apa a nővérem és én annyira sokkot kaptunk, és annyira nem akartuk elfogadni, hogy nagyon gyorsan és egyszerűen temettük el. Összesen négyen voltunk a temetőben, csak a nagymamám volt velünk. Tudat alatt nem akartunk nagy felhajtást, vendégeket, mert akkor szembesülnünk kellett volna a ténnyel, hogy meghalt. Kb gyorsan letudtuk a temetést...Azóta sem dolgoztuk föl rendesen, apám gyorsan beleszaladt új kapcsolatba, hogy ne kelljen a gyászt megélnie, nálam és a nővéremnél jött házasság, gyerekek, tehát a figyelmünket le is kötötte más, igazából sosem éltük meg rendesen az ő elvesztését. Most 8 év után érzünk emiatt hiányt, most vagyunk készek rá, hogy végső búcsút vegyünk. Már azt is sajnáljuk, hogy nem volt nagyobb temetés, hiszen rengeteg barátja, kollégája volt, sok tanítványa, akik nagyon szerették. Nekünk is jobb lett volna, ha ott vannak, talán segítettek volna feldolgozni, és sajnáljuk, hogy nekik sem adtuk meg a lehetőséget arra, hogy elbúcsúztassák. Apám megtudta, hogy létezik egy temető hajó a Dunán. A hamvakat papírurnában úszó virágkoszorúba teszik, így rakják vízre. A hamvak lesüllyednek, és mindenki dobhat mellé virágot a vízbe. Emellett a hajón lehet tort tartani. Nekem tetszik az ötlet, csak nem tudom, mennyire furcsa/morbid/érzelemmentes ez 8 év után erre meghívni másokat. Ti élnétek egy ilyen lehetőséggel? 8 év után elmennétek egy szeretett barát temetésére?2014. nov. 12. 11:34
11/11 anonim válasza:
Én is misét mondatnék, esetleg tartanék egy megemlékezést.
Ha nem vagytok vallásosak, lehetne úgy, mint az amerikai filmekben, hogy akik legközelebb álltak hozzá, mondanak pár szót,néhány szép emléket. Ugyanúgy lehetne egy kis svédasztal vagy ilyesmi, mint a halotti toron és akkor el lehet beszélgetni ugyanúgy.
De magát konkrétan a temetést nem ismételném meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!