Újratemetés? Kinek mi a véleménye?
En ezzel ugy vagyok, hogy ha egyszer mar meghaltam, akkor a hozzatartozoim koltsek inkabb ertelmesebb dologra a penzuket, hiszen nekem mar mindegy lesz.
A holtakat meg nem kell bolygatni, hadd nyugodjanak bekeben.
Én meglepődnék, ha 8 év után ilyenre hívnának.
Azt akkor kellett volna, mostmár késő.
A holtat megbolygatni nem szabad.
Egy emlékezést tarthattok, ha nagyon akartok, de már teljesen felesleges, sőt nem csak hogy felesleges de abszurd így utólag. Hidd el, mindenki csak csodálkozna és már nem úgy élnék át.
Szerintem ne csináld. Hagyjátok végső nyugalmában anyukátokat.
Magát az újratemetést nem tartom jó ötletnek. Esetleg a halálának évfordulóján mondatnék érte egy misét (ha vallásosak vagytok), azt meg lehet hirdetni előre újságban is akár.
A dunai temetés szép, de 8 év után nem tartanám jónak...
Én is úgy érzem, hogy a felhajtásra, a szertartásra szükség van, mert ez segít elfogadni a tényt. Amíg nincs valaki "rendesen" elbúcsúztatva, az ember úgy érzi, csak eltűnt.
Ne nevezzük újratemetésnek, legyen ez egy un. Búcsúztató.
Ha mindenképp úgy érzitek, hogy ez jót tesz a lelki nyugalmatoknak, akkor én elmennék, nem találok benne kivetnivalót.
Miert ne lehetne egy uj bucsuztato hamvak nelkul pl fenykeppel ?
nehogy mar kiassatok a halottat mert ettol itt helyben rosszul leszek.
Az en ferjemet hamvasztottuk es a mai napig nincs eltemetve o igy szerette volna a nappaliban van a kulon sajat maga keszitetett kezmuves urnaja ami ey szivet jelkepez.
Én inkább tartanék egy tort, vagy egy megemlékezést, esetleg ha vallásosak vagytok, egy misét kérnék a lelki üdvéért. De kiásatni, és újra temetni, mégha csak vízbe is, szerintem a halott nyugalmának megzavarása. És meglehetősen bizarr.
Ismerősöm viszonylag fiatalon halt meg. Pár évvel később a gyerekei tartottak egy emléksétát, ahova meghívták az ismerősöket. Sétáltak, beszélgettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!