Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meghalt a nagymamám. Nem...

Meghalt a nagymamám. Nem tudom feldolgozni, egyszerűen hétről hétre rosszabb. Van kiút?

Figyelt kérdés

2 hónapja halt meg a nagymamám, hirtelen szívrohamban. Nagyon szerettem őt, rajongva.Nem tudom kezelni a hiányát, minden nap rengeteget sírok, sosem tudok elvonatkoztatni, igazán kikapcsolódni. Mindenről ő jut eszembe, belehalok, ha arra gondolok, hogy sosem látom többé.

1 héttel a mama halála után elhagyott a szerelmem. Iszonyú magányos vagyok ilyen téren is. Ráadásul a bánatban feljött rám 4 kiló és emiatt gyűlölöm magamat. Elkezdtem fogyókúrázni, de még az sem sikerül.

Teljesen el vagyok keseredve, nem látom a kiutat ebből az iszonyú sötét lelkiállapotból. Semmi nem okoz örömet, és igazából sokszor arra gondolok, hogy jobb lenne meghalni, akkor legalább találkozhatnék újra a mamával. Szerintetek lesz jobb valaha? Ha igen, mikor enyhül a gyász? 22/L

2014. nov. 2. 22:01
 1/4 anonim ***** válasza:
Ez mondhatni természetes, én is így voltam, csak a te korodban én az édesanyám veszítettem el. Idővel jobb lesz, addig meg ki kell bírni, ha nem megy pszichológus, esetleg valamelyik hozzátartozód tud segíteni.
2014. nov. 2. 22:07
 2/4 0a0n0i0k0o válasza:

szegénykém

biztos nagyon rossz neked a szerelmed pedig egy gyökér aki ilyen állapotba elhagyott

vele ne is foglalkozz

figyelj , ha a nagymamád tudná hogy min mész át akkor neki ez nagyon rossz lenne

és ebbe kell belegondolnod hogy ő is azt szeretné hogy túl essél a gyászon

nekem is halt meg már közeli családtagom és nagyon nehezen estem rajta túl

eljártam futni meg a barátaimmal sokat voltam akik megvigasztaltak

tudtam hogy a papa is azt szeretné hogy boldogan éljem tovább az életem :) látogasd sokat a sírját és adj magadnak időt

2014. nov. 2. 22:09
 3/4 anonim ***** válasza:
Van kiút, tapasztalatból mondom. Én a nagypapámmal éreztem ugyanígy. Ő is hirtelen ment el. Karácsonykor még velünk volt, januárban már nem, és a kettő között semmi baja nem volt az egészségével. Sehová nem mentem hetekig, és még ma is azonnal könnyezni kezdek, hacsak egy kicsit is jobban belegondolok a történtekbe, de egy idő után jobb lesz. Tényleg el fog múlni. Nekem az adott egy nagy lendületet a feldolgozásban, hogy anyukám egyszer így nagyon hosszan meghallgatott, elmondtam neki mindent, hogy miért hiányzik a papa, mit szerettem benne nagyon, ilyenek. Utána hirtelen könnyebb lett. Talán te is megpróbálhatnád ezt. Írj, ha bármiben segíthetek, részvétem!
2014. nov. 2. 23:24
 4/4 anonim ***** válasza:
Én 20 évesen vesztettem el a nagymamámat és rá 1 évre apukámat. Mindkettejükkel nagyon közel álltunk, és mindketten hirtelen haltak meg. Hónapokig bőgtem. Idővel könnyebb lesz. Ajánlom, hogy olvasd el Michael Newton: Lelkünk útja I. c. könyvét, nekem ez segített feldolgozni.
2014. nov. 3. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!