Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyerekvállalás Németországban,...

Gyerekvállalás Németországban, egyedül?

Figyelt kérdés

Oké, nem egyedül, de nem vagyunk házasok. Viszont gyereket szeretnénk, már próbálkozunk. (Tervezett, szeretjük egymást, és a picit nagyon várjuk.) Szeretném tudni, hogy mire számíthatok így, hogy hivatalosan egyedülálló vagyok. (Lakcímünk egyezik, együtt élünk.) Én dolgozom 4 órában, a havi fizum 600 euro körül van, az övé 1100, mindketten munkaközvetítőn keresztül dolgozunk. Természetesen a párom elismeri, hogy ő az apa. Bajorország területén élünk.

Mire számíthatok? Terhesgondozás menete, havi juttatások?

Otthon se voltam még terhes, nem hogy itt... Ha valakinek van tapasztalata, az nyugodtan ossza meg velem! :)

2014. nov. 2. 14:19
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarok kötekedni de akkor mennyit kerestek ha olyan sokat el tudtok költeni?

Fejenként 3000-3500€ nettót?

Doktorok vagytok?

Vagy mi a szakmátok?

Nem akarok a zsebetekben nyúlkálni csak kíváncsi vagyok. :-)

2014. nov. 5. 06:37
 32/36 anonim ***** válasza:
10%
Kabe 9000 euro nettot keresunk ketten osszesen havonta atlagosan. Mernokok vagyunk mindketten.
2014. nov. 5. 06:54
 33/36 anonim ***** válasza:
82%

Jó nektek!

Nem azt mondom hogy úgy könnyű (szándékosan) hiszen sokat kellett tanuljatok azért hogy azok legyetek. :-)

De azért a ti béreteket sem lehet alapul venni hiszen a német átlagbér nincs 4500€

De szerintem 2 embernek lakás kaja pia egyéb legalább 1000€

2014. nov. 5. 07:01
 34/36 anonim ***** válasza:
57%

Persze, nem is azt mondtam hogy ennyi kell a normalis elethez, mert nem kell. Csak csodalkoztam erosen a 600 euros fix kiadason, amiben a lakas mellett a szolarium is benne van :)

Meg aztan mi vagyunk az elo pelda ra, hogy magyarkent is nagyon jol lehet boldogulni, ha megvan a megfelelo szaktudasod. Soha nem ert meg egyikunket sem hatranyos megkulonboztetes amiatt, mert magyarok vagyunk, pedig a nevunk is idegen itt, es akcentusunk is van.

2014. nov. 5. 07:14
 35/36 A kérdező kommentje:

30-as:

Clever fit. Ez a kondi neve, több városban is vannak.

30 euro fejenként, benne van a szoli, az edzőterem, energetizáló folyadék, és kifogtunk egy kedvezményt, így 1 éven keresztül ketten járhatunk 1 bérlet áráért. (Talán most emelnek kicsit az áron, pár euro-t.)

Az árakat nem kamuzom, miért tenném? Semmi okom nincs hazudni. Jó helyen lakunk, vannak ismerőseink, akik segítettek mindenből jót, de olcsót találni. Szerencsénk volt, de ezért nem fogok elnézést kérni, de mentegetőzni se.

Küzdj meg a tudattal, hogy emberek ennyiből is meg tudnak élni kulturált színvonalon.

Persze gratulálok a jó keresetetekhez, és úgy gondolom, ügyesek vagytok, nyilván megdolgoztatok érte. De ettől még nem kereshet mindenki annyit. :)

2014. nov. 5. 13:02
 36/36 A kérdező kommentje:

De mondjuk a kaját én nem számoltam bele. Nekünk a fix 600 az az albi, a rezsi (internettel), kondibérlet szolival, garázs, biztosítás.

A kaja külön van, az azért persze megdobja a dolgot. Jön még a szórakozás, ruházkodás is. De a párom fizetésébe akkor is beleférünk, 1000-1100 Euro.

2014. nov. 5. 13:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!