Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyerekvállalás Németországban,...

Gyerekvállalás Németországban, egyedül?

Figyelt kérdés

Oké, nem egyedül, de nem vagyunk házasok. Viszont gyereket szeretnénk, már próbálkozunk. (Tervezett, szeretjük egymást, és a picit nagyon várjuk.) Szeretném tudni, hogy mire számíthatok így, hogy hivatalosan egyedülálló vagyok. (Lakcímünk egyezik, együtt élünk.) Én dolgozom 4 órában, a havi fizum 600 euro körül van, az övé 1100, mindketten munkaközvetítőn keresztül dolgozunk. Természetesen a párom elismeri, hogy ő az apa. Bajorország területén élünk.

Mire számíthatok? Terhesgondozás menete, havi juttatások?

Otthon se voltam még terhes, nem hogy itt... Ha valakinek van tapasztalata, az nyugodtan ossza meg velem! :)

2014. nov. 2. 14:19
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
18%

Csak hogy említsek egy példát.....

Pénteken még este 6-tól reggel 6ig dolgozunk.

És szombaton vissza kell menni még egy 14-től 22-ig műszakra.

A némettel nem csinálna ilyet mert nem is teheti meg.

Csak a külföldivel.

2014. nov. 2. 15:37
 12/36 anonim ***** válasza:
90%

Neked is ugyanaz a munkaszerződés van a kezedben, mint a németnek.

A 12 órás műszak engedélyezett, de a túlórabért ki kell fizetni/ki lehet venni. A 12 órás műszakod után megvan a 2 napos hétvégéd, szintén törvényileg helytálló. Ezután a teljesen megszokott, normális 8 órás műszakba mész megint.

Magyarra lefordítva: pénteken túlóráztál 4 órát, megkapod a bért/kiveszed a csúszót. Ezután volt egy hétvégéd, majd normálisan mész dolgozni 8 órában. Szerintem gond egy szál sem...

2014. nov. 2. 15:47
 13/36 anonim ***** válasza:
83%

"A külföldi az mindig is külföldi marad ugye ebben egyet értünk?"

NEM, ebben nem értünk egyet, az a "külföldi", aki rendesen dolgozik, beilleszkedik, tudja a nyelvet, nem "marad" külföldi.

Én sehol nem kapom meg, hogy külföldi vagyok, sem a környezetemben, sem a munkahelyen, sem máshol.

Persze aki még köszönni sem tud németül, ahol lehet, átver mindenkit, állandóan részeg, hözöng, azt nem fogadják be.

2014. nov. 2. 15:47
 14/36 anonim ***** válasza:
74%
Bocs, elírtam, 14 órás műszak tehát 6 túlóra.
2014. nov. 2. 15:48
 15/36 anonim ***** válasza:
16%

"Neked is ugyanaz a munkaszerződés van a kezedben, mint a németnek."

Gondolod te....

Én egy ilyen Német-Magyar Gmbh-nál vagyok.

(Nem nem vesznek fel direktbe a Német céghez.)

Heti 68 óra munka.

Ki van fizetve természetesen az összes óra nincs Überstundekonto...... :-P

2014. nov. 2. 15:53
 16/36 anonim ***** válasza:
64%

Aki tanul igyekszik beszeli a nyelvet azt nem tudjak kihasznalni.

Mi is kulfoldon elunk es napi 8 otlrat dolgozunk normalis fizetesert heti 32orwban.

2014. nov. 2. 16:50
 17/36 anonim ***** válasza:
87%
Nem kotelezo Nemetorszagban dolgozni. Ha teged ennyire kihasznalnak, miert nem mesz haza?
2014. nov. 2. 16:51
 18/36 anonim ***** válasza:
84%
Túlórázós: és minek írsz alá olyan szerződést, amiben ez benne áll? Mert feltételezem benne áll. Ha nem, akkor miért nem szólalsz fel ellene? Feltételezem tudsz annyira németül, hogy el tudd olvasni a szerződésedet és azt összeegyeztetni a munkaügyi törvénnyel. Ha nem, akkor meg nem kellene ész nélkül minden szart aláírni. Átverni azt lehet, aki hagyja!
2014. nov. 2. 16:52
 19/36 anonim ***** válasza:
50%

Mindegy ezen én nem vitatkozok veletek....

De ha egyszer valami jár akkor miért baj ha igénybe veszi az ember?

(kindergeld)

Egy kollégám kapott vissza majd 8000 eurót.

Azt hagyni kellett volna a p*csába?

2014. nov. 2. 17:01
 20/36 anonim ***** válasza:
85%

"Én egy ilyen Német-Magyar Gmbh-nál vagyok. "

Akkor nema NÉMETEK, hanem a MAGYAROk azok, akik átvernek!

2014. nov. 2. 17:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!